09 Ocak 2013, Çarşamba 10:05:01

DHMİ BUZLANMAYA SAVAŞ AÇTI

Atatürk Havalimanı, kar yağışının etkisini kaybettiği dün gece buzlanma tehlikesine karşı özel solüsyonla aralıksız temizlendi. Bir gecede 65 ton özel sıvı ile pistler temiz tutuldu.
  • mufettısler rapor gonderır hemen dhmı ye calısan sırket elemanlarının calısma saatlerı 45 saat olarak duzeltılır ama 10 aylık kesıntılerı gerı odememek ıcın bın bır takla atarlar karla mucadelesıyle ovunmek yerıne ıscının haklarını odemek lazım ıscının hakkını aldıgı surece yerde kar kalmaz zaten
  • Boyle bir sey de ancak Turkiye de haber yapilir heralde.. Ben Toronto da ysiyorum, yilin 4-5 ayi yerde kar buz olur, hic boyle haber yapilmiyor.. 3 yildir 1 kere 5 saatligine kapandi havaalani, o da firtina cok siddetli ve 65-70 cm kar vardi..
  • Bugun yaptıgım push backlerin hepsinde korüklerden taksi yollarına uçakları çıkartamadık. Sorarsalar dhmi çalışıyor dimi burası öle yan gelip yatma yeri değil herkes işini ypcak aldığınız paranın hakkını verin.( Operesion)
  • iyi tamam solüsyon yaptınız güzelde, şu pist, apron, ve taksi yollarını temizleme işinde sınıfda kaldınız kesin olarak chicago o hare havaalanında kar küreme araçları nasıl çalışıyor ne kadar kar var onu görün bir de sizin yaptınız işe bakın kar cm. kar var 5 cm mi 10 cm. 3 cm. her neyse adam chicago o hare havalanında ceviz büyüklüğünde tipi yağıyor, metrelerce kar yağıyor ve tertemiz her taraf vızır vızır çalışıyorlar... aradaki fark budur gerek sabiha gökçen de gerekse atatürkte sınıfta kaldınız..
  • Iki sey garip geldi. Birincisi "iki gunluk kullanima esit miktarda 65 ton" diyor; 395 kalkis iki gunluk bir trafik mi? Bence gunluk 200 kalkis normal degil, normalin cok altinda. Yoksa demek istedigi biz normalin iki kati solusyon kullandik. Nedense? Ikinci anlamadigim durum ise; Ataturk havalimaninda olumsuzluk yok ise buraya inecek ucaklar neden Izmir'e yonlendirildi?

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Atatürk Havalimanı’nda dün gece karla mücadeleye ilişkin bilgiler verdi. Kar yağışının önceki iki güne oranla etkisini yitirmesine karşın soğuk hava ile birlikte buzlanma tehlikesinin ortaya çıktığını kaydeden Özuğur, 67 personel ve 59 araçla ekiplerin aralıksız çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti.


Bütün pistlerde buzlanma tehlikesine karşı ekipler titizlikle çalışmalarını yürütürken sadece dün gece iki günlük kullanıma eşit miktarda 65 ton özel sıvı kullanılarak pistteki buzlanma önlendi.

Dün 395 kalkış ve 428 iniş olmak üzere toplam 823 trafik gerçekleştirildi. Başmüdür Celal Özuğur, Atatürk Havalimanı’ndan kaynaklanan hiçbir olumsuzluk bulunmadığını karşı meydanlarla ilgili özel durumlardan dolayı bazı uçuşlarda sorun yaşandığını bildirdi.

DHMİ BUZLANMAYA SAVAŞ AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

sırket ~ 11 yıl önce
mufettısler rapor gonderır hemen dhmı ye calısan sırket elemanlarının calısma saatlerı 45 saat olarak duzeltılır ama 10 aylık kesıntılerı gerı odememek ıcın bın bır takla atarlar karla mucadelesıyle ovunmek yerıne ıscının haklarını odemek lazım ıscının hakkını aldıgı surece yerde kar kalmaz zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdurmda mağdurum ~ 11 yıl önce
mufettiş raporlarına gore gezerler şirketınde çalısan arkadasların calısma sıstemını degıstıren DHMI yonetıcılerı.aynı mufettıs raporundakı kesılen paralar haksız ve derhal gerı odenmesını bildirdiği halde neden bu konuyu cozumlemıyor.bu olumsuzluklara rağmen bu arkadaşlar havalımanının acık kalması ıcın gece gunduz calısıyorlar.bu ozverılerının karsılığı bu olmamalı dıye dusunuyorum.
Pearson kapanmiyor ~ 11 yıl önce
Boyle bir sey de ancak Turkiye de haber yapilir heralde.. Ben Toronto da ysiyorum, yilin 4-5 ayi yerde kar buz olur, hic boyle haber yapilmiyor.. 3 yildir 1 kere 5 saatligine kapandi havaalani, o da firtina cok siddetli ve 65-70 cm kar vardi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi? ~ 11 yıl önce
Bugun yaptıgım push backlerin hepsinde korüklerden taksi yollarına uçakları çıkartamadık. Sorarsalar dhmi çalışıyor dimi burası öle yan gelip yatma yeri değil herkes işini ypcak aldığınız paranın hakkını verin.( Operesion)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
iyi tamam solüsyon yaptınız güzelde, şu pist, apron, ve taksi yollarını temizleme işinde sınıfda kaldınız kesin olarak chicago o hare havaalanında kar küreme araçları nasıl çalışıyor ne kadar kar var onu görün bir de sizin yaptınız işe bakın kar cm. kar var 5 cm mi 10 cm. 3 cm. her neyse adam chicago o hare havalanında ceviz büyüklüğünde tipi yağıyor, metrelerce kar yağıyor ve tertemiz her taraf vızır vızır çalışıyorlar... aradaki fark budur gerek sabiha gökçen de gerekse atatürkte sınıfta kaldınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz garip geldi ~ 11 yıl önce
Iki sey garip geldi. Birincisi "iki gunluk kullanima esit miktarda 65 ton" diyor; 395 kalkis iki gunluk bir trafik mi? Bence gunluk 200 kalkis normal degil, normalin cok altinda. Yoksa demek istedigi biz normalin iki kati solusyon kullandik. Nedense? Ikinci anlamadigim durum ise; Ataturk havalimaninda olumsuzluk yok ise buraya inecek ucaklar neden Izmir'e yonlendirildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karküreme 5 ~ 11 yıl önce
2 gunluk solüsyon 65 ton.son gece b,r seferde 65 ton döküldü.karşı beydanların kapalı olmasından aksaklıklar çıkıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000