30 Haziran 2017, Cuma 13:10:00

Atatürk Havalimanı'nda ilk kez bugün kullanıldı

Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye uçuşlarda kabin bagajlarının kontrol edilmesi için satın alınan tomografi cihazları da test amacıyla kullanılmaya başlandı.
  • Şu bagaj uygulamasının sonunu getirir umarım hepimiz rahata ereriz
  • İktisaden ve siyaseten dünyayı yönetenler var, üstelik yöntemleri de çok acımasız. Kendileri dışındakilere herşeyin bedelini ödetiyorlar. Büyük ekonomilerini dahada büyütmek için dğerlerinin kanını emiyor ve kendilerini daha da güçlendiriyorlar. Bu kısa döngüyü kıracak yapı için gelecek 50 - 100 yılları planlayacak aklıselime ihtiyaç var . Aksi takdirde bu düzen böyle sürüp gidecek.
  • Adamlar yasak masak ayağına önce cihazları sattılar, bir de eğitim kilitlediler. Bir de denetime geleceklermiş. Trump böyle büyütecek ekonomiyi.
  • calisanlarin sagliklari mutlaka etkilenecek kim ne derser desin
  • Adamlar bu cihazlarida bize sattiya sonunda devamı gelir. .bari Aselsan yapsın da maliyetten düşer. .

Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye uçuşlarda kabin bagajlarının kontrol edilmesi için satın alınan tomografi cihazları da test amacıyla kullanılmaya başlandı.

Atatürk Havalimanı’na kurulan iki cihaz bugün sabah Şikago uçağının körüğünde hizmet vermeye başladı.
Dış Hatlar Terminali arındırılmış salondaki son kontrol noktasına kurulan cihazlar ilk olarak Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Şikago uçuşundaki yolcularına kullanıldı. Yolcuların kabine alacağı eşyalar tomografi cihazından geçirildi. Tomografi cihazları, üst düzeyde patlayıcı tehdit algılaması sağlıyor. Havacılık güvenliğinde kullanılan saatte 500 bagaj tarayabilen cihazlar, katı sıvı ve tabaka patlayıcıları anında tespit edebiliyor. Tarama yaptığı nesnelerin görüntüsünü 3 boyutlu ekrana yansıtan cihaz detaylı tarama olanağı tanıyor. Bu arada Atatürk Havalimanı için satın alınan Vücut Tarayıcıların da gelecek hafta kullanılmaya başlaması planlanıyor. Satın alınan Vücut Tarayıcılar da görev yapacaklar, İngiltere'ye eğitime gönderildi. Cihazların kısa bir süre içinde terminalde kurulumu yapılacak.

Cihazdan geçen yolcular ise, bu uygulamadan memnun olduklarını söylerken, bu uygulamanın her havalimanında yapılması gerektiğini belirtti.

Cihazlar için 100 personel eğitim aldı

Tomografi cihazlarını kullanacak olan TAV Güvenlik personeline eğitim verildi. TAV Güvenlik personelinden yaklaşık 100 görevli, tomografi cihazları için eğitim aldı.

İlk, Atatürk Havalimanı’nda kullanıldı

Atatürk Havalimanı yetkilileri bu tomografi cihazının ABD’nin elektronik yasak uyguladığı ülkeler arısında ilk olarak Atatürk Havalimanı’nda uygulandığını söyledi. Ayrıca Pazartesi günü ABD’den bir heyet gelerek, cihazları denetleyecek.






 

Atatürk Havalimanı'nda ilk kez bugün kullanıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Hadi inş ~ 7 yıl önce
Şu bagaj uygulamasının sonunu getirir umarım hepimiz rahata ereriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLENLER ~ 7 yıl önce
İktisaden ve siyaseten dünyayı yönetenler var, üstelik yöntemleri de çok acımasız. Kendileri dışındakilere herşeyin bedelini ödetiyorlar. Büyük ekonomilerini dahada büyütmek için dğerlerinin kanını emiyor ve kendilerini daha da güçlendiriyorlar. Bu kısa döngüyü kıracak yapı için gelecek 50 - 100 yılları planlayacak aklıselime ihtiyaç var . Aksi takdirde bu düzen böyle sürüp gidecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qwerty ~ 7 yıl önce
Adamlar yasak masak ayağına önce cihazları sattılar, bir de eğitim kilitlediler. Bir de denetime geleceklermiş. Trump böyle büyütecek ekonomiyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mdfmd ~ 7 yıl önce
MERAK ETME ONLARDAN COK VAR, VER ILANI BAK, O ALETIN ICINDE CALISACAK BINLER GELSIN
remzi ~ 7 yıl önce
calisanlarin sagliklari mutlaka etkilenecek kim ne derser desin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bencede ~ 7 yıl önce
Tomografi ortaminda gorevliler kursun kapli duvarlarin disindan takip yapiyorlar burada ise garibana cihaz cikisina masati koymuslar ye ışını afiyet olsun demisler. Trump in daha cok faydasini ! goruruz biz.
Bosverrr ~ 7 yıl önce
Burada welcome to Turkey deriz. Birde bedava tatil ismarlariz beyfendiye . Aman turizm zarar gormesin biz gorsek de olur der geceriz. Bizim insanimiz yapsa rusyada hsyati zehir ederler biz tatil ismarlariz. Yeterki gel dostum gel deriz.
cc ~ 7 yıl önce
Adamlar bu cihazlarida bize sattiya sonunda devamı gelir. .bari Aselsan yapsın da maliyetten düşer. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000