20 Mayıs 2009, Çarşamba 08:17:46

H1N1 virüsü taşıyan yolcuya skandal rapor!

Domuz gribinin Türkiye'ye girmesine neden olan ABD vatandaşı Iraklı hastaya ABD'de 'viral enfeksiyon' teşhisi kondu. Hastanın domuz gribi virüsü taşıdığı tespit edilemediği için 'Uçabilir' raporuyla Türkiye'ye geldiği anlaşıldı
  • bu hasta ABD'e kolayca giriş yapabilirmiydi bu hastalıkla acaba ????

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda termal kameralarca yüksek ateş tespit edilen ve "domuz gribi" teşhisi konulan Irak asıllı ABD vatandaşı S.S.A.'nın korkunç öyküsünü Takvim ortaya çıkardı. 1983 doğumlu S.S.A.'nın uçak yolculuğu yapmadan önce, ABD'de hastalanarak doktora gittiği, yapılan muayeneler sonucunda doktorun "viral enfeksiyon" raporu verdiği belirlendi.

Bile bile gönderdiler

S.S.A., yolculuk yapmak istediğini söylemesi üzerine doktor bu kez de "olumlu" rapor verdi. Her iki raporu da yanına alarak Irak'a gitmek üzere uçağa binen S.S.A.'nın hastalığı, Türkiye'ye girişi sırasında termal kameralar tarafından tespit edilince acilen Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucu da "domuz gribi" teşhisi kondu. S.S.A.'nın ABD'den hasta olarak Türkiye'ye gelmesi akıllarda bir çok soru işareti bıraktı. ABD'de "viral enfeksiyon" tanısı konulmasına rağmen, hastaya ileri tetkik yapılmaması ve yolculuk yapabileceğine dair rapor verilmesi "Bilerek gönderdiler" düşüncesine neden oldu.

Domuz gribi yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Amerikan Hastalıkları Önleme ve Korunma Merkezi (CDC), domuz gribine neden olan H1N1 virüsüne yakalananların sayısının 40 ülkede 8 bin 829'a yükseldiğini, 76 kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. ABD'nin 46 eyaletinde 6'sı ölü 4 bin 714 vaka, Meksika'da 68 ölü 2 bin 895 vaka, Japonya'da ise 170 vaka tespit edildi.

Yolcular iyi durumda

Türkiye'de tespit edilen her 2 vakanın genel durumlarının iyi olup tıbbi takiplerinin devam ettiği belirtilen Sağlık Bakanlığı yetkilileri, rahatlatan bir açıklama yaptı. Yetkililer; "Vakalar ile yolculuk yapan diğer yolcularda herhangi bir grip etkeni tespit edilmedu. Kişilerin takipleri sürmektedir" dedi.

H1N1 virüsü taşıyan yolcuya skandal rapor!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu hasta ABD'e kolayca giriş yapabilirmiydi bu hastalıkla acaba ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000