01 Nisan 2009, Çarşamba 14:03:58

HAVADA ARIZALANDI (GÜNCELLENDİ)

İstanbul'dan Dalaman'a gitmek üzere havalanan özel jet arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
  • Tabii ki bir uçak havada arıza yapacak ama her sistemin bir yedeği olduğu için de sağ salim inecek.Uçmayan uçak arıza yapmaz.Her uçakta emercensi uçuş ve iniş i bir kitapçık vardır ve kaptanlar da buna göre eğitilirler.Zannediyormusunuz ki sağ salim inen bir uçak hiçbir arızası olmadan iniyor.Hemen hemen inen her 2-3 uçaktan biri bir takım arıza ile iner,ve teknik te buna müdahale ederek arızayı giderir ve bir dahaki sefer uçağı arızasız sefere verir.Kul yapısı uçaklar arıza yapmasa tekniğe ne gerek olacaktı.Al uçağı ver sefere gitsin gelsin.Dikkat edilmesi gereken konu tekniğin de müdahele edemediği şirket politikalarıdır.Tasarruf , kriz bu konular işin içine girdiğinde tekniğinde eli kolu bağlanmaktadır.
  • yeni motor arıza yapmaz mı TC-ENK?? allah yapısı seğil ya..hoş allah yapısıda arıza yapıyor...
  • tüm camiaya geçmiş olsun... bugünlerde havacılıkta güzel haberler duymak istiyoruz.. herkese emniyetli uçuşlar..
  • SANIRIM BU UÇAK YENİ GELDİ.. GELELİ 1 AY OLMADI SANIRIM.. YANİ 100 UÇUŞ SAATİ BİLE YOK... MOTOR ARIZASI MI!? YENİ UÇAK NE ÇABUK MOTOR ARIZASI YAPTI!!??
  • bu hawker ucaklarını ucuran sirketlerinin hepsinden hawker ucakları ile şikayetler duyuluyor.. hawker firması biraz yakından ilgilense fena olmaz...!!!
  • geçmiş olsun, umarım hata hemen bulunup giderilir..

Air Enka’ya ait Hawker 900 XP tipi uçak, Dalaman’a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan hareket etmesinin ardın havada motorlarından  birinde arıza oluşunca geri dönmek zorunda kaldı.

İstanbul’dan Dalaman’a gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Air Enka’ya ait TC- ENK kuyruk tescilli Hawker 900 XP tipi uçak, kısa bir süre sonra geri dönerek acil iniş yaptı. Atatürk Havalimanı kulesiyle irtibata geçen uçağın pilotun acil iniş izni isterken, uçağın tek motorunun havada arızalandığı iddia edildi.

Air Enka yetkilileri uçakta yolcu olmadığını söylerken uçak kontrol için Genel Havacılık Terminali bölgesinde bulunan bir hangara çekildi.

HAVADA ARIZALANDI (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Tabii ki bir uçak havada arıza yapacak ama her sistemin bir yedeği olduğu için de sağ salim inecek.Uçmayan uçak arıza yapmaz.Her uçakta emercensi uçuş ve iniş i bir kitapçık vardır ve kaptanlar da buna göre eğitilirler.Zannediyormusunuz ki sağ salim inen bir uçak hiçbir arızası olmadan iniyor.Hemen hemen inen her 2-3 uçaktan biri bir takım arıza ile iner,ve teknik te buna müdahale ederek arızayı giderir ve bir dahaki sefer uçağı arızasız sefere verir.Kul yapısı uçaklar arıza yapmasa tekniğe ne gerek olacaktı.Al uçağı ver sefere gitsin gelsin.Dikkat edilmesi gereken konu tekniğin de müdahele edemediği şirket politikalarıdır.Tasarruf , kriz bu konular işin içine girdiğinde tekniğinde eli kolu bağlanmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yeni motor arıza yapmaz mı TC-ENK?? allah yapısı seğil ya..hoş allah yapısıda arıza yapıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tüm camiaya geçmiş olsun... bugünlerde havacılıkta güzel haberler duymak istiyoruz.. herkese emniyetli uçuşlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SANIRIM BU UÇAK YENİ GELDİ.. GELELİ 1 AY OLMADI SANIRIM.. YANİ 100 UÇUŞ SAATİ BİLE YOK... MOTOR ARIZASI MI!? YENİ UÇAK NE ÇABUK MOTOR ARIZASI YAPTI!!??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu hawker ucaklarını ucuran sirketlerinin hepsinden hawker ucakları ile şikayetler duyuluyor.. hawker firması biraz yakından ilgilense fena olmaz...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
geçmiş olsun, umarım hata hemen bulunup giderilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000