06 Temmuz 2014, Pazar 11:26:03

FATİH TERİM HAVALİMANI

Star Gazetesi yazarlarından Özay Şendir, 3. havalimanının sürekli tartışılan isim konusunu bugünkü köşesine taşıdı. Peki, Şendir neler dedi? İşte o köşe yazısı...
  • John Benjamin Toschakkk konulsa olmaz mı. O da teknik direktör. Hem Terim in Türkiye ye verdiği zarardan daha az zarar vermiştir :)))
  • Yanılıyorsunuz şuan İstanbul'da yaşıyorsak bunu ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e borçluyuz yoksa şuan emperyalist devletlerin birine bağlı olurduk ki o zaman görürdünüz havalimanının adını belki venizelos belki diana belki charles belki elizabeth olurdu !
  • yazarın eleştirdiği şeylerin bu haberin altında da devam etmesi ne ilginç.
  • üstad Fatih Terim'e gelesiye kadar bu ülkede ne değerler var lütfen biraz mantıklı olalım.
  • 3. Havalimanının adı mutlaka MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Olmalıdır. Fatih Terim olmamalıdır.
  • Bence proje ismi gibi olaa hem daha çekici hemde yabancilar içinde kolaylik olur İGA Istanbul Grand Airport :)) hemde daha çekici bir isim .
  • Usta the Great Airport olsun.
  • o kadar kişi vardı da ona mı düştü
  • Ataturk olmasin yeterince Ataturk ismi verilmis yerler var Turkiyede. RTE yakisir.
  • Neyin tartışması ki bu türkiyenin en büyük uluslararası havalimanının adı tabiki ATATÜRK olmalı yoksa bir kuşkunuz mu var ? İstediğiniz kadar RTE deyin ama gün gelir devran döner o havalimanının adı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olur !!!!!!

stanbul’a yeni bir havalimanı yapılıyor, adı henüz belli değil. Yeni havalimanının adı, Fatih Terim Havalimanı olsun desem, ne saçmalıyor bu adam diyen de küfreden de çok olur.

Sonra istediğiniz kadar mantıklı açıklama yapın, gerekçelerinizi sıralayın fark etmez... Derdim 3. havalimanına isim bulmak değil aslında demokratik olgunluk ve fikirlere tahammül noktasında durduğumuz yer.

Bakın, Amerika, Dünya Kupası’ndan elenen milli futbol takımı kalecisinin adını, Belçika maçında çok başarılı kurtarışlar yaptığı için Washington’daki Ronald Reagean Havalimanı’na vermeyi tartışıyor. Ronald Reagean sıradan bir başkan değildi aslında, Amerikan tipi muhafazakar yaşamın en başarılı uygulayıcısı ve yayılmasını sağlayan isimdi.

Amerikan Takımı’nın file bekçisi Tim Howard’ın bir maçta yaptığı 15 kurtarış Amerikalıların hayatında bir şey değiştirmedi ama bu talep geldi işte...

***

Dünyada bir havalimanına verilecek isimden siyasi kavga yaratan kaç ülke vardır acaba? 3. Havalimanına dair okuduğum her haberin altındaki yorumlarda bir isim tartışmasıdır gidiyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor olmaktan çok ismiyle ilgilenmek nasıl bir duygu acaba? Önerilere açık olmak lazım ama öneriyle siyasi fesatlık arasında da bir çizgi vardır.

“Madem Atatürk havalimanı kapanacak, bu havalimanının adı da Atatürk Havalimanı olsun” demek başka şey “Bunlar zaten Atatürk adını kazımaya çalışıyorlar” diye peşin hükümle yola çıkmak, niyet okuyuculuğu yapmak bambaşka birşey” Atatürk Kültür Merkezi adına layık bir hale gelecek, büyüyecek, çağdaş dünyanın standartlarında bir yer olacaktı ama aynı niyet okuyuculuk tartışmaları nedeniyle olamadı bu proje.

Sevgili Kenan Işık, AKM’de en fazla oyun sahneye koymuş isimdir, umarım sağlığına kavuşur da anlatır, sağır, orkestra duymayan sıraları, yangından sonra yapılan kötü ötesi onarımı. Atatürkçülük adına sağır bir konser salonunu savunmak da ilginç bir ruh hali olsa gerek...

***

Fikirler tartışılmak içindir. Bir fikri beğenmemek başka şey o fikri savunanı düşman ilan etmek bambaşka... Amerika takımını elenmekten değil sadece hezimetten kurtarmış bir kalecinin adını başkentindeki havalimanına, önemli bir başkanın adını yerine vermeyi tartışabiliyor.

Biz olmayan isimlerden kavgalar çıkarıyoruz... 

FATİH TERİM HAVALİMANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
John Benjamin Toschakkk konulsa olmaz mı. O da teknik direktör. Hem Terim in Türkiye ye verdiği zarardan daha az zarar vermiştir :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürkiye ~ 10 yıl önce
Yanılıyorsunuz şuan İstanbul'da yaşıyorsak bunu ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e borçluyuz yoksa şuan emperyalist devletlerin birine bağlı olurduk ki o zaman görürdünüz havalimanının adını belki venizelos belki diana belki charles belki elizabeth olurdu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolverine ~ 10 yıl önce
yazarın eleştirdiği şeylerin bu haberin altında da devam etmesi ne ilginç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 10 yıl önce
üstad Fatih Terim'e gelesiye kadar bu ülkede ne değerler var lütfen biraz mantıklı olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MKA ~ 10 yıl önce
3. Havalimanının adı mutlaka MUSTAFA KEMAL ATATÜRK Olmalıdır. Fatih Terim olmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence proje ismi gibi olaa hem daha çekici hemde yabancilar içinde kolaylik olur İGA Istanbul Grand Airport :)) hemde daha çekici bir isim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Usta the Great Airport olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ottoman ~ 10 yıl önce
o kadar kişi vardı da ona mı düştü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eko ~ 10 yıl önce
Ataturk olmasin yeterince Ataturk ismi verilmis yerler var Turkiyede. RTE yakisir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürkiye ~ 10 yıl önce
Neyin tartışması ki bu türkiyenin en büyük uluslararası havalimanının adı tabiki ATATÜRK olmalı yoksa bir kuşkunuz mu var ? İstediğiniz kadar RTE deyin ama gün gelir devran döner o havalimanının adı MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olur !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatih ~ 10 yıl önce
Arkadaşım lütfen saçmalama... Şuan İstanbul'da yaşıyorsan, Fatih SULTAN MEHMET'e borçlusundur.. benimde borçlu olduğum gibi.. rte'miş Atatürk'müş.. bırakın bu işleri.. Ecdadımızı sevdirmeliyiz gelecek nesilllere.
ALLAH akıl versin ~ 10 yıl önce
Evlat ve kardeş katili olduklarını dizilerden öğrendin ecdadının, şu an İstanbul da yaşıyorsak, ilk insanlara kadar gitmemiz gerek hani onlar olmasa belki bugün sen de olmazdın kabilinden... ne diyeyim ALLAH akıl fikir versin diyeceğim ama, yarattığı 7.145.786.000, insan arasında hep sizin gibiler lemi uğraşacak?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000