09 Haziran 2015, Salı 18:40:07

Atatürk Havalimanı'nda radar arızası

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen radar sistemlerindeki arıza nedeniyle uçakların kalkışına izin verilmiyor.
  • walla atc lerdeki özgüvene hayran kaldım.hem atc hem elektronik hem aim hem meydan işletme.her konuya hakimler.maşallah diyelim geçelim diğer konuya;sistemin boşver önünde duran cwp yi kullanmaktan aciz birkaç arkadaş teknik altyapıya o kadar hakimki,alenen konuşulması yasak olan HER ŞEYİ medyada paylaşmakta hatta ileri giderek yaptığı "yorumlarla" --halkı korku ve paniğe -- sevk etmektedir.işin garibi bütün bu "yasa dışı" yarumları yapanların ip leri belli iken hiç bir işlem yapılmamaktadır. şayet ben sıradan vatandaş olsam bu yazıları okusam bir daha uçakla seyahat etmem.herkes yazdığı yazının sorumluluğu altında olduğunu bilmelidir.kapı arkasında duyduğun şeyleri eksik bilgilerle paylaşmaya çalışmak son derece yanlıştır. sorun radar değildir.radar 10 yıldır kesinti yaşamamıştır.smart sistemlerinde radar yedeklemeye artı bir yedek daha ilave edilmiştir.önce radar nedir fdp nedir ayırın. herkes kendi işine baksın,herkes diğerini yaptığı işe saygı göstersin. selam ve dua ile...
  • bir hata daha olursa bunun bunun sorumluluğu trafikçi arkadaşlara kesilir. elektronikçiler sıyrılmasını bilir. ama olayı kontrolör hatası deyip geçiştirirler. kabak tarikçilere patlar. bu yüzden acilen hava trafik dairesi başkanlığı genel müdürle görüşüp, smart sistemini ve telekom alt yapısının yetersizliğini anlatan bir rapor hazırlamalıdır. yoksa olan tarfiğe olucak.
  • hem telekom alt yapısı kötü ve kaldırmıyor. hemde smart sistemi eski altyapıyla ve sistemle çalışmıyor. çökmeye devam edecek. Allah yardımcımız olsun.
  • Açıkça yalan söylüyorsunuz elektronikçiler. Aynı telekom altyapısı ile mevcut sistemlerde hizmet çökmeden sürdürülebiliyor. Çöken taraf SMART sistemleri. Bilmeyenleri kandırabilir miyiz acaba derdindesiniz ama nafile. O SMART sistemini alın başınıza çalın, çalışmıyor arkadaş çalışmıyor işte. Yalanla dolanla buraya kadar geldiniz, artık mızrak çuvala sığmıyor. İnsanların hayatı ile oynamayın. Telekomalt yapısından kaynaklanmışmış. Uydu hatları yedek ti hani. Hiçbir sıkıntı yoktu hani. Smart çökünce interime geçilecekti hani. Shgm nerdesin bak itiraf ediyor zottirik elektronikçiler. Sistem telekom altyapısına tabi, o da kötü durumda , her an çökecek bir sisteme güvenip mi koca türkiyenin atc sistemine onay verdiniz !
  • DHMİ Türk Hava Trafiğinin kalbi istanbulda atarken Smart adı altında yüzyılın fiyaskosu bir proje yaparak ve hava trafik merkezini tüm sistemleriyle Ankaraya taşıyarak tarihinin en büyük hatasını yapmıştır. İstanbul personelinin bir kısmını ankaraya tayin ederek istanbulu ortada bırakmıştır. Şimdi istanbul personeli eskisinden çok daha kötü sistemlerle, kötü frekanslarla, sektörleri birleştirerek, izin kullanamayarak, canla başla halen artan trafiğin altında can çekişmektedir. Verilen hava trafik hizmeti doğal olarak kalitesiz ve emniyetsizdir.Yeni genel müdür durumun ciddiyetinin farkında değildir, Ankaradaki diğer hava trafik patronları ise üvey evlat olarak gördükleri İstanbulu her zamanki gibi görmezden gelmektedir. Allah korusun ama yarın birgün meydana gelecek kötü bir hadisenin tek sorumlusu vizyonsuz ve kabiliyetsiz Dhmi yönetimidir. Ha buarada Sivil HAvacılık genel müdürlüğü ne iş yapar bilen var mı?
  • şu orhanı bi çağırın bakayım. milyon dolarların verildiği smart sistemi nasıl çöküyor. yılın bürokratı smarta geleceğin planı diyordu. radarların son model olması gerekiyordu. bu kadar büyük bir meydanın böyle hatayı kaldırmıyacağını herkes biliyor. uğruna kurumun her şeyi değiştirilen smart pojesi daha çok hata verirse ne olacak.
  • Smart sistemi alt yapı olarak tamamen Türk Telekom ve Türksat ı kullanmaktadır ve zorundadır. Yedek medek işleri öyle kolay oluyor. Binlerce metre yükseklikteki dağlardan basediyoruz. Burada bile size Türk telekom fiber sağlamıyor . Sadece sağladığı Radio link. Firmanın yaptığı sistemde sorun yok . Bu sistem öyle evdeki ağa benzemez . Bol keseyi bırakın. Sorun bağlantılar. Türk telekom yeterli gelmiyor ve özelleştirilmenin rehaveti üstünde olan bir firma yatırım yok. Ayrıca DHMI elektronik tarafı tamamen bitmiş durumda yapan firma personeli gelmeden hiçbirşeyi çözemiyorlar. Yazık bu ülkeye ve giden paralara
  • Ya dün insanlae ölecekti bunun pesineen gidip. Aptal aptal paralel falan yazmayin
  • kontrolörler bu konuda defalarca kaygılarını dile getirdi.bu sitede de bu yayınlandı.ama kontrolörler içinde dahi bu konu da siyaset malzemesi yapıldı.kimisi durmak yok yola devam dedi kimisi emniyetsiz bir geçiş yapılıyor dedi uyardı.dün ankara ve istanbul hava sahasında faciadan dönüldü.kontrolörler inanılmaz bir özveri gösterdi.olayın ciddiyetinin farkında olmayan insanlar var hala.
  • paralel çete ve orhan birdal beraber yapmıştır.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda radar sistemlerinde arıza meydana geldi. İstanbul, İzmir ve Ankara arasındaki iletişimi sağlayan sistem çöktü. 

Yaşanan arıza nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapacak uçaklara izin verilmiyor.

Kalkış izninin verilmemesi nedeniyle birçok sefer rötara girdi ve Atatürk Havalimanı terminalinde uçaklarının binmeyi bekleyen yolcular büyük kalabalıklar oluşturmaya başladı.

Türk Hava Yolları da (THY) resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayınlayarak yolcularını uyardı.

THY'den yapılan açıklamada şöyle denildi;

"Sayın Yolcularımız,

Sabiha Gökçen ve İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen Smart sistemi radar arızası nedeniyle iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanabilecektir; Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."

*Güncellendi 19.55
SMART sistemindeki arıza giderildi ve uçakların kalkışlarına izin verilmeye başlandı.

Atatürk Havalimanı'nda radar arızası

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

özgüvene gel!!! ~ 9 yıl önce
walla atc lerdeki özgüvene hayran kaldım.hem atc hem elektronik hem aim hem meydan işletme.her konuya hakimler.maşallah diyelim geçelim diğer konuya;sistemin boşver önünde duran cwp yi kullanmaktan aciz birkaç arkadaş teknik altyapıya o kadar hakimki,alenen konuşulması yasak olan HER ŞEYİ medyada paylaşmakta hatta ileri giderek yaptığı "yorumlarla" --halkı korku ve paniğe -- sevk etmektedir.işin garibi bütün bu "yasa dışı" yarumları yapanların ip leri belli iken hiç bir işlem yapılmamaktadır. şayet ben sıradan vatandaş olsam bu yazıları okusam bir daha uçakla seyahat etmem.herkes yazdığı yazının sorumluluğu altında olduğunu bilmelidir.kapı arkasında duyduğun şeyleri eksik bilgilerle paylaşmaya çalışmak son derece yanlıştır. sorun radar değildir.radar 10 yıldır kesinti yaşamamıştır.smart sistemlerinde radar yedeklemeye artı bir yedek daha ilave edilmiştir.önce radar nedir fdp nedir ayırın. herkes kendi işine baksın,herkes diğerini yaptığı işe saygı göstersin. selam ve dua ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kontrolör ~ 9 yıl önce
bir hata daha olursa bunun bunun sorumluluğu trafikçi arkadaşlara kesilir. elektronikçiler sıyrılmasını bilir. ama olayı kontrolör hatası deyip geçiştirirler. kabak tarikçilere patlar. bu yüzden acilen hava trafik dairesi başkanlığı genel müdürle görüşüp, smart sistemini ve telekom alt yapısının yetersizliğini anlatan bir rapor hazırlamalıdır. yoksa olan tarfiğe olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 9 yıl önce
hem telekom alt yapısı kötü ve kaldırmıyor. hemde smart sistemi eski altyapıyla ve sistemle çalışmıyor. çökmeye devam edecek. Allah yardımcımız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalan ~ 9 yıl önce
Açıkça yalan söylüyorsunuz elektronikçiler. Aynı telekom altyapısı ile mevcut sistemlerde hizmet çökmeden sürdürülebiliyor. Çöken taraf SMART sistemleri. Bilmeyenleri kandırabilir miyiz acaba derdindesiniz ama nafile. O SMART sistemini alın başınıza çalın, çalışmıyor arkadaş çalışmıyor işte. Yalanla dolanla buraya kadar geldiniz, artık mızrak çuvala sığmıyor. İnsanların hayatı ile oynamayın. Telekomalt yapısından kaynaklanmışmış. Uydu hatları yedek ti hani. Hiçbir sıkıntı yoktu hani. Smart çökünce interime geçilecekti hani. Shgm nerdesin bak itiraf ediyor zottirik elektronikçiler. Sistem telekom altyapısına tabi, o da kötü durumda , her an çökecek bir sisteme güvenip mi koca türkiyenin atc sistemine onay verdiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehlike çanları ~ 9 yıl önce
DHMİ Türk Hava Trafiğinin kalbi istanbulda atarken Smart adı altında yüzyılın fiyaskosu bir proje yaparak ve hava trafik merkezini tüm sistemleriyle Ankaraya taşıyarak tarihinin en büyük hatasını yapmıştır. İstanbul personelinin bir kısmını ankaraya tayin ederek istanbulu ortada bırakmıştır. Şimdi istanbul personeli eskisinden çok daha kötü sistemlerle, kötü frekanslarla, sektörleri birleştirerek, izin kullanamayarak, canla başla halen artan trafiğin altında can çekişmektedir. Verilen hava trafik hizmeti doğal olarak kalitesiz ve emniyetsizdir.Yeni genel müdür durumun ciddiyetinin farkında değildir, Ankaradaki diğer hava trafik patronları ise üvey evlat olarak gördükleri İstanbulu her zamanki gibi görmezden gelmektedir. Allah korusun ama yarın birgün meydana gelecek kötü bir hadisenin tek sorumlusu vizyonsuz ve kabiliyetsiz Dhmi yönetimidir. Ha buarada Sivil HAvacılık genel müdürlüğü ne iş yapar bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orhan birdal ~ 9 yıl önce
şu orhanı bi çağırın bakayım. milyon dolarların verildiği smart sistemi nasıl çöküyor. yılın bürokratı smarta geleceğin planı diyordu. radarların son model olması gerekiyordu. bu kadar büyük bir meydanın böyle hatayı kaldırmıyacağını herkes biliyor. uğruna kurumun her şeyi değiştirilen smart pojesi daha çok hata verirse ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işin gerçeği ~ 9 yıl önce
Smart sistemi alt yapı olarak tamamen Türk Telekom ve Türksat ı kullanmaktadır ve zorundadır. Yedek medek işleri öyle kolay oluyor. Binlerce metre yükseklikteki dağlardan basediyoruz. Burada bile size Türk telekom fiber sağlamıyor . Sadece sağladığı Radio link. Firmanın yaptığı sistemde sorun yok . Bu sistem öyle evdeki ağa benzemez . Bol keseyi bırakın. Sorun bağlantılar. Türk telekom yeterli gelmiyor ve özelleştirilmenin rehaveti üstünde olan bir firma yatırım yok. Ayrıca DHMI elektronik tarafı tamamen bitmiş durumda yapan firma personeli gelmeden hiçbirşeyi çözemiyorlar. Yazık bu ülkeye ve giden paralara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya dün insanlae ölecekti bunun pesineen gidip. Aptal aptal paralel falan yazmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokra ~ 9 yıl önce
senin gibi beyin özürlü ahmaklar düşümediği böyle oluyor
yazık ~ 9 yıl önce
kontrolörler bu konuda defalarca kaygılarını dile getirdi.bu sitede de bu yayınlandı.ama kontrolörler içinde dahi bu konu da siyaset malzemesi yapıldı.kimisi durmak yok yola devam dedi kimisi emniyetsiz bir geçiş yapılıyor dedi uyardı.dün ankara ve istanbul hava sahasında faciadan dönüldü.kontrolörler inanılmaz bir özveri gösterdi.olayın ciddiyetinin farkında olmayan insanlar var hala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
safsata ~ 9 yıl önce
paralel çete ve orhan birdal beraber yapmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000