29 Nisan 2013, Pazartesi 09:40:58

ATSANIZ OLMUYOR SATSANIZ OLMUYOR!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı’ndaki park alanlarını işgal eden hacizli ve hurda uçakların yıllar geçmesine rağmen hâlâ kaldırılamadığını söyledi...
  • beceriksiz dediğin bürokratın göreve geldiği günden sonra yaptığı işlere bir bak sonra konuş sivil havacılığın orhan birdaldan öncesini ve sonrasını herkes bilir sektörde bunca insan ekmek kazanıyor istihdam arttı taşınan yolcu sayısı ortada barakadan bozma havaalanları artık havalimanı oldu nankör olmamak lazım.
  • Nasil beceriksiz birini yılın bürokratı seciyorlar aklım almiyor
  • Hurdaları alıp "değerlendirebilecek" yandaş yoktur. Olduğu zaman "talimat" gelir.
  • Bukadar gucsuz ve aciz bir devlet gormedim ! Allah gostermesin beterini.
  • 21. yy'daki adalet sistemine bak, düzelt düzelt bitmiyor, memleket ne hale getirilmiş 80'lerden beri. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor uçaklar.. Koca havaalanını hala verimli kullanamıyorlar.
  • kaldir ! kaldirma ucretini de sahibinden istersin afrika mi burasi la

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki park alanlarını işgal eden hacizli ve hurda uçakların yıllar geçmesine rağmen hala kaldırılamadığını söyledi. Atıl durumdaki uçakların durumlarının vahim olduğunu belirten Birdal, "Hukuki bir süreç olduğu için onlara dokunamıyoruz. Atsanız atılmıyor. Satsanız satılmıyor. Maalesef, onlar başımızın belası. Uçakları bir yere götüremiyoruz. Zaten uçaklar uçma kabiliyetlerini de kaybetmiş." dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, hurda ve hacizli uçakların sorun olduğunu anlattı. Uçakların son uçuşunu yapacaklarını bilmeleri durumunda, başka bir yere inmelerini sağlayacaklarını ve orada parçalayıp satabileceklerini de kaydeden Birdal, fakat hukuki işlemlerden dolayı uçaklara dokunamadıklarını dile getirdi.

Hacizli uçaklardan bazılarının 15 yıldır hava limanında bekletildiğini ifade eden Birdal, "Borcu var uçağın, biri haciz koyuyor uçağa. Son uçuşları normalde değil. Dolayısıyla, indiğinde kalıyor. Bazen motorunu satıyorlar. Motoru gidince de gerisi hiçbir şeye yaramıyor. Sadece parçalayıp satabilme imkanımız var. Bu tür olanları paçalayıp parasını, icra dosyalarına koyma önerisini getirdik. Kendi alacaklarımızdan da vazgeçtik, ama mahkemelere karar aldıramadık. İncelemelerimizde de bu çalışmayı yapabilmemiz için kanuni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu gördük. Bu durum da bizi zorluyor." diye konuştu.

"YARGILAMANIN UZUN SÜRMESİ UÇAKLARI ÇÜRÜTÜYOR"

Birdal, uzun süren yargılama işlemlerinin haciz konulan uçakların uçma kabiliyetlerini kaybetmesine sebep olduğunu da anlattı. Başlarının belası olan hacizli ve hurda uçaklarının Atatürk Havalimanı'ndan parçalanarak uzaklaştırılması için ilgili şirketlere değişik tarihlerde yazılar yazdıklarını da kaydeden Birdal, uçakların kesilmeleri için kurumsal destek verdiklerini bildirdi.

Bugüne kadar hukuki süreci tamamlanarak, kesilip havalimanı dışına taşınan uçak sayısının 21 olduğu bilgisini veren Birdal, 3 adet uçağın satış işleminin ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı TASİŞ tarafından sürdürüldüğünü açıkladı.

"23 UÇAK KALDIRILMAYI BEKLİYOR"

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde 11 adet büyük gövdeli yolcu uçağı ile 9 adet 2-5 kişilik hacizli veya hurda uçak pistlere yakın bir noktada kaldırılacakları günü bekliyor. Belirtilenlere ilave askeri havaalanı bölgesinde de 3 adet hurda uçak park alanı işgal ediyor.

"UÇAKLARI PARÇALAMAK İÇİN KANUNİ DÜZENLEME GEREKİYOR"

Havayolu şirketlerinin iflası ya da hurdaya çıkan uçakların depolanması nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda Şampiyonlar Ligi finali ve NATO Zirvesi sırasında gelen üst düzen konukların uçaklarına yer bulunamamıştı.

Bazı girişimciler de uçakları restoran olarak kullanmak üzere hava limanından taşımıştı. Buna rağmen 23 adet irili ufaklı uçak hala hukuki sürecin uzaması, bürokratik engeller nedeniyle DHMİ'yi sıkıntıya sokmayı sürdürüyor. (Haberler)

ATSANIZ OLMUYOR SATSANIZ OLMUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

mehmet selçuk ~ 11 yıl önce
beceriksiz dediğin bürokratın göreve geldiği günden sonra yaptığı işlere bir bak sonra konuş sivil havacılığın orhan birdaldan öncesini ve sonrasını herkes bilir sektörde bunca insan ekmek kazanıyor istihdam arttı taşınan yolcu sayısı ortada barakadan bozma havaalanları artık havalimanı oldu nankör olmamak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Nasil beceriksiz birini yılın bürokratı seciyorlar aklım almiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 11 yıl önce
Hurdaları alıp "değerlendirebilecek" yandaş yoktur. Olduğu zaman "talimat" gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cibilliyetsiz ~ 11 yıl önce
Bukadar gucsuz ve aciz bir devlet gormedim ! Allah gostermesin beterini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış Adres ~ 11 yıl önce
Devlet atmak istiyor ama hukuka aykırı iş de yapamıyor. Sorun köhnemiş adalet sisteminde, eski kafa hakim ve savcılarda. Düzelecek inşallah, durmak yok, yola devam..
Yazık.. ~ 11 yıl önce
21. yy'daki adalet sistemine bak, düzelt düzelt bitmiyor, memleket ne hale getirilmiş 80'lerden beri. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor uçaklar.. Koca havaalanını hala verimli kullanamıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaldir ~ 11 yıl önce
kaldir ! kaldirma ucretini de sahibinden istersin afrika mi burasi la

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000