30 Ocak 2010, Cumartesi 11:17:30

FORBES, AHL'Yİ KÖTÜ GÖSTERDİ!

Forbes'in hazırladığı dünyanın 'En fazla rötar yapılan havalimanları' listesinde Atatürk Havalimanı inişlerde 3'üncü, kalkışlarda 7'nci sırada...
  • ahl artık işkence oldu,,1 saat rötar a bile razı olur hale geldik
  • Baslik biraz yaniltici olmus, Forbes AHL'yi kotu gostermemis ki, kotu oldugunu verilerle soylemis. AHL cok iyi de Forbes yalan haber mi yapmis?
  • AHL yavaş yavaş gerçek yerini bulmaya başladı.şişirmelerle dev aynaları ile olmuyor bu işler.haa bir de bir başka gerçek var:MEMUR KAFASI İLE BU İŞLER YAPILAMAZ
  • Kimi kime şikayet edeceksin? Al birini vur ötekine. BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER. Onları sokmayan yılan bin yıl yaşasın.
  • dhmi yöneticileri yaptıkları açıklamada kurumun kar ettiğini ve bunun bir kısmını yatırımlara büyük bölümünü de hazineye aktardıklarını gururla dile getirmişlerdir.ama kimse eurocontrole maliyetler yansıtılmadığı için yılda 200 milyon euro bu ülkenin zarar ettiğini sormadı genel müdüre.bu büyük suçtur ve devleti zarara uğratmaktır.show yapacağınıza yatırım yapın.kontrolörlerinizin maaşını arttırın.tam bir memur bürokrat mantığıyla yönetilen dhmi ile havacılık anca bu kadar olur bu ülkede.bakanın hemen olaya el atması gerekmektedir.
  • TAV basarilara imza atmis buyuk bir sirket. Ataturk havalimaninida yapabilecegi kadar isletiyor. Ancak bir onceki arkadasin dedigi gibi transitteki zorluklar, havalandirmanin hep yeterince calismamasi, yuruyen yer merdivenlerin calsimamasi yaninda ustune birde pist yetersizligi, seyrusefere alet yetersizligide eklenince rotarlar kacinilmaz oluyor. Bu yerden para basan TAV ve DHMI bir an once bu zorluklari gidermelidir. Yolcuya bosu bosuna bu benim derdim degil yada elimden br sey gelmiyor demesinler. bu tip aciklamalalr bizleri inandirmiyor.
  • ahl bugune kadar gordugum en kullanissiz havaalani..Hele o transit bolumu yokmu tam komedi..Yuzlerce insan ayni anda sadece bir kapidan alana giris yapiyor ve turnikeden stada girer gibi gecis yapip daracik bir yuruyen merdivenden sanki magaradan yeryuzune cikiyormuscasina gidis katina cikiyorlar...Boyle bir goruntu gelismis,modern,cagdas hangi ulkenin hangi havaalaninda var???Bir de ahl yoneticileri su odulu aldik bu odulu aldik demiyorlar mi daha da komik oluyorlar..Bir sozum de ahl deki trafik polislerine...Havalani giris ve cikislari resmen yolustu otopark a donusmus durumda ozellikle de b kapisi girisinin oldugu bolge..Yahu hic mi birisi gormuyor bu cirkinligi hic mi birisinin aklina anayol ustunde park etmenin yasak oldugu gelmiyor??
  • Yıllardır, bu yöneticilerle olmaz hepsi istifa etmeli diyordum. Forbes yazınca haber oldu. Bunlarla olmaz çünkü bunlar herşeyi herkezden daha iyi biliyor. Durmak yok, nasıl olsa hesap soran da yok. 15 - 20 yıl önce akıllı insanların alacağı tedbirlerle 100 yıl daha kullanılabilecek hale gelmesine imkan varken, bu tedbirleri almayanları kim sorgulayacak.
  • Evet DHMI'nin buyuk basarisi iste bu.Ama insanlari kandirmakta da ilk 3 girerler.Ne de olsa alismislar.DHMI seyrusefer dairesi baskan ve muduru hemen basin toplantisi duzenlesinler ve kandirma basarilarina sait olarim.Genelde tum toplantilarda boyle yaparlar.
  • dhmi genel müdürüne ve yardımcılarına sorun onlar cevaplar.şöyle büyüdük böyle büyüdük süperiz harikayız diye tüm yönetim topladıya sizleri floryaya.sormadınız mı büyüdük tamam da alt yapı personel vs ne oldu diye.sormadınız tabi gerek yok ki.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Atatürk Havalimanı Forbes Dergisi'nin "En Fazla Rötar Yapılan Havalimanları Listesi'ne" girdi. Gelişlerde en fazla rötar yapılan havalimanları listesine üçüncü sıradan giren Atatürk Havalimanı kalkışlarda ise en fazla rötar yapılan 7'nci havalimanı oldu.

Havalimanı ile ilgili yapılan yorumda ise 2008'de 29 milyon yolcuyu ağırladığına ve geçen yıl birçok inişin zamanında yapılamadığı vurgulandı. Yapılan anketlere göre örneklerin yüzde 17'sinin havalimanına 15-29 dakika arasında geç indiği belirtilirken yolcuların yüzde 11'den fazlasının 45 dakikadan daha geç kaldığı ifade edildi. Zamanında kalkışların ise yüzde 58.2 olarak kaldıği tespit edilirken "Atatürk Havalimanı dünyanın en kalabalık havalimanı olmamasına karşın hâlâ zamanlama ile ilgili problemler sahip" denildi. 2009'da yolcuların sadece yüzde 57'sinin uçaklarının planlanan zamanın 30 dakika sonrasında kalktığı da vurgulandı. Hazırlanan listede dünyanın en fazla rötar yapılan havalimanları arasında Çin ve Hindistan'daki havalimanlarının ilk sıralarda yer aldığı belirtilirken, "Bu ülkelere sehayat edecek yolcular çantalarına sabır da koymalı" ifadesi kullanıldı. Dünyada en az rötar yapılan havalimanları ise Japonya ve Güney Kore'de bulunuor.

FORBES, AHL'Yİ KÖTÜ GÖSTERDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
ahl artık işkence oldu,,1 saat rötar a bile razı olur hale geldik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Baslik biraz yaniltici olmus, Forbes AHL'yi kotu gostermemis ki, kotu oldugunu verilerle soylemis. AHL cok iyi de Forbes yalan haber mi yapmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AHL yavaş yavaş gerçek yerini bulmaya başladı.şişirmelerle dev aynaları ile olmuyor bu işler.haa bir de bir başka gerçek var:MEMUR KAFASI İLE BU İŞLER YAPILAMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimi kime şikayet edeceksin? Al birini vur ötekine. BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER. Onları sokmayan yılan bin yıl yaşasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dhmi yöneticileri yaptıkları açıklamada kurumun kar ettiğini ve bunun bir kısmını yatırımlara büyük bölümünü de hazineye aktardıklarını gururla dile getirmişlerdir.ama kimse eurocontrole maliyetler yansıtılmadığı için yılda 200 milyon euro bu ülkenin zarar ettiğini sormadı genel müdüre.bu büyük suçtur ve devleti zarara uğratmaktır.show yapacağınıza yatırım yapın.kontrolörlerinizin maaşını arttırın.tam bir memur bürokrat mantığıyla yönetilen dhmi ile havacılık anca bu kadar olur bu ülkede.bakanın hemen olaya el atması gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAV basarilara imza atmis buyuk bir sirket. Ataturk havalimaninida yapabilecegi kadar isletiyor. Ancak bir onceki arkadasin dedigi gibi transitteki zorluklar, havalandirmanin hep yeterince calismamasi, yuruyen yer merdivenlerin calsimamasi yaninda ustune birde pist yetersizligi, seyrusefere alet yetersizligide eklenince rotarlar kacinilmaz oluyor. Bu yerden para basan TAV ve DHMI bir an once bu zorluklari gidermelidir. Yolcuya bosu bosuna bu benim derdim degil yada elimden br sey gelmiyor demesinler. bu tip aciklamalalr bizleri inandirmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahl bugune kadar gordugum en kullanissiz havaalani..Hele o transit bolumu yokmu tam komedi..Yuzlerce insan ayni anda sadece bir kapidan alana giris yapiyor ve turnikeden stada girer gibi gecis yapip daracik bir yuruyen merdivenden sanki magaradan yeryuzune cikiyormuscasina gidis katina cikiyorlar...Boyle bir goruntu gelismis,modern,cagdas hangi ulkenin hangi havaalaninda var???Bir de ahl yoneticileri su odulu aldik bu odulu aldik demiyorlar mi daha da komik oluyorlar..Bir sozum de ahl deki trafik polislerine...Havalani giris ve cikislari resmen yolustu otopark a donusmus durumda ozellikle de b kapisi girisinin oldugu bolge..Yahu hic mi birisi gormuyor bu cirkinligi hic mi birisinin aklina anayol ustunde park etmenin yasak oldugu gelmiyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yıllardır, bu yöneticilerle olmaz hepsi istifa etmeli diyordum. Forbes yazınca haber oldu. Bunlarla olmaz çünkü bunlar herşeyi herkezden daha iyi biliyor. Durmak yok, nasıl olsa hesap soran da yok. 15 - 20 yıl önce akıllı insanların alacağı tedbirlerle 100 yıl daha kullanılabilecek hale gelmesine imkan varken, bu tedbirleri almayanları kim sorgulayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet DHMI'nin buyuk basarisi iste bu.Ama insanlari kandirmakta da ilk 3 girerler.Ne de olsa alismislar.DHMI seyrusefer dairesi baskan ve muduru hemen basin toplantisi duzenlesinler ve kandirma basarilarina sait olarim.Genelde tum toplantilarda boyle yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dhmi genel müdürüne ve yardımcılarına sorun onlar cevaplar.şöyle büyüdük böyle büyüdük süperiz harikayız diye tüm yönetim topladıya sizleri floryaya.sormadınız mı büyüdük tamam da alt yapı personel vs ne oldu diye.sormadınız tabi gerek yok ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000