04 Mart 2015, Çarşamba 11:40:45

DRONE VAKASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz insansız hava aracı (Drone) uçuran Aspet Manukyan hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcı, "Trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesi ile Manukyan hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
  • Kadin olduren 6 yil yemiyor ne yazikki
  • Ceza paraya cevrilicek cok az bi ceza olucak 3 yil kesin hapsi olmaliydi eger kaza olsaydi belkide ucaktaki herkes ve ucak dustugu yerdeki insanlari oldurucek ve yuzlerce kisi ölucekti cezayi cok az buluyorum cunku icerde bile yatmadan cikicak
  • Hayirli olmus. Manukyan: Madem ki Ermenisin diye baslayan bir soylem var bildin mi?
  • Hapise atsaniz bile odasinda Drone olmasin kaçabilir. Bence para cezasi yeter yoksa hapiste Bay Manukyana tecavüz etmek isteyeceklerdir. Avrupa mahkemesine giderse hemen saliverirler.
  • Cezalandırılmasın demiyorum, ama 6 yıl fazla diyorum. Hız sınırına uymayanlara, sarhoş sürücülere, sağa-sola ateş edenlere 6 yıl ceza isteniyor mu bu ülkede? Bu kişilere para cezası kesiliyor, değil mi? Ama bu eylemleri sonucu birisini yaralar ya da öldürürlerse o zaman daha fazla ceza isteniyor değil mi? Ki araba ile çarparak insan öldürenlere 6 yıl istendiğini sanmıyorum. Umarım farkı anlatabilmişimdir.
  • Yapılan işi kesinlikle savunmuyorum ve onaylamıyorum, çok sorumsuzca bir davranış. Ama gerçek suçluların salıverildiği bir ülkede bu eyleme 6 yıl istemek saçmalık ötesi. Evet yapılan iş tehlike yaratabilecek bir eylem ama bir olay olmadığı halde bir insanın 6 yılı elinden alınır mı? Bu ülkenin adalet sistemini anlamak imkansız...
  • yok artık *%$!###!!!
  • Kasten cinayete tam teşebbüs daha iyi olurdu...
  • bunda da ne cesaret yahu. internette görüyoruz kuş bile saldırıyor dronlara veya o sırada alete bişey olabilir teknik çalışmayabilir. ve bunu paylaştın internette :) hem de müzikli ve kimliğin açık açık

Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz insansız hava aracı (Drone) uçuran Aspet Manukyan hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcı, "Trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesi ile Manukyan hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün, Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı drone uçuran Aspet Manukyan (27) hakkında yaptığı suç duyurusu sonuçlandı. Bakırköy Cumhuriyet savcısı Ziya Kavruk tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Aspet Manukyan’ın, izinsiz olarak Atatürk Havalimanı üzerinde drone uçurarak havalimanı sahasını izinsiz olarak işgal ettiği belirtildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Manukyan’ın bu eylemi ile sivil havacılık kurallarını da ihlal ettiği belirtilen iddianamede, "Bu durumun havalimanında inen ve kalkan uçaklar yönünden tehlike oluşturduğu, şüphelinin savunmasında suçu kabule yönelik anlatımda bulunduğu böylece üzerine atılı suçu işlediği" kaydedildi. Savcı Kavruk, Manukyan’ın ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi. İddianamenin gönderildiği Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

Aspet Manukyan, Atatürk Havlimanı üzerinde uzaktan kumandalı drone uçurarak fotoğraf ve görüntü çekti, bu görüntüleri internet ortamında paylaştı. Görüntülerin internet ortamında izleyen bir kişinin ihbar maili yolladığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Avukatı Emre Kapukaya aracılığı ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Avukat Kapukaya suç duyurusu dilekçesinde, Manukyan’ın Drone ile uçakların uçuş seviyesine çıkarak uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü, pilotların da bu Drone’yi fark etmediğini belirtti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yasası’na göre insansız hava araçlarının havaalanlarına 8 kilometreden fazla yaklaşamayacağını savunan Avukat Kapukaya, Manukyan hakkında, "Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçunu düzenleyen TCK’nın 179/1 maddesi kapsamında soruşturma başlatılmasını istemişti.

DRONE VAKASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

psiko ~ 9 yıl önce
Kadin olduren 6 yil yemiyor ne yazikki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ceza paraya cevrilicek cok az bi ceza olucak 3 yil kesin hapsi olmaliydi eger kaza olsaydi belkide ucaktaki herkes ve ucak dustugu yerdeki insanlari oldurucek ve yuzlerce kisi ölucekti cezayi cok az buluyorum cunku icerde bile yatmadan cikicak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uygulama ~ 9 yıl önce
Sen uygulama en iyisi. Mantığa bak: "belki" herkes ölecek uçak düşecekti. O zaman 50 km hız sınırı olan yerde 56 km hızla giden adamıda 3 sene hapisle yaıtralım, "belki" bir çocuk çıkacak ve ona çarpıp öldürecekti.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayirli olmus. Manukyan: Madem ki Ermenisin diye baslayan bir soylem var bildin mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmadı ya ~ 9 yıl önce
arkadaşım bu tip yazımlar hoş değildir konumuz ermenilik yada türklük değil dimi. saptırmayalım lütfen.
B727 ~ 9 yıl önce
Hapise atsaniz bile odasinda Drone olmasin kaçabilir. Bence para cezasi yeter yoksa hapiste Bay Manukyana tecavüz etmek isteyeceklerdir. Avrupa mahkemesine giderse hemen saliverirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan'a Cevap... ~ 9 yıl önce
Cezalandırılmasın demiyorum, ama 6 yıl fazla diyorum. Hız sınırına uymayanlara, sarhoş sürücülere, sağa-sola ateş edenlere 6 yıl ceza isteniyor mu bu ülkede? Bu kişilere para cezası kesiliyor, değil mi? Ama bu eylemleri sonucu birisini yaralar ya da öldürürlerse o zaman daha fazla ceza isteniyor değil mi? Ki araba ile çarparak insan öldürenlere 6 yıl istendiğini sanmıyorum. Umarım farkı anlatabilmişimdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eren Evren ~ 9 yıl önce
6 yıl en üst sınır, haber ilgi çekici olsun diye en üst sınır yazılır, Burada suçlu bulunursa 12 ay alır, iyi halden 1 ay iner 11 ay günlüğü 20 TL'den paraya çevrilir, 6600 TL para cezası olur, bu da 5 yıl suç işlememek kaydı ile hükmün açıklanmasının ertelenmesi ile ertelenir. Her zamanki gibi suç cezasız kalır,
Eren Evren'e ~ 9 yıl önce
Aynen. daha da üstüne çeyrek altın verecekler yakında suç işleyenlere.
Ama... ~ 9 yıl önce
Yapılan işi kesinlikle savunmuyorum ve onaylamıyorum, çok sorumsuzca bir davranış. Ama gerçek suçluların salıverildiği bir ülkede bu eyleme 6 yıl istemek saçmalık ötesi. Evet yapılan iş tehlike yaratabilecek bir eylem ama bir olay olmadığı halde bir insanın 6 yılı elinden alınır mı? Bu ülkenin adalet sistemini anlamak imkansız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 9 yıl önce
O zaman kaza yapılmadığı sürece hız sınırına uymayanlara, ya da kaza yapmazsa sarhoş sürücülere, ya da kimseyi vurmadıkları sürece orada burada rastgele ateş edenlere de ceza verilmesin. Cezalar suçun tekrarını önlemek amaçlıdır. Sen şimdi ceza vermezsen yarın biri daha aynı işi yapar, gelir bir 777 de ona çarpar. Ne olacak o zaman?
Bayhan ~ 9 yıl önce
777 çarpıyorsa, drone'un parasını pilot ödeyecek. az sağa az sola kırsa çarpmaz herhalde drone a.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
yok artık *%$!###!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 9 yıl önce
Kasten cinayete tam teşebbüs daha iyi olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 9 yıl önce
bunda da ne cesaret yahu. internette görüyoruz kuş bile saldırıyor dronlara veya o sırada alete bişey olabilir teknik çalışmayabilir. ve bunu paylaştın internette :) hem de müzikli ve kimliğin açık açık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000