20 Şubat 2014, Perşembe 08:45:52

HAVA TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÜ!

İstanbul’a kabusu yaşatan sis bu sabahtan itibaren dağıldı. Atatürk Havalimanı’nda uçuş trafiği normale döndü.
  • dün de bugun de ruzgar kuzeyden hiç esmedi. bir çok uçak arka rüzgar limitlerini zorlayarak LTBA 05 pistine indi. cat IIIA inebilmek için.

İstanbul’u bir günlüğüne esir alan sis, havayollarına kabut yaşattı. Onlarca uçak saatler süren rötarlar yaşarken birçok sefer iptal edildi.

İstanbul’a inmesi planlanan 48 uçak Atatürk Havalimanı’nda görüş mesafesinin zaman zaman 100 metrenin de altına düşmesi nedeniyle başka havalimanlarına yönlendirildi. Uçaklar, önce İzmir’e orada park alanlarının dolmasından sonra ise Bodrum, Bursa, Dalaman ve Antalya başta olmak üzere Ankara ve Samsun gibi illere inmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nın aynı anda sise teslim olması İstanbul’a gelmek isteyen yolculara zor anlar yaşattı.

İstanbul yerine farklı illere inmek zorunda kalan uçaklar bu sabah saat 06.55’ten itibaren sisin etkisini tamamen yitirmesiyle İstanbul’a dönmeye başladı. Dün rüzgarın şiddeti sadece 8 knot olduğu için sisin etkisini uzun süre gösterdiği kaydedilirken bu sabah kuzeyden esen rüzgar sis tabakasını dağıttı. Atatürk Havalimanı’nda normal seferler zamanında yapılırken başka havaalanına inen 8 uçak da bu sabah İstanbul’a ulaştı.

HAVA TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÜ!

Yorumlar

yanlış bilgi ~ 10 yıl önce
dün de bugun de ruzgar kuzeyden hiç esmedi. bir çok uçak arka rüzgar limitlerini zorlayarak LTBA 05 pistine indi. cat IIIA inebilmek için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000