04 Mart 2009, Çarşamba 13:15:31

Finnair'den 11 yıl sonra İstanbul atağı

Finlandiya’nın milli havayolu şirketi Finnair 11 yıl aradan sonra tekrar İstanbul seferlerine başladı.
  • Ne seni tanirim nede derdim siyaset yapmak. Zaten Türkiye'de yasamiyorum ve vatanima islerim 1-2 yilda ancak tatil icin geliyorum. Kendim THY den büyük ama THY ye nazaran "ucuzcu" bir sirkette calisiyorum ve gidecegim heryerede ekmek teknem olan sirket beni götürüyor. Havacilikla tanismamda göklerin yildizi olarak tarihe gecen "Swissair" ile oldu. Yani kisacasi, THY ile yakindan ilgilenmedigim gibi alip veremedigim de yok. Ama sonucta bir TüRK olarak bayragimi tasiyan bir sirket ve o sirketin öyle, ikram v.b. seylerle degil, personal ve teknik kalitesi ile dünyada Gurur Kaynagim olmasi icin, elestirimi yaparim! Elestirilmeyen zihniyet dogru yolu bulamaz! Elestiriye acik olun, kendinizi toparlayin! Havacilik ciddi istir!
  • türk insanının müzmin hastalığı yabancı hayranlığı herzaman olduu gibi burdada gözler önünde. yazık finn airle thy yi aynı kefede değerlendirenleri kınıyorum. Ve bu thy aşşalamalarının tek amacı var onuda herkes biliyor. siyasi iktidar. şirketten memnun olmaya bilirsiniz herşey olur . biz içerde birbirimzi eleştirriz dalaşırız didiniriz. bu gayet normal ama bari yabancılara karşı thy yi tek ağızdan savunalım. uçağın düşmesine birileri resmen sevindi iyiki düştüde karalamaya başlıcak yer bulduk. yazık kan üzerinden siyaset yapmayın. ölülerin üzerinden siyaset yapınca pkk dan farkınız ne oluyo???
  • Bu uçağın yer operasyonunu yaptığım günler aklıma geldi,a dan z ye mükemmel bir havayoluydu,ekipten temsilcisine kadar,örnek almamız gereken çok şey var....
  • FINNAİR'ın uzakdoğuya yaptığı uçuşlarda doluluk oranının azaltması gözlerini Türkiye'ye çevirmesine neden olan etkenlerden biri. Kalite ve güvence konusunda iyi ama uzakdoğu'ya uçacak olan Türk yolcu neden Helsinki üzerinden uçsun ki? THY uzakdoğuya uçuşları yok mu sanki? Türkiye'den çoğunlukla direk uçuş varken neden Helsinki üzerinden aktarmalı uçulsun ki?
  • O zaman bu kadar küçük gördüğünüz THY kadar kafanıza taş düşsün... Ülkenin bayrak taşıyıcısına vurun bakalım, nokta kadar menfaat için...
  • Finnair kim thy kim..thy nin yeri 60 degil 160.sirada olmali..hayret kim bu listeyi duzenlemisse kiniyorum bu insanlari..150 den yukarisi thy yi kurtarmaz.160.sirada deseler dicez cok haklisiniz.ayip yani...)
  • Finnair, bu güne kadar kazasiz bir gecmise sahip ve JACDEC siralamasinda dünyanin en güvenli havayolu sirketi haline yerlesti. Gectigimiz seneye kadar Quantas'dan sonra ikinci durumda iken, Quantas'in gectigimiz yil yasadigi bazi tehlikeler (mesela 747'nin gövde kaplamasinin havada soyulmasi gibi) , Finnair'in bu sene dünyanin en güvenli Havayolu sirketi durumuna yerlesmesini sebep oldu. JACDEC siralamasinda THY nin yeri ise ne yazikki 59.sira idi. Ama son kazadan dolayi 60. siraya düsecegi söyleniyor.
  • TAV Litvanya hava limanı ihalesini kazandı gelişmeleri airport haberden bekliyoruz.

Finnair, 11 yıl önce durdurduğu Türkiye seferlerine yeniden başladı. Şirket haftanın 4 günü olmak üzere karşılıklı Helsinki-İstanbul seferleri yapacak. Filosunda 65 uçağı bulunan Finnair, 179 Euro’dan başlayan fiyatlarla yolcularına uçma imkanı sağlayacak.

İl seferin yapılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde düzenlenen basın toplantısına davetlilerin yanı sıra Şirketin Türkiye sorumlusu İsmail Ekim’de katıldı.

Ekin, yaptığı açıklamada Helsinki’den uzak doğuya seferler düzenlediklerini, Türkiye ile uzak doğu arasında alternatif yol olarak, hem zamandan hem de fiyat bakımından daha avantajlı ulaşım imkanı sunduklarını belirtti.

Ekim, İstanbul-Helsinki arasının yaklaşık 3 saat olduğunu ve Helsinki’den uzak doğuya kuzey kutbu üzerinden gidildiği için mesafenin kısalarak ortalama 7 saat olduğunu belirterek, böylece 10 saat gibi bir sürede Türkiye’den uzak doğuya ulaşılmanın mümkün olduğunu kaydetti.  

Ayrıca Ekim, uzak doğu ülkelerinden Türkiye’ye sefer başlatmaları yönünden yoğun talep almaları nedeniyle tekrar şirket olarak İstanbul seferlerine başlama kararı aldıklarını söyledi.

Ayrıca Finnair yetkilileri İstanbul’a yaptığı ilk sefer ile Helsinki’den İstanbul’a 125 koltuk kapasiteli Airbus A319 tipi uçakla ve 120 yolcusu ile gelerek, beklediklerinin üzerinde doluluk oranı ile başladıklarını vurguladılar. 

Finnair

Finnair

Finnair'den 11 yıl sonra İstanbul atağı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ne seni tanirim nede derdim siyaset yapmak. Zaten Türkiye'de yasamiyorum ve vatanima islerim 1-2 yilda ancak tatil icin geliyorum. Kendim THY den büyük ama THY ye nazaran "ucuzcu" bir sirkette calisiyorum ve gidecegim heryerede ekmek teknem olan sirket beni götürüyor. Havacilikla tanismamda göklerin yildizi olarak tarihe gecen "Swissair" ile oldu. Yani kisacasi, THY ile yakindan ilgilenmedigim gibi alip veremedigim de yok. Ama sonucta bir TüRK olarak bayragimi tasiyan bir sirket ve o sirketin öyle, ikram v.b. seylerle degil, personal ve teknik kalitesi ile dünyada Gurur Kaynagim olmasi icin, elestirimi yaparim! Elestirilmeyen zihniyet dogru yolu bulamaz! Elestiriye acik olun, kendinizi toparlayin! Havacilik ciddi istir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türk insanının müzmin hastalığı yabancı hayranlığı herzaman olduu gibi burdada gözler önünde. yazık finn airle thy yi aynı kefede değerlendirenleri kınıyorum. Ve bu thy aşşalamalarının tek amacı var onuda herkes biliyor. siyasi iktidar. şirketten memnun olmaya bilirsiniz herşey olur . biz içerde birbirimzi eleştirriz dalaşırız didiniriz. bu gayet normal ama bari yabancılara karşı thy yi tek ağızdan savunalım. uçağın düşmesine birileri resmen sevindi iyiki düştüde karalamaya başlıcak yer bulduk. yazık kan üzerinden siyaset yapmayın. ölülerin üzerinden siyaset yapınca pkk dan farkınız ne oluyo???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu uçağın yer operasyonunu yaptığım günler aklıma geldi,a dan z ye mükemmel bir havayoluydu,ekipten temsilcisine kadar,örnek almamız gereken çok şey var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
FINNAİR'ın uzakdoğuya yaptığı uçuşlarda doluluk oranının azaltması gözlerini Türkiye'ye çevirmesine neden olan etkenlerden biri. Kalite ve güvence konusunda iyi ama uzakdoğu'ya uçacak olan Türk yolcu neden Helsinki üzerinden uçsun ki? THY uzakdoğuya uçuşları yok mu sanki? Türkiye'den çoğunlukla direk uçuş varken neden Helsinki üzerinden aktarmalı uçulsun ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O zaman bu kadar küçük gördüğünüz THY kadar kafanıza taş düşsün... Ülkenin bayrak taşıyıcısına vurun bakalım, nokta kadar menfaat için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Finnair kim thy kim..thy nin yeri 60 degil 160.sirada olmali..hayret kim bu listeyi duzenlemisse kiniyorum bu insanlari..150 den yukarisi thy yi kurtarmaz.160.sirada deseler dicez cok haklisiniz.ayip yani...)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Finnair, bu güne kadar kazasiz bir gecmise sahip ve JACDEC siralamasinda dünyanin en güvenli havayolu sirketi haline yerlesti. Gectigimiz seneye kadar Quantas'dan sonra ikinci durumda iken, Quantas'in gectigimiz yil yasadigi bazi tehlikeler (mesela 747'nin gövde kaplamasinin havada soyulmasi gibi) , Finnair'in bu sene dünyanin en güvenli Havayolu sirketi durumuna yerlesmesini sebep oldu. JACDEC siralamasinda THY nin yeri ise ne yazikki 59.sira idi. Ama son kazadan dolayi 60. siraya düsecegi söyleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TAV Litvanya hava limanı ihalesini kazandı gelişmeleri airport haberden bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000