26 Ocak 2017, Perşembe 16:12:12

Atatürk Havalimanı'nda yarınki uçuşlar yüzde 15 azaltıldı

Atatürk Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) bugün yaptığı toplantıda alınan karar doğrultusunda 27 Ocak Cuma (yarın) günü yapılacak seferler yüzde 15 azaltıldı.
  • Teknolojimiz bu kadar ilerlemişken, halen olumsuz hava şartlarıyla mÜcadele etmek yerine, Kar yağsa da boş giden bir kaç seferi iptal etsek kurtulsak düşüncesiyle hareket etmek çok gülünç bir durumdur...
  • Ülkenin her yanı kulis. Patronlar her yerde! 2 günlük seferi 1 güne indirmenin peşinde. Çanakçıları zaten hazır. Bravo.
  • kar yağmadan uçuş iptal olan tek ülkeyiz! o zaman norveç ve fillandiya hiç uçmasın:) yolcu yok uçakları birleştiriyoruz deseniz bence daha doğru olur!
  • Bir de Karaçi'ye 4700 TL Para veriyorum. Şaka gibi. İnsanlar bu paraya ailecek Amerika'ya gidiyorlar. Ve bavul gelmiyor. Sonradan anladım. Karaçi uçağı 737-800. Pakistan'lı yolcular üçer, dörder tane valiz taşıyorlar. 15 -20 tane İstanbul'dan binen yolcuların valizlerine yer yok. Transit gelen yolcuların valizleri geldi, bizimkiler yok. Ne o, İstanbul'da kalmış. Yol da uzun, 737 ful yakıt alıyor. Ağırlık sorunu var. Hadi o zaman kalsın Türk yolcuların valizleri. Kafa bu kafa. Benim memleketimin havayolu beni düşünmeyecek, ben vatan, millet deyip onu kollayacağım. Hadi ordan, hadi ordan. Bu arada kabin ekiplerine lafım yok. Bu zor yolcu profiline rağmen, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ben gazlı içecek içemiyorm. Dönüşte uçakta bir damla meyve suyu kalmadı. Ben "başka birşey içemiyorum" dediğimde hanım kızımız gitti, çantasından tesadüfen yanında kalmış,kendi özel küçük paket meyve suyunu getirdi. THY şu anda eğer hala ayakta duruyorsa bu kabin ekiplerine dua etsin.
  • Bu iptaller, sanki yağıştan değil, yolcu kuruluğundan gibi. Dün PIA ile anlaşma imzaladılar. Onlar da gördüler, bundan sonra THY'yi anca Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Afganistan yolcularının kurtaracağını. Bir tek bu bölgelere dolu gidiyorlar. Salı günü Karaçi'den döndüm. Pakistanlı Umre yolcuları doldurmuştu uçağı. Keza 9 gün önce giderken de öyle. AHL'den biniyorum, aktarmasız Karaçi'ye gidiyorum, bavulum gelmiyor. Bavul dediysem sadece 9,5 kilo olan aslında kabine alınacak ufak bir valiz. Ancak bilgisayar çantam olduğu için kabine almadılar. İşim için hazırladığım evraklar, takım elbisem hepsi kaldı. Toplantı bitti ertesi gün valiz geldi, kırık olarak. 2 gün yol kıyafetlerimle kaldım. 27 Kasım'da Mumbai'ye gittim, yerime oturduktan tam 4 saat sonra servis yaptılar. Kabin amirine "1 saat terminalde beklemeyi de katarsak yolcuları 5 saat su vermeden tutmak eziyet değil midir ?" dedim. Servis prosedürünü biz belirlemiyoruz, şikayetinizi yazın dedi. İyi mi ? Sonra yolcu yok.
  • Kar yağışı veya muhtemel kar yağışından değil iptaller. Kuzey rüzgarları nedeniyle kapasite azaltımı.
  • Neden azaltıyorlar ki kardeşim ? Pilot okadar para alıyor indirecek. Bizimkiler çok nazlı ama . Hem okadar para al hem pas geç iki rüzgarda peh!! Kabin ekipleride hava kötü olsada uçmasak derdinde , taşıdıkları iki meyve suyu kek ona bile ağlıyorlar..
  • Hani la kar?
  • Bir onceki yasanilan sikintidan alinan dersle olumu gosterip bayiltmaya razi ediyolar. Havalar sadece soguk, IST degil,kardi meydanlar kapali. Sikinti yok
  • Hava' da her hangi bir olumsuzluk olmayacak. Gönül Rahatlığı ile uçuş operasyonlarınızı sürdürebilirsiniz.

Atatürk Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) bugün yaptığı toplantıda alınan karar doğrultusunda 27 Ocak Cuma (yarın) günü yapılacak seferler yüzde 15 azaltıldı.

Bugün öğlen saatlerinde düzenlenen toplantıya Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları, Onur Air, AtlasGlobal Havayoları, AOC, TGS, Havaş, Çelebi ve TAV yetkilileri katıldı.

Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlarda alınan karar gereği yüzde 15 azalma olacak. Uçuşu olan yolcuların bilet aldıkları havayolu firmasından uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

Atatürk Havalimanı'nda yarınki uçuşlar yüzde 15 azaltıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Gülünç... ~ 7 yıl önce
Teknolojimiz bu kadar ilerlemişken, halen olumsuz hava şartlarıyla mÜcadele etmek yerine, Kar yağsa da boş giden bir kaç seferi iptal etsek kurtulsak düşüncesiyle hareket etmek çok gülünç bir durumdur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saydam ~ 7 yıl önce
Ülkenin her yanı kulis. Patronlar her yerde! 2 günlük seferi 1 güne indirmenin peşinde. Çanakçıları zaten hazır. Bravo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iptal? ~ 7 yıl önce
kar yağmadan uçuş iptal olan tek ülkeyiz! o zaman norveç ve fillandiya hiç uçmasın:) yolcu yok uçakları birleştiriyoruz deseniz bence daha doğru olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü 2 ~ 7 yıl önce
Bir de Karaçi'ye 4700 TL Para veriyorum. Şaka gibi. İnsanlar bu paraya ailecek Amerika'ya gidiyorlar. Ve bavul gelmiyor. Sonradan anladım. Karaçi uçağı 737-800. Pakistan'lı yolcular üçer, dörder tane valiz taşıyorlar. 15 -20 tane İstanbul'dan binen yolcuların valizlerine yer yok. Transit gelen yolcuların valizleri geldi, bizimkiler yok. Ne o, İstanbul'da kalmış. Yol da uzun, 737 ful yakıt alıyor. Ağırlık sorunu var. Hadi o zaman kalsın Türk yolcuların valizleri. Kafa bu kafa. Benim memleketimin havayolu beni düşünmeyecek, ben vatan, millet deyip onu kollayacağım. Hadi ordan, hadi ordan. Bu arada kabin ekiplerine lafım yok. Bu zor yolcu profiline rağmen, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ben gazlı içecek içemiyorm. Dönüşte uçakta bir damla meyve suyu kalmadı. Ben "başka birşey içemiyorum" dediğimde hanım kızımız gitti, çantasından tesadüfen yanında kalmış,kendi özel küçük paket meyve suyunu getirdi. THY şu anda eğer hala ayakta duruyorsa bu kabin ekiplerine dua etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 7 yıl önce
Bu iptaller, sanki yağıştan değil, yolcu kuruluğundan gibi. Dün PIA ile anlaşma imzaladılar. Onlar da gördüler, bundan sonra THY'yi anca Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Afganistan yolcularının kurtaracağını. Bir tek bu bölgelere dolu gidiyorlar. Salı günü Karaçi'den döndüm. Pakistanlı Umre yolcuları doldurmuştu uçağı. Keza 9 gün önce giderken de öyle. AHL'den biniyorum, aktarmasız Karaçi'ye gidiyorum, bavulum gelmiyor. Bavul dediysem sadece 9,5 kilo olan aslında kabine alınacak ufak bir valiz. Ancak bilgisayar çantam olduğu için kabine almadılar. İşim için hazırladığım evraklar, takım elbisem hepsi kaldı. Toplantı bitti ertesi gün valiz geldi, kırık olarak. 2 gün yol kıyafetlerimle kaldım. 27 Kasım'da Mumbai'ye gittim, yerime oturduktan tam 4 saat sonra servis yaptılar. Kabin amirine "1 saat terminalde beklemeyi de katarsak yolcuları 5 saat su vermeden tutmak eziyet değil midir ?" dedim. Servis prosedürünü biz belirlemiyoruz, şikayetinizi yazın dedi. İyi mi ? Sonra yolcu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mumbai yolcusu ~ 7 yıl önce
doğru söylemiş buraya yazacak kadar dil biliyorsanız istekleriniz dile de getirebilirsiniz. susadıysanız su istemek açsanız aç olduğunuzu belirtmek gibi açım dediğinizde kimse size kusura bakmayın demez. en azından içecek ve soğuk tepsiden bişeyler ikram ederler. mumbai seferleri zor seferler hele bir de servisin bitiş sırasında oturuyorsanız size yemek kaldığına şükredin. öylece oturup beklerseniz sıra size geldiğinde alırsınız yemek ve içeceğinizi. sonra da burda şikayet etmek zorunda kalırsınız. ps. susadıysanız lütfen su isteyin ya da nasıl lavaboya gidiyorsanız kalkın yürüyün suyunuzu mutfaklardan isteyin. biraz sohbet edin hal hatır sorun.
Sürücü ~ 7 yıl önce
İşte tam da bu nedenden kimseden bir şey istemedim. Ben de bilirdim "Diiiing" diye çağrı düğmesine basmasını ama servis gecikince ortalık "diiing", "diiing", "diiiing" diye bağırdığı için, o kaos içinde koşturmakta olan ekibe bir de ben çıkıntılık yapmak istemedim. Eğer kemer ikaz ışıkları söner sönmez refreshment servisi yapılsaydı, veya daha önceki Mumbai seferlerinde olduğu gibi uçağa bindiğimizde herkesin koltuğunda birer tane küçük Sırma Su hazır olsaydı, bu kaos da olmazdı. Ekip de yemek servisini rahat, rahat hazırlardı. İlk servis yemek olunca böyle oldu. Bu ikram prosedürlerini hazırlayanların, bir kere bile ilgili sefere çıkıp, gözlerinle yolcu tepkilerini gördüğünü sanmıyorum. Kesinlikle kafadan hazırlıyorlar. Herkese saygılar
Yanlış Haber ~ 7 yıl önce
Kar yağışı veya muhtemel kar yağışından değil iptaller. Kuzey rüzgarları nedeniyle kapasite azaltımı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden? ~ 7 yıl önce
Neden azaltıyorlar ki kardeşim ? Pilot okadar para alıyor indirecek. Bizimkiler çok nazlı ama . Hem okadar para al hem pas geç iki rüzgarda peh!! Kabin ekipleride hava kötü olsada uçmasak derdinde , taşıdıkları iki meyve suyu kek ona bile ağlıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne adam ~ 7 yıl önce
Helal olsun sana havacılık kurallarını yeniden yazmışsın. Her ne iş yapıyorsan harcanıyorsun. Gel şu kokpite de bize öğretiver nasıl inileceğini. Millet pilot görsün.
Nerde ~ 7 yıl önce
Hani la kar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asparagas ~ 7 yıl önce
Bir onceki yasanilan sikintidan alinan dersle olumu gosterip bayiltmaya razi ediyolar. Havalar sadece soguk, IST degil,kardi meydanlar kapali. Sikinti yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meteoroloji ~ 7 yıl önce
Hava' da her hangi bir olumsuzluk olmayacak. Gönül Rahatlığı ile uçuş operasyonlarınızı sürdürebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava durumu ~ 7 yıl önce
Biz her şartta uçmaya alışığız da, dhmi çırışlıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000