06 Şubat 2013, Çarşamba 11:31:34

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN KADERİ DEĞİŞİYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, “Ben bu ülkenin başında oldukça yeşil alan olacak” dediği Atatürk Havalimanı arazisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Burayı bölge parkı yapacağız” dedi.
  • Turkish kargo binası yeni yapıldı...sadece küçük jetler inebilecekse kargo uçakları ne olacak...yapılan yatırımın akıbeti ne olacak?
  • madem ahl park olacak ozaman bir zahmet yeni acilacak olan yeni havaalanin ismide Atatürk Havalimani olsun bir türk vatandasi olarak baska birsey istemiyorum
  • o değilde ne yaparlarsa yapsınlar da yeni hava limanının ismini Atatürk koysunlar....
  • AKP'nin olduğu yerde rant olmaz olur mu? İnanmayın. Mutlaka yandaşlara bir avanta çıkacaktır. Bunların belediyeleri camileri bile satıyor. Hem yeni havalimanı bu kadar ekonomikse bırakın Atatürk de açık kalsın. Ancak ekonomik olmayan yatırımlar yapınca bu tür zorlamalar gerekir.
  • Atatürk mesire yeri... Bu adı koyacaklarına eminim. Yeni havalimanı da RTE havalimanı olacak bakın görürsünüz, ICAO kodu da LTRE.
  • cami olmazsa olmaz. belediye de bi sosyal tesis kursun. elele dolasan ciftlere de coplu mudahele timi kurulsun. paten ve bisiklet pisti yapilsin ama etekli sortlu bayanlar girerse birilerinin abdesti kacar diye pistlere yasak gelsin kapali kalsin. YA ALLAH ASKINA PARK BIZIM NEYIMIZE. BOSA HAYAL ETMEYIN YESIL ALAN OLCAK PARK RAHATLICAZ DIYE. BELEDIYE TOPLU SUNNET TORENI TOPLU NIKAH TORENI KURBAN KESIM ALANI OLARAK KULLANMAKTAN OTEYE GECEMEYIZ. ISTANBULA YAPILACAK EN IYI IYILIK BU ZIHINDEKI ADAMLARA BIR TEK CIVI BILE CAKTIRMAMAKTIR.
  • Aman cami esksik olmasn uçak sesinden kurtulduk die sevinemeyelim cami sesi gelsin.. Mevcut camiler bomboş bayramda bile dolmuyo burda camiler Fatih e yapılsın yeni camiler..
  • sn başbakanın ufkunun genış ve ılerı goruşlu oldugu herkesce bılınmektedır. tabıkı bır cok ulkeyı zıyeret etmesının de ufkunun gelışmesınde olumlu katkısı olmuştur. bu duşunceden hareketle, AHL nın yeşıl alana donuşturulerek park halıne getırılmesı ve ıcersınde gezıntı yollarının , yapay gollerın,spor alanlarının cocuk parklarının olması vede mınyator bır tren ıle cepecevre dolaşma ımkanının yaratılması o sahanın ıstanbul ve yurdum ınsanına yakışır bır hale gelmesıne neden olacaktır. heykeltraşlarımız yapacakları osmanlı padışahlarına ılşkın sanat eserlerınınde yer yer parka serpıştırılmış olması parka bı anlam katacaktır. umarım gecen zaman ıcnde projede degışıklık olmaz ve tasvır etmeye calıştıgım duşunceye yakın bır bır şekılde calışmaları sonlandırırlarsa guzel bı yeşıl alan ortaya cıkacaktır. kompleks ıcersınde bır camının de olması mutlaka duşunulecekse o zaman 100 150 kşılık eskı osmanlı motıflerını ıceren bı camı burası ıcın yeterlıdır.
  • öyle buyurdu öyle oluyor haliyle..
  • Bu memleketin yardımcısı olsun bize acısın,bize akıl fikir versin.

Yaklaşık 11.7 bin dönüm alan üzerinde kurulu olan havalimanı bölge parkı olursa dünyanın en büyük şehir parkları listesinde ilk sıralara yerleşecek.

İstanbul'a 3. havalimanının yapılacak olmasının ardından gündeme gelen “Atatürk Havalimanı ne olacak?” sorusu Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında açıkladığı gibi yeşil alana dönüyor.

Dün Bayrampaşa Belediye’sinin dönüşüm proje töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yönde çalışmalara başladıklarını resmen açıkladı.

METROLU BÖLGE PARKI

Topbaş, “Şahsen bir mimar, bir şehir plancısı olarak gönlümden geçen de Atatürk Havalimanı’nın 3. havalimanının yapılmasının ardından bölge parkı haline gelmesiydi. Sayın Başbakanımız açıklamasında bunu net bir şekilde belirtti. Bu açıklamayı Sayın Başbakanımızın İstanbul’a olan sevdasının bir yansıması olarak görmekteyim. Çok rant doğuracak bir alan olmasına rağmen o gözle bakmadığından dolayı kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Burası metrosu olan bir bölge parkı olarak devreye girecektir. Planlama sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi. 

KİŞİ BAŞINA 10 METREKARE YEŞİL ALAN DÜŞMESİ GEREKİYOR AMA...

1999 depreminden sonra yapılan değişiklikle, kişi başına düşmesi gereken yeşil alan miktarı 7 metrekareden 10 metrekareye çıkarılmasına rağmen, İstanbul’da bu miktar 3 metrekareden de az durumda bulunuyor.

Bu rakam dünyanın en büyük şehir parklarından birisini bünyesinde bulunduran New York’ta 23 metrekare...

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ?

“Orada boşalan arazinin küçük bir kısmına sadece işadamlarının jetlerinin inebileceği bir alan oluşturacağız geri kalan önemli büyüklükteki alan ise yeşil alan olacak. Bu ülkenin başında olduğum sürece bu böyle olacak.”

  İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın o sözleri:  

STANLEY PARK, CENTRAL PARK, HYDE VE DAHA NİCELERİNİN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Toplam 11.7 milyon metrekare üzerine (yaklaşık 11.7 bin dönüm) kurulu olarak hizmet veren Atatürk Havalimanı, üçüncü havalimanının yapılmasıyla trafik yoğunluğunu kaybedecek. Başbakan Erdoğan’ın söylemiyle küçük bir alan işadamları jetlerine ayrılacak geri kalan ‘yeşil alanıyla’ birlikte dünyanın en büyük parklarından bir tanesi olacak.

Atatürk Havalimanı arazisi üzerinde 1 milyon metrekarelik bölümde iç ve dış hatlar terminalleri bulunuyor. Bu bölümlerin korunması halinde bile yaklaşık 10.7 milyon metrekarelik alanda bölge parkı yapılması söz konusu olabilecek. Tamamı bölge parkına dönüştürülürse bir anda İstanbul, Kanada’daki 4 milyon 49 bin metrekarelik Stanley Park’ın önünde yer alacak. Dünyanın en bilinen kent parklarından biri olan ve Amerikalıların övünerek bahsettiği New York'taki Central Park'ı da gölge de bırakacak. Central Park, 3 milyon 410 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. Yapılması planlanan kent parkı, yine İngiltere Kraliyet Parkları'nın en büyüğü olan Londra’nın ünlü Hyde Parkı’nın  yaklaşık dört katı büyüklüğüne ulaşacak.

TÜRKİYE'NİN TEMPELHOF'U OLACAK

1920’lerde Berlin’de açılan ve savaş yılları boyunca hava yükünü çeken Tempelhof Havalimanı, 2008 yılında uçuşlara kapatılarak, şehir halkının isteği üzerine şehir parkına dönüştürüldü.

Almanların özgürlük sembolü olarak gördükleri Tempelhof Havalimanı için hazırlanan internet sitesinde ise havalimanının kent parkına dönüştürülmesi ve geleceği 3 resimle özetlenmiş...

TEMPELHOF'UN DÜNÜ...



BUGÜNÜ...



YARINI...

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN KADERİ DEĞİŞİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

hattiluvi ~ 9 yıl önce
Turkish kargo binası yeni yapıldı...sadece küçük jetler inebilecekse kargo uçakları ne olacak...yapılan yatırımın akıbeti ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferhat Berlin ~ 11 yıl önce
madem ahl park olacak ozaman bir zahmet yeni acilacak olan yeni havaalanin ismide Atatürk Havalimani olsun bir türk vatandasi olarak baska birsey istemiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ~ 11 yıl önce
o değilde ne yaparlarsa yapsınlar da yeni hava limanının ismini Atatürk koysunlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IAL ~ 11 yıl önce
AKP'nin olduğu yerde rant olmaz olur mu? İnanmayın. Mutlaka yandaşlara bir avanta çıkacaktır. Bunların belediyeleri camileri bile satıyor. Hem yeni havalimanı bu kadar ekonomikse bırakın Atatürk de açık kalsın. Ancak ekonomik olmayan yatırımlar yapınca bu tür zorlamalar gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 11 yıl önce
Atatürk mesire yeri... Bu adı koyacaklarına eminim. Yeni havalimanı da RTE havalimanı olacak bakın görürsünüz, ICAO kodu da LTRE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camici ~ 11 yıl önce
cami olmazsa olmaz. belediye de bi sosyal tesis kursun. elele dolasan ciftlere de coplu mudahele timi kurulsun. paten ve bisiklet pisti yapilsin ama etekli sortlu bayanlar girerse birilerinin abdesti kacar diye pistlere yasak gelsin kapali kalsin. YA ALLAH ASKINA PARK BIZIM NEYIMIZE. BOSA HAYAL ETMEYIN YESIL ALAN OLCAK PARK RAHATLICAZ DIYE. BELEDIYE TOPLU SUNNET TORENI TOPLU NIKAH TORENI KURBAN KESIM ALANI OLARAK KULLANMAKTAN OTEYE GECEMEYIZ. ISTANBULA YAPILACAK EN IYI IYILIK BU ZIHINDEKI ADAMLARA BIR TEK CIVI BILE CAKTIRMAMAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 11 yıl önce
Aman cami esksik olmasn uçak sesinden kurtulduk die sevinemeyelim cami sesi gelsin.. Mevcut camiler bomboş bayramda bile dolmuyo burda camiler Fatih e yapılsın yeni camiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
sn başbakanın ufkunun genış ve ılerı goruşlu oldugu herkesce bılınmektedır. tabıkı bır cok ulkeyı zıyeret etmesının de ufkunun gelışmesınde olumlu katkısı olmuştur. bu duşunceden hareketle, AHL nın yeşıl alana donuşturulerek park halıne getırılmesı ve ıcersınde gezıntı yollarının , yapay gollerın,spor alanlarının cocuk parklarının olması vede mınyator bır tren ıle cepecevre dolaşma ımkanının yaratılması o sahanın ıstanbul ve yurdum ınsanına yakışır bır hale gelmesıne neden olacaktır. heykeltraşlarımız yapacakları osmanlı padışahlarına ılşkın sanat eserlerınınde yer yer parka serpıştırılmış olması parka bı anlam katacaktır. umarım gecen zaman ıcnde projede degışıklık olmaz ve tasvır etmeye calıştıgım duşunceye yakın bır bır şekılde calışmaları sonlandırırlarsa guzel bı yeşıl alan ortaya cıkacaktır. kompleks ıcersınde bır camının de olması mutlaka duşunulecekse o zaman 100 150 kşılık eskı osmanlı motıflerını ıceren bı camı burası ıcın yeterlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erdinçe cevap ~ 11 yıl önce
Ne diyorsun sen be ?
:) ~ 11 yıl önce
Sen Disneyland'i tarif ediyorsun arkadaşım :) Paris'tekinden tek farkı içine camii yapmak istemen :)
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
ben yaptıgım yorumumda madem burası park olacak o halde tasvır etmeye calıştıgım sekle uygun bır gorunumde olması yonunde fıkrımı beyan etım .cunku yetkılılerın goruşlerı bu mealde olacaktır.camı konusunda ıse duşunulecekse eger ,kı mutlka projeye bunu koyacaklardır, o zaman da o alana uygun kucuk olceklı bır camı nın uygun olacagını belırttım.
padişah ~ 11 yıl önce
öyle buyurdu öyle oluyor haliyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah ~ 11 yıl önce
Bu memleketin yardımcısı olsun bize acısın,bize akıl fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000