17 Ağustos 2009, Pazartesi 08:16:31

HAVAALANLARI BÜYÜK RİSK ALTINDA!

Türkiye nüfusunun yüzde 45'i, havaalanlarının yüzde 40,9'u ve enerji sektörünün büyük bölümü birinci derece deprem bölgesinde bulunuyor.
  • bu habere göre deprem bölgesindeki meydanları yıkmak oraya havaalanı yerine park göl ne bileim yeşil alan yapmalıyız ne saçma haber arkadaş ne riski ne şeyi napalm deprem bölgesinde diye ucmayalım mı ?
  • çorumlu sen önce okuma yazma kursuna katıl bırak pilotum havalarını sen kim pilot olmak kim
  • burada kendini bilmez bir sürü insan var sen canını sıkma biz sana inanıyoruz inşallah görürüz seni durma on lara hadlerini bildir
  • haklısın sedat senin sayende bunları açıkça görüyoruz sağ ol yorumların için
  • bizim pilotlar düz piste iniş yapamıyor kalkıp deprem olsa heralde kıyamet olur. zeki kaptan 4 ever senin gibiler olmasa şu dandik pilotlardan kuraramazdık yaşa baba

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan danışmanlığında jeofizik mühendisi Caner Uysal tarafından `Türkiye`de nüfus ve çeşitli sektörlerin deprem riskinin incelenmesi` konulu rapor hazırladı.

Rapor, Türkiye`nin 71 milyon 517 bin 100 olan nüfusunun yüzde 45`inin birinci, yüzde 26,6`sının ikinci, yüzde 14,6`sının üçüncü, yüzde 12,3`ünün dördüncü ve yüzde 1,5`inin beşinci derece deprem bölgesinde yaşadığını ortaya koydu.

Raporda, havaalanlarının, olası deprem ve çeşitli afetler durumunda özellikle deniz çıkışı olmayan ve karayolu bağlantıları kesilen bölgelerde yurt içinden ve dışından gelecek personel, tıbbi malzeme, beslenme ve çeşitli alanlarda yardım sağlayabilecek kritik değere sahip merkezler olduğu vurgulandı.

Türkiye`de 47 ilde bulunan 66 havaalanının da incelendiği raporda, havaalanlarından 27`sinin (yüzde 40,9) birinci, 23`ünün ikinci, 9`unun üçüncü ve 7`sinin dördüncü derece deprem bölgesinde olduğuna, beşinci derece deprem bölgesinde ise havaalanı bulunmadığına işaret edildi.

Rapor, deprem bölge derecesi 5`ten 1`e doğru giderken havaalanı sayısının arttığını da göz önüne serdi.

Rapora göre, Merzifon Havaalanı (Amasya), Çıldır Havaalanı (Aydın), Balıkesir Havaalanı, Bandırma Havaalanı ve Körfez Havaalanı (Balıkesir), Yenişehir Havaalanı (Bursa), Çanakkale Havaalanı, Çardak Havaalanı (Denizli), Erzincan Havaalanı, Hatay Havaalanı, Süleyman Demirel Havalimanı (Isparta), Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı (İstanbul), Adnan Menderes Havalimanı, Kaklıç Havaalanı, Selçuk - Efes Havaalanı (İzmir), Kahramanmaraş Havaalanı, Cengiz Topel Havaalanı (Kocaeli), Akhisar Havaalanı ve Organize Sanayi Havaalanı (Manisa), Dalaman Havalimanı, Milas-Bodrum Havalimanı ve Imsık Havaalanı (Muğla), Muş Havaalanı, Siirt Havaalanı, Tokat Havaalanı, Yalova Havaalanı birinci derece deprem bölgesinde bulunuyor.

İncirlik Hava Üssü ve Şakirpaşa Havalimanı (Adana), Adıyaman Havaalanı, Afyon Havaalanı, Ağrı Havaalanı, Antalya Havalimanı ve Karain Havaalanı (Antalya), Batman Havaalanı, Diyarbakır Havaalanı, Elazığ Havaalanı, Erzurum Havaalanı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı, Hezarfen Havaalanı (İstanbul), Kars Havaalanı, Kütahya Havaalanı, Erhaç Havalimanı (Malatya), Çarşamba Havalimanı ve Samsun-Samair Havaalanı (Samsun), Çorlu Havalimanı (Tekirdağ), Uşak Havaalanı, Ferit Melen Havaalanı (Van), Çaycuma Havaalanı ve Ereğli Erdemir Havaalanı (Zonguldak) ikinci derece deprem bölgesinde hizmet veriyor.

Esenboğa Uluslararası Havalimanı (Ankara), Sivrihisar Havaalanı (Eskişehir), Erkilet Havaalanı (Kayseri), Mardin Havaalanı, Kapadokya Havalimanı (Nevşehir), Sivas Havaalanı, Divriği Havaalanı (Divriği), Şanlıurfa Havaalanı ve GAP Havaalanı (Şanlıurfa) üçüncü derece deprem bölgesinde, Etimesgut Havaalanı ve Güvercinlik Havaalanı (Ankara), Gazipaşa Havaalanı (Antalya), Oğuzeli Havaalanı (Gaziantep), Konya Havaalanı, Sinop Havaalanı ve Trabzon Havalimanı ise dördüncü derece deprem bölgesinde bulunuyor.

 

HAVAALANLARI BÜYÜK RİSK ALTINDA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
bu habere göre deprem bölgesindeki meydanları yıkmak oraya havaalanı yerine park göl ne bileim yeşil alan yapmalıyız ne saçma haber arkadaş ne riski ne şeyi napalm deprem bölgesinde diye ucmayalım mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çorumlu sen önce okuma yazma kursuna katıl bırak pilotum havalarını sen kim pilot olmak kim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
burada kendini bilmez bir sürü insan var sen canını sıkma biz sana inanıyoruz inşallah görürüz seni durma on lara hadlerini bildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
haklısın sedat senin sayende bunları açıkça görüyoruz sağ ol yorumların için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bizim pilotlar düz piste iniş yapamıyor kalkıp deprem olsa heralde kıyamet olur. zeki kaptan 4 ever senin gibiler olmasa şu dandik pilotlardan kuraramazdık yaşa baba

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000