27 Ocak 2010, Çarşamba 12:41:45

ATÜ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Geçtiğimiz Pazartesi günü Atatürk Havalimanı’ndaki satış mağazalarında arama yapılan Atü Duty Free İşletmeciliği A.Ş’nin Genel Müdürü Ersan Arcan, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı...
  • Ersan, neyin gerçeği olduğu çok yakında ötecek olan polislerden ortaya çıkacak.Bi de o personel geçişindeki gümrükçüleir bi silkelesinler, bakalım onlardan neler çıkacak.Daha bu yeni başlayan bir operasyon.Umarım emniyet sonuna kadar gider de, götürüleni en azından durdurur.Geri alamaz da...Biz biliyoruz hiçbirşey almayan müşterilerin biniş kartları okutularak yurt dışından getirilen sonra da kargo terminalinden usulca çıkartılan malları.Gördük, işittik.Bu da mı yalan Ersaaannn...
  • Bu beyefendi çalıştığı şirketin çoktaaan Almanların olduğunu ve Türklerin sadece calıstırlıp gelirlerin Hamburg'a gittigini bimiyor mu acaba?
  • Bence ATÜ denetlemesi BÜYÜK BİR OPERASYONLA ayrıca TAV ın maliye bakanlığına açtığı dava uzlaşamamaları TAV ın diğer iştiraklerinede sürekli kontroller yapılacağının habercisidir....Bence sıra HAVAŞ ve diğer kuruluşlarında.....
  • gerçekler mi, kaçırdığınız vergiler yani, tabi tabi, umarım ortaya çıkar
  • Madem birsey yok bazi havalimani polisleri ve gumrukculer neden tutuklandi?
  • Madem masumsunuz ki ben de buna inanıyorum, sizi 6 saat kapatan emniyet veya hangi kuruluş ise dava açın ve hakkınızı arayın. Ama siz teşekkür ediyorsunuz. Bu nasıl bir çelişki anlıyamıyorum. 6 saatlik kayıbınız ne kadardır? Kirletilen isminiz için manevi zararınız ne kadardır? Bunları da açıklayın ki herkes neler olduğunu bilsin...
  • Dua edin ki ergenekonun kasası olduğunuzu iddia etmemişler. Bizde böyle, çamur atmakta üstümüze yok. Toplum asparagas haberlerle beslenmeye alışmış, özetle çivimiz çıkmış.

Ercan Arcan'ın bugün Airport Hotel'de yaptığı açıklamada ATÜ'nün olaylardan sorumlu olmadığını ifade ederek, gerçeğin er geç ortaya çıkacağını ifade etti.

Arcan, açıklamanın ardından soruları yanıtsız bırakarak, hotelden ayrıldı.

İşte ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan’ın o açıklaması:

"ATÜ Duty Free İşletmeciliği A.Ş, gerek ulusal ve gerekse uluslararası alanda bir çok başarılı projeye imza atmış ve başarıları uluslararası bir çok sektörel kuruluş tarafından ödüllendirilmiş ve halen yurt içinde ve dışında 7 havalimanında 1083 personeli ile hergün 24 saat boyunca duty free işletmeciliğini başarıyla sürdüren tek Türk şirketidir.

Şirketimizin işletmesinde bulunan ve en yoğun yolcu trafiğine sahip olan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gümrüksüz mağaza ve depolarında 25 Ocak 2010 Pazartesi günü, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Gümrük Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürütmüş oldukları bir soruşturma kapsamında, yasal bir denetim süreci yaşandığı sizlerin malumunuzdur. Bu yasal denetimin sağlıklı şekilde yürütülebilmesinin ve özellikle mağaza raflarındaki ürünlerin doğru şekilde sayılabilmesi ve stok kayıtlarımızla birebir doğru mukayesesinin yapılabilmesinin doğal bir gereği olarak, mağazalarımızda 6 saat süre boyunca satışa ara verilmiş ve aynı gün  saat 15.45 itibari ile mağazalarımız tekrar hizmete açılmıştır.
 
Binlerce çeşit ve ürün referansından oluşan sayım ve sayım sonuçlarının Şirketimizin resmi stok ve envanter kayıtları ile mukayesesi sonucunda, hiç bir ürün veya envanter eksiğine rastlanmadığı ve ayrıca ürün, stok, satış, muhasebe ve bilgi işlem kayıtları ile yasal defter ve belgelerinin kısaca ticari faaliyetini yürütürken icra ettiği çalışma esas ve usullerinin ilgili mevzuatın düzenlediği gerekliliklere harfiyen uyduğu da tespit edilmiş olup, tanzim ve imza edilen bir İşyeri Denetim Tutanağı ile kayıt altına alındı.
 
Yapılan bu denetim sırasında, Şirketimizin üzerinde hassasiyetle durduğu “şeffaflık politikası” gereğince, resmi görevliler ile tam bir işbirliği yapılarak, Şirketimizin her türlü evrakı, bilgi ve belgesi kendilerinin görüş ve incelemesine açıldı. Soruşturma kapsamında olan konularla ilgili, personelimizin de bilgisine müracaat edilerek istenilen bilgiler kendilerine aktarıldı.
 
Uluslararası faaliyetleri bulunan Şirketimiz, bir çok yerli ve yabancı saygın denetim şirketi tarafından yılda en az 7 kez denetleniyor. Şirketimizin sistem-teknik-altyapı ve operasyon çalışmalarını içeren bu çok kapsamlı denetim yapılıyor. Bu denetimler yanında, yürüttüğü ticari faaliyetlerinin Gümrük Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuata uygunluğu bakımından Şirketimiz, gerek Gümrük Müdürlüğü ve gerekse Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından da faaliyete başladığı ilk günden bugüne kadar sürekli şekilde yasal denetim ve kontrollere tabi tutulmuştur.

Ersan Arcan
 
25 Ocak 2010, Pazartesi günü yapılan bu denetim süreci de herhangi bir usulsüzlüğe veya olumsuzluğa rastlanmadığı belgelenerek sonuçlanmış, Şirketimizin Atatürk Havalimanı dâhilinde yürüttüğü duty free operasyonlarının yasalara uygunluk, şeffaflık, ciddiyet, kurumsal çizgi ve güvenirliliğini zedeleyebilecek herhangi bir bulgu veya olumsuzlukla karşılaşılmamıştır.

Hal böyle iken, bazı yayın kuruluşlarının ana haber bültenlerinde, mağazalarımızın görüntüleri de verilerek işlenen haber içeriğinde, “Free Shop Operasyonu” olarak başlayan incelemenin renk değiştirdiği ve Atatürk Havalimanı’nda Duty Free’lerde “kadın ticareti” ve “pırlanta kaçakçılığı” yapıldığı iddia edilerek maalesef bu ağır ithamlarla şirketimizin ilgisi bulunduğu gibi yanlış bir intiba yaratılmıştır.

Atatürk Havalimanı’nda işletmekte olduğumuz mağazalarımızda yapılan inceleme ve denetimin ilgili olduğu soruşturma kapsamında yukarıda belirtilen içerikle kurumumuzun hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu haberi veren medya mensuplarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi temel meslek ilkesi doğrultusunda incelenmiş olsa veya şirketimizin bilgisine başvurulmuş olsa idi, bu içerikle şirketimizin hiçbir ilgisi olmadığı kolaylıkla belirlenebilecekti. Şirketimizin, yukarıda iddia edilen ve müessesemizin yaşadığı denetim süreci ile hiçbir alakası bulunmayan bu suçlamalar karşısında yasal haklarını kullanacağını ve gerekli yasal yollara başvuracağını önemle belirtmek isteriz.

Şirketimizdeki denetim ve incelemeleri yasaların öngördüğü şekilde ve büyük bir dikkat ve titizlikle yürütmüş bulunan tüm Emniyet görevlilerine, göstermiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.
 
Ayrıca, Şirketimizin değer ve ilkeleri ile işimizin gereği olan mevzuatın aradığı tüm gereklere harfiyen uygun şekilde davranan tüm personelimizi kutlar ve kendilerine teşekkür ederiz."

Ersan ARCAN

ATÜ DUTY FREE
İŞLETMECİLİĞİ A.Ş.

ATÜ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ersan, neyin gerçeği olduğu çok yakında ötecek olan polislerden ortaya çıkacak.Bi de o personel geçişindeki gümrükçüleir bi silkelesinler, bakalım onlardan neler çıkacak.Daha bu yeni başlayan bir operasyon.Umarım emniyet sonuna kadar gider de, götürüleni en azından durdurur.Geri alamaz da...Biz biliyoruz hiçbirşey almayan müşterilerin biniş kartları okutularak yurt dışından getirilen sonra da kargo terminalinden usulca çıkartılan malları.Gördük, işittik.Bu da mı yalan Ersaaannn...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu beyefendi çalıştığı şirketin çoktaaan Almanların olduğunu ve Türklerin sadece calıstırlıp gelirlerin Hamburg'a gittigini bimiyor mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence ATÜ denetlemesi BÜYÜK BİR OPERASYONLA ayrıca TAV ın maliye bakanlığına açtığı dava uzlaşamamaları TAV ın diğer iştiraklerinede sürekli kontroller yapılacağının habercisidir....Bence sıra HAVAŞ ve diğer kuruluşlarında.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gerçekler mi, kaçırdığınız vergiler yani, tabi tabi, umarım ortaya çıkar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem birsey yok bazi havalimani polisleri ve gumrukculer neden tutuklandi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem masumsunuz ki ben de buna inanıyorum, sizi 6 saat kapatan emniyet veya hangi kuruluş ise dava açın ve hakkınızı arayın. Ama siz teşekkür ediyorsunuz. Bu nasıl bir çelişki anlıyamıyorum. 6 saatlik kayıbınız ne kadardır? Kirletilen isminiz için manevi zararınız ne kadardır? Bunları da açıklayın ki herkes neler olduğunu bilsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dua edin ki ergenekonun kasası olduğunuzu iddia etmemişler. Bizde böyle, çamur atmakta üstümüze yok. Toplum asparagas haberlerle beslenmeye alışmış, özetle çivimiz çıkmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000