22 Ocak 2010, Cuma 10:18:07

DHMİ Yöneticileri gazetecilerle buluştu...

Global krize rağmen 2009 yılında büyümeye devam eden DHMİ, 2010 yılından da umutlu...
  • kurumun ne kadar çok kazandığı ortada.ama yazıklar olsun ki personelinize dağıttığınız gömlek ve ayakkabıların kalitesi de ortada.pazarda bile satılmayacak derecede kalitesiz ve biçimsiz mallar.birde sıkılmadan açıklama toplantı vs yapıyorsunuz.bu kazanılan paranın asıl kahramanları olan kontrolörleriniz ne halde ne psikolojide ne geçim derdinde haberiniz varmı.hazineye aktaracağınıza çalışanlarınıza aktarın biraz.thy yi örnek alın biraz.
  • biz DHMİ çalışanları genelmüdürümüzün havacılık tazminatları konusunda ki acıklamalarını merakla bekliyoruz.Umarız personolin beklentileri boşa cıkmaz personeller arasındaki ücret adaletsizliği düzeltilir.
  • D-smart 70'inci kanaldan ve www.airporttv.tv adresinden de izlenebiliyor Airport TV
  • DHMİ heyetinde baş müdür bile varken Fazlı beyi resimlerde göremedik
  • EVET Geçen yıllara göre dahada büyüdük , sorunlar büyüdü,mütehaitler büyüdü,trafik büyüdü,gecikmeler büyüdü,vurdumduymazlık büyüdü,KILIÇ-AY'ın yurt dışı çıkışları kat ve kat büyüdü,çene yapıp akşama kadar şirket şirket gezip parsa toplayan idarecilerin göbeği büyüdü,kavgalar büyüdü,olayları sümen altına atıp hedef şaşırıtmalar büyüdü,TAV dan,THY den nemalanma,bilgi aktarma onların adamı olarak çalışma büyüdü,yurt dışı mesleki eğitimlere idareci gönderip gezdirme büyüdü dahada varda yerimiz yetmez.İşletme büyümüş haa vah vaha
  • büyüme olmuşta ne olmuş.alt yapı mı geliştirilmiş.smartla binalar ve radar ekranları haricinde ne değişmiş.hava trafik kontrolörlerinin yerlerde sürünen maaşları ve mesleki saygınlıkları için ne yapılmış.avrupa birliği zorunluluğu olan havaalanı işletmeciliği ve seyrüseferin ayrılması hususunda neler yapılmış.verimlilik etkinlik insan kaynağı eğitim için neler yapılmış.koca bir hiç.kimi kandırıyorsunuz siz.
  • SELAM SAYIN YETKİLİ SİZLER UYDU ÜZERİNDEN YAYIN YAPIYORSUNUZ ANCAK UYDU YAYINI OLMAYANLAR NASIL İZLEYECEK ANA HABER BÜLTENİNİ SAYGILARIMLA

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, bu yıl ikincisi düzenlenen gazeteciler yemeğinde önemli açıklamalarda bulundu. Global krize rağmen Türkiye’de gelişen sektöre önemle vurgu yapan Birdal sektörün bu sene % 4 büyüme beklediğini sözlerine ekledi. Türkiye hava sahasının çok daha güvenli hale geldiğini kaydeden Birdal, Türkiye'deki havalimanlarında bulunan bazı uçuş güvenlik sistemlerinin birçok Avrupa ülkesinde bulunmadığını da sözlerine ekledi.

DHMİ Florya Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal, havacılık faaliyetleri ve havacılık olaylarının kamuoyu tarafından ilgiyle izlendiğini hatırlatarak, yapılan yanlış bir açıklama ve haberin sektörü olumsuz etkilediğini, bunun önlenmesi için kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Birdal, doğru ve güvenilir haber akışının sağlanması için basın ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini ifade etti.

Orhan Birdal Türkiye’de bulunan havaalanlarının altyapı, hizmet gelişimini, rakamlara dayanarak şöyle sıraladı:

''2007 yılında Türk hava sahasındaki uçak trafiği 935 bin 567 idi. 2008 yılında 1 milyon 9 bin 608 oldu. Bu, 2008 yılında uçak trafiğinde yüzde 8 artış anlamına geliyor. Bu trafiğin 268 bin 327 adedi Türkiye'nin havaalanlarına iniş yapılmadan hava sahasının kullanıldığı trafikten kaynaklanıyor. 2008 yılında Türkiye hava sahasını günde ortalama 3 bin 332 adet uçak kullandı. 2008 yılındaki toplam yolcu sayısı 74 milyon 386 bin 895 kişi oldu. Yani 2007 yılına göre yüzde 6'lık bir yolcu artışı gerçekleşti.

Geçen yıl günde 204 bin yolcu Türkiye hava alanlarını kullandı. Bu 2007 yılına göre yüzde 6'lık artışı ifade ediyor.''

DHMİ'nin Türkiye'nin en karlı kamu kurumlarından birisi olduğunu da ifade eden Birdal, ''DHMİ Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı tahmini karı 867 milyon TL olacak. Rakamlar Mart ayında kesinleşecek. 2008 yılında küresel krizden Türk havacılığı çok fazla etkilenmedi. Global krize rağmen 2009 yılında Türkiye'de gerek uçak gerek yolcu trafiğinde toplam yüzde 3-4 artış olacağını tahmin ediyoruz. Turizm ve ekonomi ile çok ilgili olduğu için sektörün çok kırılgan bir yapısı var. Bu nedenle yaşanacak gelişmeler de sektörü yakından ilgilendiriyor” diyerek sözlerine devam etti.

DHMİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Orhan Birdal, ''En karlı kamu kuruluşlarından birisiniz, elde ettiğiniz parayı kendi kuruluşlarınızın ihtiyacı için harcayabilir misiniz'' şeklindeki soru üzerine şöyle dedi:

''İsmimizin başında devlet var. Bütün kamu kurumlarında olduğu gibi devletin kuruluşları bir yatırım yapacağı zaman hangi konuda, ne kadar yatırım yapmak istediklerine dair programlarını yaparlar ve talepte bulunurlar. Biz de devletimizin bize verdiği izin nispetinde yatırımlarımızı yapıyoruz. O yatırımları yaptıktan sonra arta kalan paraları da Hazine'ye veriyoruz ki başka yatırımlar da yapılsın. Türkiye'deki bütün devlet kurumları bizim gibi para kazanmıyor, bir kısmı da sadece harcıyor. Biz kazanıyoruz ki hizmetler yaygınlaşsın ve onlar da yatırım yapsınlar, milletimiz daha çok faydalansın diye. DHMİ sürekli gelir getiren bir kurum olarak görülüyorsa bu bize duyulan bir güvenin ifadesidir. Biz de bu güveni sarsmamak için elimizden geldiğince çalışıyoruz.''

Birdal, Atatürk Havalimanı'na 06-24 pistinin yanına dördüncü bir pistin yapılıp yapılmayacağı konusundaki bir soru üzerine de, 06-24 pistine paralel bir pist yapımı konusunun henüz netlik kazanmadığını kaydetti.

Birdal, Ataköy yolunu deplase ederek mevcut pistin 250 metre uzatılması ve pist zemininin revize edilmesi çalışmalarının ise sürdüğünü ifade etti. Uçaklarda yakıt tasarrufu için bazı rotalarda değişiklik yapılması için çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Orhan Birdal, bir soru üzerine de uçuş maliyetlerinin azaltılması için bazı havaalanlarında konma ve konaklama ücretlerinde yüzde 10-80 arasında indirimler yaptıklarını ve kendi gelirlerini 30 milyon TL geri çektiklerini söyledi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul'a yapılacak 3. hava alanının yeri konusundaki bir soru üzerine ise hava alanlarını Demiryolları Limanlar Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nün yaptığına işaret ederek bilgi vermekten kaçındı. Son günlerde gündeme gelen havaalanı, havalimanı ayrımı konusundaki bir soru üzerine de Birdal, bunun DHMİ'nin kendi idari yapılanması ile ilgili bir ayrım olduğunu ifade etti. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur ile DHMİ yetkilileride toplantıya katılanlar arasındaydı.

*Havacılık tazminatları konusunda ne dedi?
*DHMİ çalısanlarına zam yapılacak mı?
*Sinop, Tokat, Çarsamba Havaalanları satılacak mı?
Tüm bunların cevabı da bu akşam saat 20:00'da Airport TV Ana Haber Bülteni'nde olacak...


DHMİ

DHMİ

DHMİ Yöneticileri gazetecilerle buluştu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
kurumun ne kadar çok kazandığı ortada.ama yazıklar olsun ki personelinize dağıttığınız gömlek ve ayakkabıların kalitesi de ortada.pazarda bile satılmayacak derecede kalitesiz ve biçimsiz mallar.birde sıkılmadan açıklama toplantı vs yapıyorsunuz.bu kazanılan paranın asıl kahramanları olan kontrolörleriniz ne halde ne psikolojide ne geçim derdinde haberiniz varmı.hazineye aktaracağınıza çalışanlarınıza aktarın biraz.thy yi örnek alın biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
biz DHMİ çalışanları genelmüdürümüzün havacılık tazminatları konusunda ki acıklamalarını merakla bekliyoruz.Umarız personolin beklentileri boşa cıkmaz personeller arasındaki ücret adaletsizliği düzeltilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
D-smart 70'inci kanaldan ve www.airporttv.tv adresinden de izlenebiliyor Airport TV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ heyetinde baş müdür bile varken Fazlı beyi resimlerde göremedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EVET Geçen yıllara göre dahada büyüdük , sorunlar büyüdü,mütehaitler büyüdü,trafik büyüdü,gecikmeler büyüdü,vurdumduymazlık büyüdü,KILIÇ-AY'ın yurt dışı çıkışları kat ve kat büyüdü,çene yapıp akşama kadar şirket şirket gezip parsa toplayan idarecilerin göbeği büyüdü,kavgalar büyüdü,olayları sümen altına atıp hedef şaşırıtmalar büyüdü,TAV dan,THY den nemalanma,bilgi aktarma onların adamı olarak çalışma büyüdü,yurt dışı mesleki eğitimlere idareci gönderip gezdirme büyüdü dahada varda yerimiz yetmez.İşletme büyümüş haa vah vaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
büyüme olmuşta ne olmuş.alt yapı mı geliştirilmiş.smartla binalar ve radar ekranları haricinde ne değişmiş.hava trafik kontrolörlerinin yerlerde sürünen maaşları ve mesleki saygınlıkları için ne yapılmış.avrupa birliği zorunluluğu olan havaalanı işletmeciliği ve seyrüseferin ayrılması hususunda neler yapılmış.verimlilik etkinlik insan kaynağı eğitim için neler yapılmış.koca bir hiç.kimi kandırıyorsunuz siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SELAM SAYIN YETKİLİ SİZLER UYDU ÜZERİNDEN YAYIN YAPIYORSUNUZ ANCAK UYDU YAYINI OLMAYANLAR NASIL İZLEYECEK ANA HABER BÜLTENİNİ SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000