05 Mart 2018, Pazartesi 17:03:42

Atatürk Havalimanı'nda pilottan kuleye 'kamyon' uyarısı

Atatürk Havalimanı’nda pist başına ilerleyen bir uçağın yanından kamyon geçince pilot telsiz ile kontrol kulesini uyardı.
  • Dünyaya açılmaya çalışan DHMI ne yapıyor acaba ? Yoksa tek bildikleri apronda sürat yapmak mı ?
  • önümden araç geçti,yanımdan araç geçti.....gelişimini tamamlayamayan PİLOT......KİMSE İŞİNDEN OLMAK İSTEMEZ HATTA HİÇKİMSE İŞİNİ BİR UÇAĞI ÇARPARAK HİÇ...LÜTFEN EMPATİ...İNSAN LAR ZAPIRDAYARAK ÇALIŞIYOR:))))
  • HAYIR ... ki devamı olur bunların
  • Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olmuş tgs yaptı dedi belki ama dhm olduğunu bilerek
  • Dhmi nin bakım arabası onlar. Vızır vızır cirit atıyolar. Apron polisi onlara ceza kesmiyo
  • Tamam ikaz edeceğim. Kimi kime şikayet edeceksin ? Sen görmedin mi diye adama sormazlar mı ?
  • sayin pilot hocam eger isiginiz yaniyorsa ornek veriyorum delta taxi yolundan kalkis icin siz pistte gidiyor iseniz romeo 1234 yada 105 ve 101 koruklere girmeyeceginizin farkindadir zaten sofor ve devam edebilir yoluna zamanla yaristigimiz an meselesi bunda herhangi bir sorun teskil degildir siz delta taksi yolundan n1 ve karsi taraf 112-201 taxi olundan devam ediyor iseniz ucak 2 ucak boyutu mesafe var ise burdada sorun yok yakin takip ediyorsaniz o zaman dur noktasinda beklemesi gerekir eger durum bu sekildeyse son soyledigimden ibaret ise siz haklisiniz. apronda oncelik ucak ve yayadir saygilar iyi ucuslar sizlere.
  • Eski personellerin ekmeğiyle ve emeğiyle oynayın başınıza daha neler gelecek göreceğiz.Allah sizi ıslah etsin... Allah'a havale ediyorum sizleri...
  • Follow me aracı, bir de ekip Bravo olunca kaçınılmaz bir durum olmuş :))
  • Taksi yolunda gitme yetkisi verildiyse bu damalı sarı araçlara,uçma yetkisi verilmedi sanırım Geçen pushbackten sonra 2 metre önümden roket gibi geçti resmen aklım gitti,görmesem zıplatacak bizi Kamera kayıtlarından bu araçların taksi yolundaki hızlarına bakılsın geriye dönük incelensin

Atatürk Havalimanı’nda pist başına ilerleyen bir uçağın yanından kamyon geçince pilot telsiz ile kontrol kulesini uyardı.

Atatürk Havalimanı’nda kalkış için hazırlanan bir uçak pist başına doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada yer hizmeti şirketine ait bir araç uçağın yanından hızlı bir şekilde geçti. Bunun üzerine uçağın pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek rapor ettirdi. Kule ile pilot konuşmaları kayıtlara şu şekilde yansıdı:

Pilot: Bulunduğumuz pozisyonda sağdan sola doğru bir tane TGS aracı kamyoneti geçti sarı bir araç. Tahminen solumuzdaki park pozisyonu girişine devam ettiğini tahmin ediyorum. Son derece yakın ve hızlıydı.

Kule: Anlaşıldı efendim plakasını alabildiniz mi?

Pilot: Efendim çok hızlıydı.

Kule: Anlaşıldı efendim ikaz edeceğim.

Pilot: Teşekkürler. 

Atatürk Havalimanı'nda pilottan kuleye 'kamyon' uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

DHMI ~ 6 yıl önce
Dünyaya açılmaya çalışan DHMI ne yapıyor acaba ? Yoksa tek bildikleri apronda sürat yapmak mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 6 yıl önce
önümden araç geçti,yanımdan araç geçti.....gelişimini tamamlayamayan PİLOT......KİMSE İŞİNDEN OLMAK İSTEMEZ HATTA HİÇKİMSE İŞİNİ BİR UÇAĞI ÇARPARAK HİÇ...LÜTFEN EMPATİ...İNSAN LAR ZAPIRDAYARAK ÇALIŞIYOR:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşırdık mı? ~ 6 yıl önce
HAYIR ... ki devamı olur bunların

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ~ 6 yıl önce
Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olmuş tgs yaptı dedi belki ama dhm olduğunu bilerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tilki ~ 6 yıl önce
Dhmi nin bakım arabası onlar. Vızır vızır cirit atıyolar. Apron polisi onlara ceza kesmiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkaz ~ 6 yıl önce
Tamam ikaz edeceğim. Kimi kime şikayet edeceksin ? Sen görmedin mi diye adama sormazlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akil ~ 6 yıl önce
Ucakla arac arasinda ayirma kendilerine aittir arkadasim. kuleyi ilgilendirmez.
aerpost ilaclama araclari ~ 6 yıl önce
sayin pilot hocam eger isiginiz yaniyorsa ornek veriyorum delta taxi yolundan kalkis icin siz pistte gidiyor iseniz romeo 1234 yada 105 ve 101 koruklere girmeyeceginizin farkindadir zaten sofor ve devam edebilir yoluna zamanla yaristigimiz an meselesi bunda herhangi bir sorun teskil degildir siz delta taksi yolundan n1 ve karsi taraf 112-201 taxi olundan devam ediyor iseniz ucak 2 ucak boyutu mesafe var ise burdada sorun yok yakin takip ediyorsaniz o zaman dur noktasinda beklemesi gerekir eger durum bu sekildeyse son soyledigimden ibaret ise siz haklisiniz. apronda oncelik ucak ve yayadir saygilar iyi ucuslar sizlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilen bilir ~ 6 yıl önce
Eski personellerin ekmeğiyle ve emeğiyle oynayın başınıza daha neler gelecek göreceğiz.Allah sizi ıslah etsin... Allah'a havale ediyorum sizleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 6 yıl önce
Follow me aracı, bir de ekip Bravo olunca kaçınılmaz bir durum olmuş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ata harekat ~ 6 yıl önce
Taksi yolunda gitme yetkisi verildiyse bu damalı sarı araçlara,uçma yetkisi verilmedi sanırım Geçen pushbackten sonra 2 metre önümden roket gibi geçti resmen aklım gitti,görmesem zıplatacak bizi Kamera kayıtlarından bu araçların taksi yolundaki hızlarına bakılsın geriye dönük incelensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000