26 Temmuz 2013, Cuma 17:02:14

HAVA TRAFİĞİ BÖYLE RAHATLAYACAK

Atatürk Havalimanı'nın yoğun hava trafiğini azaltmak amacıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın devrettiği 600 dönümlük araziye yapılması düşünülen 43 adet park alanı için düzenlenen ihaleyi Makyol İnşaat kazandı...
  • Hadi yallah yazan kafa; İyimisin? Doktor'a görün
  • bu tav napiyor bu sıralar nelerle uğraşıyor anlamıyorum.
  • askeriyenin tamamen oradan kalkması lazım başka yere götür alana da terminal yap veya bakım onarım hangarlarını o tarafa götür hangarların yerine de terminal yap mesela..bu park alanı ciddi şekilde rahatlama sağlayacak özellikle yaz aylarında rekor sayıda iniş ve kalkış oluyor ve rötarlar yaşanıyor bunun önüne geçilir.. aslında dünyadanın bir çok havaalanınlarında var bu nedir yolun üzerine köprü yapıp karşısına terminal yapıyorsun neden olmasın, gerekirse yolu biraz aşşağıya alırsın ama örneklerinde yolun üzerine yüsek köprü yapılıyor ve uçaklar geçiyor ve terminal binasına gidiyorlar olabilir neden olmasın. yapılacak bu park alanı bile rahatlık sağlayacaktır..
  • 05 yenilenirken ilerisi düşünülerek bir alt geçit yapılmış olsaydı. Apronda ki araçlar yolu baya uzatarak bu kısıma gelebilecekler. Birde inşallah Havacılık müzesi sabit kalacaktır. Umarım yerinde bir değişiklik yapılmaz. Keşke havacılık fotoğrafçıları içinde uygun bir alan yapılsa.
  • Hali hazırda özel hangarlar bölgesinde konaklama konusunda hiçbir problemi olmayan uçaklara (orada 20 adet hangar mevcut ve uçaklar bu hangarlarda konaklıyor), hava limanının kapasite yetersizliği öne sürülerek slot verilmiyor. Yeni park yerlerinin açılması madem kapasiteyi arttıracak, niçin şu anda park problemi olmayan bu uçakların talep ettiği slotlar verilmiyor? Verilen slotlar 01:00 LCL ile 07:00 LCL arasında.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, park alanlarının ivedilikle hizmete gireceğini belirterek, “Uçak park alanı Atatürk Havalimanı'ndaki uçak trafiğini rahatlatacak, kapasite artışı sağlayacak.” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nın, mevcut park alanına ek olarak 26'sı orta boy, 17'si büyük boy uçak olmak üzere toplam 43 uçak kapasiteli park alanı inşa edileceğini söyledi. İnşaata bir an önce başlanacağını ve park alanının ivedilikle hizmete geçeceğini kaydeden Birdal, “Diğer taraftan, uçak park alanı Atatürk Havalimanı'ndaki uçak trafiğini de olumlu yönde etkileyecek, kapasite artışı sağlayacak.” dedi.

Atatürk Havalimanı'nın büyüme oranlarına göre dünyada ve Avrupa'da 10 milyonun üzerinde yolcusu bulunan havalimanları kategorisinde 1. sırada yer aldığına dikkati çeken Birdal, "İstikrarlı ve süratli bir şekilde büyüyen Türk sivil havacılığının kalbi İstanbul'da atıyor. 2012 yılında Atatürk Havalimanı'nda toplam 364 bin 303 uçak iniş-kalkış yaptı, günlük ortalama 1000 uçağa hizmet sunuldu. 2013’rekorlarla başlayan Atatürk Havalimanımız, en son rekoruna 21 Haziran Cuma günü ulaştı. O gün 1.199 uçak iniş kalkış yaptı. Böylece tüm zamanların rekoru kırılmış oldu. Aynı gün toplam 135 bin 371 yolcu havalimanına giriş çıkış yaptı. Dünya ve ülke havacılığımızın göz bebeği olan İstanbul'da hizmet alanımızla ilgili ciddi bir sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Geceli gündüzlü çalışmalarımız meyvesini veriyor." şeklinde konuştu.

Atatürk Havalimanı'ndaki yoğun hava trafiğini azaltmak amacıyla Milli Savunma Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'na devrettiği havalimanındaki askeri meydan, yürütülen görüşmelerin olumlu sonuçlanması üzerine DHMİ’ye tahsis edilmişti. DHMİ, devralınan alanda, yaklaşık 43 park alanı yapılması amacıyla ihaleye çıktı. 28 Haziran’da yapılan ihaleyi Makyol İnşaat kazandı. Atatürk Hava Limanı Pat Sahaları Onarımı ve Tevsii projesi kapsamında, Atatürk Havalimanı’nın dar boğazı haline gelen uçak park alanlarının arttırılması da amaçlanıyor. Bu amaçla askeri bölgeye paralel taksi yolu ile orta çekirdekte yer alan bölgede de uçak park alanları oluşturulacak. Yine proje kapsamında mevcut pist ve apron ve taksiyonlarında da iyileştirmeye gidilerek uçakların pisti çabuk terk etmeleri sağlanacak. Bu da trafikte rahatlamaya katkıda bulunacak. (Bugün)

HAVA TRAFİĞİ BÖYLE RAHATLAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

+1'e ~ 11 yıl önce
Hadi yallah yazan kafa; İyimisin? Doktor'a görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tav? ~ 11 yıl önce
bu tav napiyor bu sıralar nelerle uğraşıyor anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frat ~ 11 yıl önce
:)
camaroth ~ 11 yıl önce
askeriyenin tamamen oradan kalkması lazım başka yere götür alana da terminal yap veya bakım onarım hangarlarını o tarafa götür hangarların yerine de terminal yap mesela..bu park alanı ciddi şekilde rahatlama sağlayacak özellikle yaz aylarında rekor sayıda iniş ve kalkış oluyor ve rötarlar yaşanıyor bunun önüne geçilir.. aslında dünyadanın bir çok havaalanınlarında var bu nedir yolun üzerine köprü yapıp karşısına terminal yapıyorsun neden olmasın, gerekirse yolu biraz aşşağıya alırsın ama örneklerinde yolun üzerine yüsek köprü yapılıyor ve uçaklar geçiyor ve terminal binasına gidiyorlar olabilir neden olmasın. yapılacak bu park alanı bile rahatlık sağlayacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
+1 ~ 11 yıl önce
Askeriyenin sadece oradan değil, işi olmayan bir sürü yerden kalması gerek. İrtibat subaylığıymış, hanfedilerin torbaların torbasını taşıyacak Mehmetçik ha? hadi yallah, bu tip saçmalıklar bitecek bu ülkede.
Spotterlar ~ 11 yıl önce
05 yenilenirken ilerisi düşünülerek bir alt geçit yapılmış olsaydı. Apronda ki araçlar yolu baya uzatarak bu kısıma gelebilecekler. Birde inşallah Havacılık müzesi sabit kalacaktır. Umarım yerinde bir değişiklik yapılmaz. Keşke havacılık fotoğrafçıları içinde uygun bir alan yapılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEZAT !!! ~ 11 yıl önce
Hali hazırda özel hangarlar bölgesinde konaklama konusunda hiçbir problemi olmayan uçaklara (orada 20 adet hangar mevcut ve uçaklar bu hangarlarda konaklıyor), hava limanının kapasite yetersizliği öne sürülerek slot verilmiyor. Yeni park yerlerinin açılması madem kapasiteyi arttıracak, niçin şu anda park problemi olmayan bu uçakların talep ettiği slotlar verilmiyor? Verilen slotlar 01:00 LCL ile 07:00 LCL arasında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000