12 Şubat 2015, Perşembe 11:20:53

BOEING 787 ATATÜRK HAVALİMANI'NDA...

Azerbaycan Havayolları'nın Boeing 787 Dreamliner tipi uçağı Atatürk Havalimanı'na indi.
  • 787 ye rumuzuyla yorum yapan arkadaş. Hollanda'da düşen uçak için pilotların uçağı stall ettiğini söylüyorsun. O an o kokpitte sen olsaydın ne yapardın acaba ? Uçağın radar altımetresi bozuk ama faal olarak verilmiş ve otopilotla alçalma yapıyorsun. Herşey normalmiş de pilotlar uçağı stall etmiş diye sallama. Yorum yaparken rica ediyorum biraz vicdanlı olun.
  • 787nin uhl yapamayaci yazilmista biraz bakindim japonya abd ucuslarinda bir suru kulaniliyor hatta en uzunu ve bana en ilginc.geleni wiki ye gore united hava yollari 98 nolu ucus los angeles melbourne ucusu 787 ile yapiyor ve ucus 15 saat 50 dakka
  • Geçen Cuma bir iş seyajatimi sırf B787 ue binebilmek için Viyama-Doha olarak Qatar ile uçtum. Yolculuk ve B787/8 ile uçuştan çok memnun kaldım. Teknik sıkıntılarını zamanında okumuştum, fakat bu uçak ile uçmak müthiş keyf veriyor.
  • Yorumlara baktim da laf cambazi millet baska bisey degil yok arkadasim thy almasin yeni ucak felan eski tam a330 lari eski 737 800 lerle devam etsin degmez bu millete dc 10 lafi tutturmuslar 787 de oyle demeye getiriyolar birakin bu isleri en onde gelen havayolllari aldi kullaniyor bi siz akillisiniz zaten yok soyle boyle
  • Nesi çok güzel?? EMB-190 ın aynı tipi..
  • Niye ilgiyle karsilansin ki, ucak iste alt tarafi
  • B777 ile B787 karsilastirmasi yapmak icin ikisininde ayni sinifta olmalari gerekmektedir. Birisi longhaul birisi midhaul icin uretilmistir. 787 de crew bunk yoktur. 787 de motorlarin calismasi icin apu dan gelen havaya ihtiyaci yoktur elektrikle ilk dongu saglanir. Sistemsel mantik olarak 777 nin tipatip aynisidir. Hatta 777 bazi switchologic konularda daha ergonomik tasarlanmistir. THY de 787 nin yapacagi ucuslari 330 fazlasiyla yapabilir. 787 yi ustun kilan ozelligi govdesinin kompozit yapida olmasidir ancak bu kompozit yapi ayni esdegerdeki motor performansiyla desteklenmemistir. Yolcu basina vurulan ekonomik degerde 777 ye gore daha avantajlidir. B787 43000ft e cikabilir. RVSM gerekliliklerinde bozulma oldugunda ise yarar. 787 boeingin ilk airbus ucagidir aslinda.. 757,767 ve 330 a alternatif olarak gelistirilmistir. B787 ile agumented crew uculur ama ekip dinlenme yerleri olmadigi icin ulr ve lr ucuslarda kullanilmaz.777 nin alternatifi gelecek olan 777x dir. Kokpit ve kanatlari 87 gibi dizayn edilerek 777 sinifinin ekonomik ucagi olacaktir.
  • b787 nin ilk başlarda uçuş güvenliğini tehdit edebilecek hataları oldugunu hepimiz biliyoruz, bunu burda söyleyerek dünyayı keşfetmiş olmuyor kimse. Söylenildiği ve tecrübe edildiği gibi zaman içerisinde bu hatalr tespit edilir ve düzeltilir. 787 için de aynı süreç yaşandı ve belki de devam edecek. Ama kalkıp da sanki bu uçak uçan tabutmuş gibi yorum yapanları da anlayamıyorum. ABD de, Japonya da bu uçaklar uçmakta; ortalığı boşu boşuna velveleye vermenin, DC 10 larla bir tutmanın alemi yok.
  • sirf yorum yapmis olmak icin sacma sapan yazanlari anlamiyorum. ne anliyorsunuz havaciliktan da bu ucagi kotuluyorsunuz? B777 uretildiginde dunyanin en mukemmel ucagi miydi? zamanla haketti ve oldu. A321lerin gecmisini bilir misiniz? bilseniz konusmazsiniz sanirim. B787 su ana kadar uretilmis en teknolojik ucaktir. digerleri ile kiyas kabul etmez. A320 Toyota ise, B777 Mercedes ise B787 tesla'dir, ferrari'dir. ayrica adamlar parasini basmis, en yeni ucagi almis. nedir bu hazimsizlik? 6 ay once de baska bir azerbaycan firmasi B747-8 aldi. acikcasi o ucagi fuarda gorunce gururlandim. helal olsun adamlara ki 8-10 sene once rus ucaklarini ucururken simdi filoyu tamamen airbus, boeing ve embraer'e cevirmisler. nasil thy'nin gelisimi ile gurur duyuyorsak, azerbaycan havaciliginin gelisimi ile de gurur duymaliyiz. eger art niyetiniz varsa bilemem tabi ki.
  • Muhtesem ucak, muhtesem kabin, nice guzel ucuslara Azerbaycan Havayollari

Azerbaycan Havayolları'nın Boeing 787 Dreamliner tipi uçağı Atatürk Havalimanı'na indi.

Son günlerde Türkiye'ye olan uçuşlarında sıkça kullandığı Dreamliner ile Atatürk Havalimanı'na da inen 787 ilgiyle karşılandı. 

Geçtiğimiz günlerde Bakü'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen 787, bugün de J2 075 sefer sayısıyla Bakü'den Atatürk Havalimanı'na geldi. Saat 10:30'da Atatürk Havalimanı'na inen uçak, 226 numaralı körükte yolcularını indirdi.

İşte Azerbaycan Havayolları'nın Atatürk Havalimanı'na ilk kez getirdiği Dreamliner'ı:











BOEING 787 ATATÜRK HAVALİMANI'NDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
787 ye rumuzuyla yorum yapan arkadaş. Hollanda'da düşen uçak için pilotların uçağı stall ettiğini söylüyorsun. O an o kokpitte sen olsaydın ne yapardın acaba ? Uçağın radar altımetresi bozuk ama faal olarak verilmiş ve otopilotla alçalma yapıyorsun. Herşey normalmiş de pilotlar uçağı stall etmiş diye sallama. Yorum yaparken rica ediyorum biraz vicdanlı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lee_Hooker ~ 9 yıl önce
787nin uhl yapamayaci yazilmista biraz bakindim japonya abd ucuslarinda bir suru kulaniliyor hatta en uzunu ve bana en ilginc.geleni wiki ye gore united hava yollari 98 nolu ucus los angeles melbourne ucusu 787 ile yapiyor ve ucus 15 saat 50 dakka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir Kurt ~ 9 yıl önce
Geçen Cuma bir iş seyajatimi sırf B787 ue binebilmek için Viyama-Doha olarak Qatar ile uçtum. Yolculuk ve B787/8 ile uçuştan çok memnun kaldım. Teknik sıkıntılarını zamanında okumuştum, fakat bu uçak ile uçmak müthiş keyf veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek yok ~ 9 yıl önce
Yorumlara baktim da laf cambazi millet baska bisey degil yok arkadasim thy almasin yeni ucak felan eski tam a330 lari eski 737 800 lerle devam etsin degmez bu millete dc 10 lafi tutturmuslar 787 de oyle demeye getiriyolar birakin bu isleri en onde gelen havayolllari aldi kullaniyor bi siz akillisiniz zaten yok soyle boyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MM ~ 9 yıl önce
THY elbette yeni uçaklar alacak. Görüşmelerde devam ediyor. Öyle abartıldı ki sanki AZAL'ın elinde 40 tane 787 var. Topu topu 2 tane var. THY aldı mı 20-25 tane alıyor. Rahat ol sen.
nesi ~ 9 yıl önce
Nesi çok güzel?? EMB-190 ın aynı tipi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beko ~ 9 yıl önce
buda ucamkmi...
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Niye ilgiyle karsilansin ki, ucak iste alt tarafi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
B777 ile B787 karsilastirmasi yapmak icin ikisininde ayni sinifta olmalari gerekmektedir. Birisi longhaul birisi midhaul icin uretilmistir. 787 de crew bunk yoktur. 787 de motorlarin calismasi icin apu dan gelen havaya ihtiyaci yoktur elektrikle ilk dongu saglanir. Sistemsel mantik olarak 777 nin tipatip aynisidir. Hatta 777 bazi switchologic konularda daha ergonomik tasarlanmistir. THY de 787 nin yapacagi ucuslari 330 fazlasiyla yapabilir. 787 yi ustun kilan ozelligi govdesinin kompozit yapida olmasidir ancak bu kompozit yapi ayni esdegerdeki motor performansiyla desteklenmemistir. Yolcu basina vurulan ekonomik degerde 777 ye gore daha avantajlidir. B787 43000ft e cikabilir. RVSM gerekliliklerinde bozulma oldugunda ise yarar. 787 boeingin ilk airbus ucagidir aslinda.. 757,767 ve 330 a alternatif olarak gelistirilmistir. B787 ile agumented crew uculur ama ekip dinlenme yerleri olmadigi icin ulr ve lr ucuslarda kullanilmaz.777 nin alternatifi gelecek olan 777x dir. Kokpit ve kanatlari 87 gibi dizayn edilerek 777 sinifinin ekonomik ucagi olacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
b787 nin ilk başlarda uçuş güvenliğini tehdit edebilecek hataları oldugunu hepimiz biliyoruz, bunu burda söyleyerek dünyayı keşfetmiş olmuyor kimse. Söylenildiği ve tecrübe edildiği gibi zaman içerisinde bu hatalr tespit edilir ve düzeltilir. 787 için de aynı süreç yaşandı ve belki de devam edecek. Ama kalkıp da sanki bu uçak uçan tabutmuş gibi yorum yapanları da anlayamıyorum. ABD de, Japonya da bu uçaklar uçmakta; ortalığı boşu boşuna velveleye vermenin, DC 10 larla bir tutmanın alemi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabıkalı ~ 9 yıl önce
Dedikleriniz çok doğru. Ancak dc-10 örneği de thy için doğru örnek. Thy'nin kaza sicili bayagı kötü ve daha kötü olmaması için uçak alırken çok dikkatli olması ve şu an risk taşıyan a350 de dahil yeni uçaklardan uzak durmalı. Bu uçakların sorunları giderilince alınabilir. Safe side'da olmak her zaman daha iyidir.
sacma yorumlar ~ 9 yıl önce
sirf yorum yapmis olmak icin sacma sapan yazanlari anlamiyorum. ne anliyorsunuz havaciliktan da bu ucagi kotuluyorsunuz? B777 uretildiginde dunyanin en mukemmel ucagi miydi? zamanla haketti ve oldu. A321lerin gecmisini bilir misiniz? bilseniz konusmazsiniz sanirim. B787 su ana kadar uretilmis en teknolojik ucaktir. digerleri ile kiyas kabul etmez. A320 Toyota ise, B777 Mercedes ise B787 tesla'dir, ferrari'dir. ayrica adamlar parasini basmis, en yeni ucagi almis. nedir bu hazimsizlik? 6 ay once de baska bir azerbaycan firmasi B747-8 aldi. acikcasi o ucagi fuarda gorunce gururlandim. helal olsun adamlara ki 8-10 sene once rus ucaklarini ucururken simdi filoyu tamamen airbus, boeing ve embraer'e cevirmisler. nasil thy'nin gelisimi ile gurur duyuyorsak, azerbaycan havaciliginin gelisimi ile de gurur duymaliyiz. eger art niyetiniz varsa bilemem tabi ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok bilgiliye ~ 9 yıl önce
Biraz havacılık tarihi oku. THY'nin Paris'te düşen DC10'u da aynı senin gibi düşünen prestij meraklıları tarafından daha ilk üretim sorunları giderilmeden alındı. Sonra basit bir kilit hatası yüzünden dünyanın en ölümcül hava kazalarından biri oldu ve yaklaşık 400 can gitti. Havacılıkta prestij değil emniyet önce gelir, bunu sakın unutma havacı havacı.
Denek ~ 9 yıl önce
Sen çok meraklıysan denek olmaya git test pilotu ol, macera duygularını tatmin et ama diğer insanları yakma.
Saçma yazan ~ 9 yıl önce
Abi sen oto galerici misin? Toyota falan hep araba gibi hayatın. İstersen araba forumlarını ziyaret et, daha bi iyi olur senin için.
777fo ~ 9 yıl önce
elmayla armutu topalayamazsin. bahsettiklerin farkli klasmanin ucaklari. 320 ye toyota diyemezsin 320 narrow body , 777 wide body category D, 787 wide body category C ucagidir. 777 kamyon sa , 787 kamyonettir. Her yeni cikan ucak eskisinden iyi olacak ve tum havayollari alacak diye bi kural yoktur. 777 Scania TIR , 787 Mercedes 403 Otobüstür.
Dreamliner ~ 9 yıl önce
Muhtesem ucak, muhtesem kabin, nice guzel ucuslara Azerbaycan Havayollari

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000