06 Temmuz 2017, Perşembe 23:12:51

Atatürk Havalimanı'nda pilottan kuleye balon uyarısı

Atatürk Havalimanı'na inmek üzere alçalan bir uçağın pilotu inişe hazırlandığı sırada 300 metre yükseklikte uçan bir balonla karşılaşınca, uçuş güvenliği açısından tehlike oluşturmaması için durumu Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne bildirdi.
  • Şanstır !
  • meteoroloji balonu da olabilir
  • Balondur la o. Demekle olmaz. Yaz geldi, düğün dernek sezonu. Dilek mumları, uçan balonlar, düğünü havadan çekmek için İHA'lar; ilave olarak son yaklaşmada demir atmış 2 adet akaryakıt tankeri, lazeri olan balıkçılar, çaktırılmadan yapılan otelde havai fişekli kutlamalar. Bunlar yakalanmalı, şiddetle cezalandırılmalı, halka açıkça ifşa edilmeli. Taammüden cinayete teşebbüs, terör suçu muamelesi yapılmalı. Bir çocuğun elinden kaçırdığı balondan nereye geldik. Ancak sorun 1 balon değil; sorumsuz insanlar, daha önemlisi sorumsuz yetkililer. DHMİ temas kuracak, polis, zabıta gerekeni yapacak.
  • Ayni sahneyi gecen hafta biz yasadik, bir balon.
  • Sabihada çok oluyor, drone mu balonmu tespit edemedim 3 defa ILSe capture olduktan sonra sağ tarafımda aynı seviyeden 30 metre belki daha yakınımdan düşük süratle geçti, parlak kırmızı renkte.. millet pendikten yada adalardan bazende kayıkla alçalış hattına gelip uçuruyor,,
  • Yani????
  • Sonuç verdi ne oldu. Hiç laf ola beri gele
  • Daha önce hiç balon görmemiş mi ne var bunda
  • Arkadaşı tebrik ediyorum. Ben yerinde olsam pas geçer 20 dk daha kabartırdım mesaiyi.
  • Sakın hava olmasın...

Avrupa’nın en yoğun havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanı’na akşam saatlerinde iniş için alçalan tarifeli bir uçağın pilotu ilginç bir anons yaptı.

Saat 17.21'de havalimanına iniş için alçalan pilot, yerden yaklaşık 300 metre yükseklikte uçan bir balon gördü. Uçağın pilotu uçuş güvenliği açısından diğer uçaklar için de tehlike oluşturmaması  için durumu Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne bildirdi.

Diyaloglar telsiz konuşmalarına yansıdı
Kule görevlileriyle irtibata geçerek balon konusunu ileten pilotun o diyalogları telsiz konuşmalarına yansıdı. Telsiz konuşmalarında Pilot kuleyi uyararak "Son yaklaşmada 3 mil yaklaşık bin feetlerde (300 metre) bir adet balon bilginize" anonsunda bulundu. Kule görevlisi ise “Anlaşıldı. Bilgi için teşekkürler” şeklinde karşılık verdi.

Atatürk Havalimanı'nda pilottan kuleye balon uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Balon ~ 7 yıl önce
Şanstır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 7 yıl önce
meteoroloji balonu da olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Balondur la o. Demekle olmaz. Yaz geldi, düğün dernek sezonu. Dilek mumları, uçan balonlar, düğünü havadan çekmek için İHA'lar; ilave olarak son yaklaşmada demir atmış 2 adet akaryakıt tankeri, lazeri olan balıkçılar, çaktırılmadan yapılan otelde havai fişekli kutlamalar. Bunlar yakalanmalı, şiddetle cezalandırılmalı, halka açıkça ifşa edilmeli. Taammüden cinayete teşebbüs, terör suçu muamelesi yapılmalı. Bir çocuğun elinden kaçırdığı balondan nereye geldik. Ancak sorun 1 balon değil; sorumsuz insanlar, daha önemlisi sorumsuz yetkililer. DHMİ temas kuracak, polis, zabıta gerekeni yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
abi sakin. otur bi soluklan
By ~ 7 yıl önce
Ayni sahneyi gecen hafta biz yasadik, bir balon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha ~ 7 yıl önce
Sabihada çok oluyor, drone mu balonmu tespit edemedim 3 defa ILSe capture olduktan sonra sağ tarafımda aynı seviyeden 30 metre belki daha yakınımdan düşük süratle geçti, parlak kırmızı renkte.. millet pendikten yada adalardan bazende kayıkla alçalış hattına gelip uçuruyor,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uu ~ 7 yıl önce
Dilek balonu. Tane 5 lira
? ~ 7 yıl önce
Yani????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaile alınan ~ 7 yıl önce
Sonuç verdi ne oldu. Hiç laf ola beri gele

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acemi ~ 7 yıl önce
Daha önce hiç balon görmemiş mi ne var bunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wooww ~ 7 yıl önce
Arkadaşı tebrik ediyorum. Ben yerinde olsam pas geçer 20 dk daha kabartırdım mesaiyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wooww muş ~ 7 yıl önce
kişi kendinden bilir işi. bizim şirkette olmaz öyle şeyler. sen dlr dan mı geçemedin yoksa başka bir eksiğin mi var :) sen bayrak taşıyıcı şirkete anca bilet parası verip binersin
Tahta ~ 7 yıl önce
Sakın hava olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000