04 Eylül 2011, Pazar 13:10:06

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI...

Atatürk Havalimanı başta olmak üzere Türkiye'deki havalimanları ve uçaklarda hastalık yapıcı mikroplara karşı her yıl tonlarca ilaç kullanılıyor...
  • Yapmayın Allh aşkına görmedik filan ? O zaman siz havcı değilsiniz.Burada da eften püften yorum yapmayın.Bu Yasal zorunluluktur.Uçakların YASAL DÖKÜMAN ları arasında İnspection Card'ın olması ve periyodik olarak ayda bir yenilenmesi ve uçağın ilaçlanmsı lazımdır.Offf of
  • Thy gerçektende bu konuda çok hassas davranıyor ve uçaklarını ilaçlatıyor.özelliklede dış hat uçaklarında buna daha çok özen gösteriliyor.burdan thy tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.(teknisyen)
  • DIŞHATLAR GELİŞ VE GİDİŞ BÖLÜMLERİNDE VEDE WC LERDE BİR KEZ OLSUN İLAÇLAMA YAPILDIĞINI GÖRMEDİK ,UMARIM TAV HER ALANDA YAPTIĞI GİBİ BU ALANDADA CİMRİLİK YAPIP İLAÇLAMA YAPTIRMAMAZLIK ETMİYORDUR...
  • acaba thy disinda ozel sirketler nasil bir uygulama yapiyor
Havayolu şirketleri dünya sağlık örgütünün (WHO) bulaşıcı hastalık için uyardığı ülkelere sefer düzenleyen uçaklarını Kolera, Sarıhumma ve Sıtma'ya karşı özel olarak ilaçlatıyor.
 
Türk Hava Yolları(THY) ise her 28 günde bir, filosundaki bütün uçakları periyodik olarak ilaçlatıyor. Ayrıca, her gün yüz binlerce insanın seyahat ettiği havalimanları ile buradan gelip geçen çok sayıda çanta, valiz ve kargolar için; kemirgen, haşere, böcekler, mikrop, bakteri taşınmasını ve bulaşmasını önlemek için ilaçlanıp, kimyasallarla temizleniyor.
 
ZARARLI ÜREMESİNE KARŞI SÜREKLİ DENETİM
 
AtatürkHavalimanı'nda hizmet veren ilaçlama şirketi, uçakların yanı sıra iç ve dış hat terminallerinin her noktasında çalışma yapıyor. 
 
Şirket yetkilileri, Türkiye'nin en hareketli hava meydanında her gün ilaçlama yaptıklarına dikkat çekerek, en çok kafeterya, restoran, mutfak malzemelerinin hazırlandığı, yolcuların ortak kullandığı merdiven, tuvalet, asansör gibi alanlarda çalışma yaptıklarını belirtti.
 
Çalışmaların periyodik ve ihtiyaç duyulduğu an yapıldığını anlatan ilaçlama görevlileri, kullanılan kimyasalların zararlı türüne göre değiştiğini belirtti. Bu arada ilaçlama yapılan yerler üremeye karşı sürekli denetim altında tutuluyor.
 
Öte yandan Türkiye'deki havayolu şirketlerinin 200'ün üzerindeki yolcu ve kargo uçağı; WHO'nun hastalık uyarısı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün talimatları ve Sağlık Bakanlığı'nın ilgili biriminin denetiminde risk derecesine göre çeşitli kimyasal maddelerle dezenfekte ediliyor.
 
Bulaşıcı hastalık riski yüksek olan Afrika'nın bazı ülkelerine gidip gelen uçaklarda, Kolera, Sarıhumma, Sıtma ve farelerle bulaşan Veba gibi bulaşıcı tehditlere karşı önlemler artırılıyor.
 
Bulaşıcı hastalık riskine karşıSağlık BakanlığıHudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sağlık Denetleme Merkezi görevlileri Atatürk Havalimanı'nı kullanan hastalık riski olan ülkelerden gelen uçaklarda 24 saat denetleme yapıyor.

SamanyoluHaber
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Yapmayın Allh aşkına görmedik filan ? O zaman siz havcı değilsiniz.Burada da eften püften yorum yapmayın.Bu Yasal zorunluluktur.Uçakların YASAL DÖKÜMAN ları arasında İnspection Card'ın olması ve periyodik olarak ayda bir yenilenmesi ve uçağın ilaçlanmsı lazımdır.Offf of

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy gerçektende bu konuda çok hassas davranıyor ve uçaklarını ilaçlatıyor.özelliklede dış hat uçaklarında buna daha çok özen gösteriliyor.burdan thy tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.(teknisyen)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DIŞHATLAR GELİŞ VE GİDİŞ BÖLÜMLERİNDE VEDE WC LERDE BİR KEZ OLSUN İLAÇLAMA YAPILDIĞINI GÖRMEDİK ,UMARIM TAV HER ALANDA YAPTIĞI GİBİ BU ALANDADA CİMRİLİK YAPIP İLAÇLAMA YAPTIRMAMAZLIK ETMİYORDUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba thy disinda ozel sirketler nasil bir uygulama yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000