13 Temmuz 2016, Çarşamba 14:11:42

'Canlı bombaları tanımıyorum'

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin tutuklanan Rıza C. savcılık ifadesinde, canlı bombaların hiçbiriyle tanışmadığını söyledi.
  • Sansaryan han'daki sorgu odasinda seni bulbul gibi ottururlerdi, ne yazikki tarih oldu
  • Tabi canım hepsi tesadüftür. Bunların idam edilmesi gerekir
  • haymatlos=heimatlos almanca vatansiz demek . bence bayagi aranmis bir kelime. :-)))
  • Atin 70 sene hapise

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin tutuklanan Rıza C. savcılık ifadesinde ''Canlı bombaların hiçbiriyle tanışmadım, yüz yüze gelmedim. Herhangi bir yardımda bulunmadım. Saldırıda bulunanlara refakat etmedim.'' dedi.

Şüphelilerden Rıza C, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde susma hakkını kullanmıştı. Rıza C, 3 Temmuz 2016 tarihindeki Bakırköy Adalet Sarayı’ndaki savcılık sorgusunda ise suçlamaları kabul etmedi.

Canlı bomba saldırısını gerçekleştirenlerden biriyle görüşülen ankesörlü telefon kartının aracında bulunmasına ilişkin iddia üzerine şüpheli Rıza C, ''Cep telefonumun şarjı bitmişti. Kartı sokarken ankesörlü telefonun içinde bir kart buldum. Bu kartı takarak arama yapmadım. Öylece aracının içinde kaldı, bahse konu kart bana ait değildir'' dedi.

"Canlı bombalarla yüzyüze gelmedim"

Rıza C. savcılık sorgusunda, hakkındaki iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

''Ben kendim emlak, inşaat işiyle meşgulüm. Şüpheli Selman S. ile iş yaparız. Yaklaşık 10 yıldır İstanbul'dayım. İllegal yollardan yurtdışına çıkışım yoktur. Geçmişte Ülkü ve Alperen Ocakları'nda faaliyetlerim oldu. Ben Atatürk Havalimanı saldırını gerçekleştirdiği iddia edilen canlı bombaların hiçbirini tanımıyorum. Hiçbir zaman yüz yüze gelmedim. Beni Pendik'te ziyarete gelmediler. Şahıslarla ben görüşmedim. Pendik'e niçin geldiklerini bilmem. Canlı bombaların hiçbiriyle tanışmadım, yüz yüze gelmedim. Herhangi bir yardımda bulunmadım. Saldırıda bulunanlara refakat etmedim.''

Şüpheli Rıza C, olay günü Bakırköy'de iş yaptığı Selman S'nin yanına gittiğini anlatarak, "Oradaki inşaatta beraber iftar açtık. 1,5 saat kadar kaldım. Daha sonra Pendik'e gittim. Saldırıyı daha sonra duydum'' dedi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden sadece 9 kişiyi tanıdığını belirten şüpheli, ''IŞİD terör örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Ancak Enver A, Suriye'ye gidip geldiği için birkaç ay beni gözaltına almışlardı. Suçlamaları kabul etmiyorum.'' şeklinde konuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan toplam 37 şüpheliden 20'si ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''tasarlayarak adam öldürmeye iştirak'' suçlarından, 17'si ise ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmıştı.

Şüphelilerden 15'inin Türk vatandaşı, 21'inin yabancı uyruklu, birinin ise Çeçenistan doğumlu haymatlos (vatansız) olduğu öğrenildi.

'Canlı bombaları tanımıyorum'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Senin hesabini ~ 8 yıl önce
Sansaryan han'daki sorgu odasinda seni bulbul gibi ottururlerdi, ne yazikki tarih oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Checkin agent ~ 8 yıl önce
Tabi canım hepsi tesadüftür. Bunların idam edilmesi gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haymatlos ~ 8 yıl önce
haymatlos=heimatlos almanca vatansiz demek . bence bayagi aranmis bir kelime. :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 8 yıl önce
Atin 70 sene hapise

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Terör eylemleriyle uzaktan yakından ilgisi olan kişilerin ; örneğin propaganda nedeniyle bile göz altına alınanların çok ağır cezalara tabi tutulması gerekiyor. Böylelikle geçmişte tuuklanıp bırakıldıktan sonra Bursa da vesaire kendini patlatma olayları yaşanmaz. Terörle ilişkisi bulunan birisinin, en ağır cezadan başka birşey alması nasıl kanul edilebilir ? Yargı buna nasıl karar verecek ? Ekmek su bile verdiysen bir teröristin hedefine ulaşmasına katkın vardır. Hatta tıpkı ABD gibi, yurtdışında bir hapishane de bu kişileri ülkeden uzak izole bir halde muebbet şekilde hapis tutmak gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000