19 Ocak 2013, Cumartesi 13:25:37

DHMİ KARLA MÜCADELE İÇİN DÜNYALARI HARCADI!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, hava ulaşımının aksamaması ve yolcuların mağdur olmaması için 1-15 Ocak tarihleri arasında karla mücadele çalışmalarına 873 bin 412 lira harcama yapıldığını açıkladı.
  • İşi ne? Harcayacak tabii, hasbam.
  • Dhmi, Antalya da A kapisinda aprona girmeyi bekleyen calisanlara semsiye dagitacakmis. Fakat bundan dhmi calisanlari yararlanamayacakmis. Cunku onlarin ptt kapisi var bekleme yok.
  • Bu zaten sizin yapmakla mükellef oldugunuz is.Para harcamismis,sanki kendi cebinden harcamis.Devletin parasini millete hizmet icin kullanmis.Birde kullanmasaydin...
  • DHMI genel muduru ucak yakitina soguk gunlerde de-icing sivisi katilmasini emredebilir. O zaman herkes ayvayi yedi...
  • Birileri yani danışmanları De-İcing işleminin ne olduğunu ve niye yapıldığını anlatsın Sn.Birdal'a yakıtın donması ile alakası olmadığını bilsin stratosferde havanın eksi 50 derece civarında olduğu ve uçakların bu seviyede uçtuğunu düşünürsek bu bilgi ile yüm uçakların yakıtının donması lazım o zaman...Danışmanlar iş başına what abouth de-icing?
  • En olumsuz hava şartlarında bile kesintisiz hizmet vermek için büyük özveri ile çalışan, başta Sayın Genel Müdür olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Avrupada en ufak olumsuz hava şartlarında bir sürü uçuş iptali olurken, Ülkemizde böyle durumların yaşanmaması bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen tüm DHMİ çalışanlarına Teşekkürler.
  • Asli görevini yaparken böbürlenme sadece cehaletin kanıtı!
  • gorevi acik tutmak havaalanini. cuvalla para aliyorlar zaten.
  • Herşeyin bir başlangıcı var, gecmişte buyuk sıkıntılar çekildi, kara gömülen ucaklar oldu, sıkıntıyı handling şirketleriekiyor. Güzel şeyler bunlar fakat yapılan deicing yakıt donmasın diyemişti yapılmış? Birde masraflarda 873 bin yazıyor, 310 000 lt motorine para ödememişlermi? Detaylara önem verilmemiş sanki
  • verılen hızmetın bır kamu hızmetı oldugunu duşundugumuzde , olayın malı portresının ortaya dokulmesıne bı anlam veremıyorum.. madem kamu oyu bu konuda bılgılendırılıyor , verılen hızmetlerın karşılıgında kazanılan paralarında solenmesı gerekır kı mukayese ımkanı olsun ve DHMI de kurum olarak takdır edılsın.. DHM I kurum olarak meydan ışletmecılıgı vede ulkemız adına turk hava sahasında vermış oldugu hava trafık kontrol hızmetlerı ıle havacılık sektorumuzun bır lokomatıfı konumundadır. gunumuzn en yenı teknolojı urunlerını elktronık sıstem vede aygıtlarını tum dunya hava yolu ışletmecılerının hızmetıne sunmasıyla ulkemızı gerek avrupanın gerekse dunyanın bır cok ulkesınden daha ıyı konuma getırmış bı kurumumuz olup ulkemız ekonomısıne de onemlı katkıları bulunmaktadır.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, yaptığı açıklamada, DHMİ Genel Müdürlüğü olarak 1-15 Ocak tarihleri arasında yoğun kar yağışı nedeniyle karla mücadele çalışması başlattıklarını belirterek, söz konusu tarihler arasında kar yağışının etkili olduğu 34 hava limanında 195 personelin, uçuşların aksamaması ve yolcuların mağdur olmaması amacıyla karla mücadele çalışması yaptığını söyledi.

Havalimanlarında kar temizliğinde kullanılan araçların 319 bin 412 litre yakıt harcadıklarını belirten Birdal, ayrıca uçakların yakıtlarının donmaması amacıyla 554 bin litre de-icing sıvı kullanıldığını bildirdi.

Güvenli, konforlu, yolcu memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışına sahip olduklarını dile getiren Birdal, ''Bu çerçevede karla mücadeleye büyük önem veriyoruz. Mevsimsel zorlukları da aşarak, 4 mevsim 24 saat kesintisiz hizmet vermek için yoğun bir çalışma içindeyiz.

Kış koşullarına her bakımdan hazırlıklı girdik. 2012 yılı Eylül ayında son teknolojiye sahip 62 aracı karla mücadele filomuza katarak, karla mücadele araç sayımızı 341'ye çıkardık. Bu güçlü araç parkı ve yetişmiş elemanlarımızın 24 saat kesintisiz çabaları sayesinde başarılı bir karla mücadelesi sergiledik'' diye konuştu.

1-15 Ocak tarihleri arasında 34 havalimanında 195 personelle karla mücadele çalışması yaptıklarını vurgulayan Birdal, 15 günde toplam 873 bin 412 lira harcama yapıldığını kaydetti.

Söz konusu tarihler arasında kar yağışıyla en fazla mücadele edilen hava limanının İstanbul Atatürk Havalimanı olduğuna dikkati çeken Birdal, Atatürk Havalimanı'nı Ağrı ve Ankara Esenboğa hava limanlarının takip ettiğini söyledi.

Birdal, mevsim koşulları nedeniyle sefer iptallerinin ve gecikmelerin asgariye indirilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.

DHMİ KARLA MÜCADELE İÇİN DÜNYALARI HARCADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Volvo ~ 11 yıl önce
İşi ne? Harcayacak tabii, hasbam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semsiye ~ 11 yıl önce
Dhmi, Antalya da A kapisinda aprona girmeyi bekleyen calisanlara semsiye dagitacakmis. Fakat bundan dhmi calisanlari yararlanamayacakmis. Cunku onlarin ptt kapisi var bekleme yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Bu zaten sizin yapmakla mükellef oldugunuz is.Para harcamismis,sanki kendi cebinden harcamis.Devletin parasini millete hizmet icin kullanmis.Birde kullanmasaydin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 11 yıl önce
DHMI genel muduru ucak yakitina soguk gunlerde de-icing sivisi katilmasini emredebilir. O zaman herkes ayvayi yedi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De-İcing ~ 11 yıl önce
Birileri yani danışmanları De-İcing işleminin ne olduğunu ve niye yapıldığını anlatsın Sn.Birdal'a yakıtın donması ile alakası olmadığını bilsin stratosferde havanın eksi 50 derece civarında olduğu ve uçakların bu seviyede uçtuğunu düşünürsek bu bilgi ile yüm uçakların yakıtının donması lazım o zaman...Danışmanlar iş başına what abouth de-icing?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
Eger Sn. Birdal'a stratosferde havanın eksi 50 derece civarında oldugunu ogretirsen. Ucaklara hergun Deicing uygulayabilir. Hic birsey dememek daha iyi...
TAHABEY ~ 11 yıl önce
En olumsuz hava şartlarında bile kesintisiz hizmet vermek için büyük özveri ile çalışan, başta Sayın Genel Müdür olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Avrupada en ufak olumsuz hava şartlarında bir sürü uçuş iptali olurken, Ülkemizde böyle durumların yaşanmaması bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen tüm DHMİ çalışanlarına Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Asli görevini yaparken böbürlenme sadece cehaletin kanıtı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harciyacak tabii ~ 11 yıl önce
gorevi acik tutmak havaalanini. cuvalla para aliyorlar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru işaretleri ~ 11 yıl önce
Herşeyin bir başlangıcı var, gecmişte buyuk sıkıntılar çekildi, kara gömülen ucaklar oldu, sıkıntıyı handling şirketleriekiyor. Güzel şeyler bunlar fakat yapılan deicing yakıt donmasın diyemişti yapılmış? Birde masraflarda 873 bin yazıyor, 310 000 lt motorine para ödememişlermi? Detaylara önem verilmemiş sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
verılen hızmetın bır kamu hızmetı oldugunu duşundugumuzde , olayın malı portresının ortaya dokulmesıne bı anlam veremıyorum.. madem kamu oyu bu konuda bılgılendırılıyor , verılen hızmetlerın karşılıgında kazanılan paralarında solenmesı gerekır kı mukayese ımkanı olsun ve DHMI de kurum olarak takdır edılsın.. DHM I kurum olarak meydan ışletmecılıgı vede ulkemız adına turk hava sahasında vermış oldugu hava trafık kontrol hızmetlerı ıle havacılık sektorumuzun bır lokomatıfı konumundadır. gunumuzn en yenı teknolojı urunlerını elktronık sıstem vede aygıtlarını tum dunya hava yolu ışletmecılerının hızmetıne sunmasıyla ulkemızı gerek avrupanın gerekse dunyanın bır cok ulkesınden daha ıyı konuma getırmış bı kurumumuz olup ulkemız ekonomısıne de onemlı katkıları bulunmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyi yorum ~ 11 yıl önce
bende sokella tusuna bastim panpa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000