20 Nisan 2008, Pazar 15:35:29

Hava Trafik Kontrolörleri seçim yapıyor

Havacılığın görünmez kahramanları Hava Trafik Kontrolörleri bugün seçime gitti. Kontrolörlerin derneği TATCA’da tek seçim listesi ile Ayhan Kartal yeniden başka seçilecek.
  • ne diyelim hayırlı olsun artık ağabeyleri ile birlikte DHMİ genel müdürlüğünü yönetirler artık

 Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'nin (TATCA) 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Türkiye genelinde 750 üyesi bulunan derneğin başkanlığına üçüncü kez aday olan Ayhan Kartal, "Ülkemizdeki hava trafik kontrolörü sayısı yetersiz. İhtiyacı karşılamak için bin 500 kontrolör olması gerekiyor. Bu durumda bir kontrolörün 60 pilotla birden konuşması stresi ve gerilimi artırıyor" dedi.

TATCA 9. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali konferans salonunda başladı. Genel kurula tek aday Ayhan Kartal'ın listesiyle gidilirken, Kartal bazı açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı'nda radar sistemleri yenilenirken, pist sayısı artırılamadığı için yolcu kapasitesi sınırlı kaldığına işaret eden Kartal, "Park pozisyonları ve pisler aynı kalınca değişen bir şey de olmuyor. Ama 15 gündür kullandığımız yeni sistemle bizim yükümüz biraz daha azaldı. Ara modernizasyona geçiş sırasında trafik sayısına (VFR) kısıtlama getirdik. Bu uçak sayısının azaldığı anlamına gelmiyor sadece saatlik dilimlerde 24 olan sayıyı 20'ye indiriyoruz. Kalan 4 uçağı diğer periyoda kaydırıyoruz. Çorlu ve Sabiha Gökçen'de biz hizmet veriyoruz. Buralara da günde 150-200 uçak iniyor. Buralar için bir kısıtlama söz konusu değil. Verdiğim rakamlar sadece Atatürk Havalimanı ile ilgilidir" şeklinde konuştu.

Hava Trafik Kontrol Sistemi'nin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün kısmen uygulamaya koyduğu "Smart" projesi ile büyük bir değişimden geçtiğini hatırlatan Kartal, "Bu projenin amacı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi hava trafik hizmetlerinin tek merkezde toplanmasıdır. Seyrüsefer hizmetlerinin daha kaliteli hala getirilmesi için ara modernizasyona geçildi. Bunun için yeni ve modern cihazlar kuruldu. Bu sistemler uçakların ve yolcuların maksimum güvenlikle uçmalarına sağlayacak düzeydedir. Smart projesi 2010 yılında tamamlandığında hava trafiğinde yaşanan sorunlar en alt düzeye inecektir" diye konuştu.

 

Hava Trafik Kontrolörleri seçim yapıyor

Yorumlar

osilator ~ 16 yıl önce
ne diyelim hayırlı olsun artık ağabeyleri ile birlikte DHMİ genel müdürlüğünü yönetirler artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000