25 Mayıs 2013, Cumartesi 11:47:53

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İLGİNÇ HIRSIZLIK OLAYI

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki yardım kutusu kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından çalındı.
  • Normal degil ama Istanbul'un heryerinde olan personel sikintisi dogal olarak AHL'de de var. Eldeki kisitli personel ile görev yürütülüyor. Sonucta sayica eksigimizi insan klonlayarak telafi edebilecegimiz bir teknoloji yok henüz. demişsiniz davut bey. 20 kişi nin yapacağı işi 5 kişi mi yapmaya çalışıyorsunuz? istanbulda yaklaşık 15 milyon insan yaşıyor. personel sıkıntısı da ne?
  • Istanbul'un her yerinde personel eksigi olmasi kimin sucu? Bizim mi ? Biletlerden havalimani kullanim vergilerinden kendilerine dusen payi ceplerine indirmeyi,fahis fiyatlarla kira almayi,bir cayi 8 tl'ye satmayi biliyorlar ama !!! Heryerde bol keseden atiyorlar yok soyle buyuduk yok soyle odul aldik yok avrupa da 1.yiz bilmem neyiz diye...Sacma sapan tasarruflar yapacaklarina,para ile odul alacaklarina ,istihdam acsinlar,az adamla cok is yaparim sacmaliklarini biraksinlar,adam gibi,is gorecek,kendilerine yeter sayida eleman alsinlar, islerini dogru duzgun layikiyle yapsinlar o zaman sen de boyle yok adam eksik yok personel mi klonlayalim gibi trajikomik yorumlar yapmazsin !!!
  • Her kişi için 1 POLİS kampanyası yapalım. 30-35 milyonu polis yapalım yine de böyle şeyler olacak. Fare kaçacak Kedi kovalayacak )))
  • 1000 kusur kameranin 5-6 kisi tarafindan takip edilmesi normal mi peki?????
  • Hemen elma ile armut rantiyecileri türemis. Neymis apron karti varmismismisda neden araniyormusmusmus. Zaten millet olarak da abartma delisiyiz, donuna kadar araniyormusmusmus. En fazla kemer cikariyorsunuz.Arkadas aranmaktan neden gocunuyorsun? Yaran mi var? Sonucta arama noktalarinda görev yapan personel uluslararasi, ulusal ve limanin güvenlik komisyonunun koydugu kurallari uyguluyor. Zaten uygulamak zorunda, uygulamazsa "güvenlik zaafiyetine sebep vermekten sorusturma gecirir. Gelelim kutu mevzusuna. Pasaport polisi önündeki onlarca yolcunun pasaport islemini mi yapacak, etrafi izleyip isinin harici seylerle mi ugrasacak. 1000 küsür kamerayi takip eden 5-6 kisinin gözünden kacma ihtimali de normal. Orada görev yapanlar insan, robot degil. Bu olaya cözüm ise cok basit. Hemen aramalari bahane edip sacmalayacaginiza cözüm üretin. Mesela Tav bu yardim kutularini zincirle yada baska birseyle sabitleyebilir. Not: Yok limanda kart kontrolü yapilmasi lutüf degil görevdir...
  • ATATÜRK HAVALİMANI, HAVALİMANI OLALI BÖYLE ZAFİYET GÖRMEMİŞTİR. KONUNUN ÖNEMİME BİNAEN LİMANDAKİ O GÜN ÇALIŞAN EMNİYET GÖREVLİLERİ HERHALDE ORAYA GELENLERİN MALINDAN, CANINDAN VE GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU OLDUKLARININ FARKINDA DEĞİLLER Kİ KOSKOCA KUTU DA GÖZ YUMA YUMA GİTMİŞ. YAZIK GERÇEKTEN ÇOK YAZIK. LÖSEVEDE GEÇMİŞ OLSUN.
  • Adamlar utanmasa altındaki donu alıp gidecekler. Ondan sonra x-ray'den geçerken öttün tekrar geç, apron kartın ters tam göster, vay ayağında bot var onu çıkar derler. Bi tarafımın güvenliği. Orada apron kartlı çalışanlara karşı uygulandığı kadar sıkı güvenlik kimseye uygulanmıyor. A kapısından gireceğiz, sanki a kapısı değil habur sınır kapısı mübarek. Ne adam gibi konuşuyorlar, ne de tertip düzen var.
  • Çok ama çok düşündürücü bir olay herkes uyumuş anlaşılan.O çocuk birini bayıltıp koliye koysa kimsenin ruhu duymaz oranın tam beş adım ötesindede polis masası var ve tüm pasaport polislerinin on metre önü vay beeee diyorum vay beeeee.....
  • kıytırıktan güvenlik selam söyle o yare...
  • EMNİYET GÖREVLİLERİ ANCAK OFİSLERE GİRİP KART KONTROLÜ YAPSINLAR.SANKİ O OFİSLERDE YABANCI İNSANLAR ÇALIŞIYOR.KONTROL YAPILDIĞINI BİLE BİLE KARTSIZ MI ÇALIŞIYORUZ.BİZ..CEZASININ ODUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ BİZLER. WC DEN BİLE ÇIKARKEN KARTINIZI WC'DE DE TAKIN DEMEDİKLERİ KALDI ZATEN.TERMİNALDE KILIK KIYAFETİ BATIK VAZİYETTE BU TÜR AMAÇLI DOLAŞAN HIRSIZ ÇOK.İNSANLARIN HAL HAREKETLERİNDEN ANLAMALARI LAZIM.İNSAN DAVRANIŞ PSİKLOJİSİ EĞİTİMİ ALMIŞLARDIR MUTLAKA. ONLARIN İŞİ BU SADECE.BAKIN GÖRÜN GÜVENLİK ZAAFİYETİNİ AHL DE ! SAYIN MİA. TAV ÖZEL GÜVENLİK !!! BİLGİLERİNİZE !!!

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gidiş katındaki pasaport kontrollerinin önünde çeşitli dernek ve vakıfların yardım kutuları yer alıyor. Türkiye’den çıkarken yolculardan bazıları bu yardım kutularına para atarak yardım ediyor. Biriken paralarda ilgili yardım derneğindeki bir görevli tarafından tutanak ile açılıyor. Atatürk Havalimanı’ndaki yardım kutularından biri de LÖSEV’e ait. Şüpheli şahıs, tekerlekli yardım kutusunu 19 Mayıs 2013’te soydu. Şüphelinin hırsızlık öncesinde olay yerinde keşif yaptığı ve havalimanın en yoğun olduğu öğle saatlerinde olayı gerçekleştirdiği belirtildi. Şüphelinin önce yardım kutusunun üzerini karton kutuyla gizlediği ardından havalimanı mescidine iterek götürdüğü anlaşıldı. Burada kutuyu kırarak açan şüpheli, kutunun içindeki kağıt paraları aldıktan sonra kayıplara karıştı. Yaşanan ilginç hırsızlık olayı fotoğraf karelerine yansıdı.


Olay, mescitte kırılmış yardım kutusunu gören vatandaşların ihbarı üzerine ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Kamera kayıtlarını izleyen polis, hırsızın kaçarken bindiği ticari taksi plakasını tespit etti. Ticari taksi şoförünün ifadesinden yola çıkan ekipler, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA İLGİNÇ HIRSIZLIK OLAYI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

TYLER ~ 11 yıl önce
Normal degil ama Istanbul'un heryerinde olan personel sikintisi dogal olarak AHL'de de var. Eldeki kisitli personel ile görev yürütülüyor. Sonucta sayica eksigimizi insan klonlayarak telafi edebilecegimiz bir teknoloji yok henüz. demişsiniz davut bey. 20 kişi nin yapacağı işi 5 kişi mi yapmaya çalışıyorsunuz? istanbulda yaklaşık 15 milyon insan yaşıyor. personel sıkıntısı da ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Resmi 15 milyon gayriresmi 20 milyon nüfuslu istanbulda 30.000 polis görev yapiyor. Ortalama 40 milyon yolcunun sirkülasyonunun oldugu havalimaninda 3 vardiyada toplam 1000 polis görev yapiyor. Yani asagi yukari 250-300 kisi calisiyor. Havalimaninin her yerine böldügünüzde yetersiz kaliyor dogal olarak.
davut'a !! ~ 11 yıl önce
Istanbul'un her yerinde personel eksigi olmasi kimin sucu? Bizim mi ? Biletlerden havalimani kullanim vergilerinden kendilerine dusen payi ceplerine indirmeyi,fahis fiyatlarla kira almayi,bir cayi 8 tl'ye satmayi biliyorlar ama !!! Heryerde bol keseden atiyorlar yok soyle buyuduk yok soyle odul aldik yok avrupa da 1.yiz bilmem neyiz diye...Sacma sapan tasarruflar yapacaklarina,para ile odul alacaklarina ,istihdam acsinlar,az adamla cok is yaparim sacmaliklarini biraksinlar,adam gibi,is gorecek,kendilerine yeter sayida eleman alsinlar, islerini dogru duzgun layikiyle yapsinlar o zaman sen de boyle yok adam eksik yok personel mi klonlayalim gibi trajikomik yorumlar yapmazsin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Sen havalimaninda görev yapan polisi DHMI yada TAV'a bagli zannediyorsun galiba. Söyledigin seylerin polis alakasi olmadigi, polisin sayisinin norm kadrodan az olmasi ile de ne DHMI'nin ne de TAV ilgili. Elma ile armutu karistirmayin
doğrucu'ya ~ 11 yıl önce
Havalanında neden özel güvenlik var ve neden özellikle de x raylerde onlar görev alıyorlar? Polisler radyasyon almasınlar diye mi?? Eğer poliste yeterli adam yoksa alsınlar o zaman !! Yoksa da özel güvenlikten adam alsınlar..Bunu düşünmek ve hayata geçirmek o kadar zorsa da bıraksınlar bu işleri yapmasınlar!!!
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Eskiden vardi. O zaman ki Türkiye konjektüründe polis arama yapiyordu.Simdi ise gerekli yetki devri ve protokoller ile nokta amiri olan polisin refakatinde özel güvenlik bu isi yapiyor.Ancak bu konu ile özel güvenligin arama yapmasi konusunun ne alakasi var? Özel güvenligin aramasindan neden gocunuyorsunuz? Sonucta kanun bu insanlara yetki verdiyse size düsende görevini yapan bu insanlar saygi duymaktir. Ayrica öyle "adam eskikse gidip alsinlar" mantigi ile sen ancak pazardan meyve sebze alirsin.Devlete memur almak sizin düsündügünüz kadar kolay degil.
KAMPANYA ~ 11 yıl önce
Her kişi için 1 POLİS kampanyası yapalım. 30-35 milyonu polis yapalım yine de böyle şeyler olacak. Fare kaçacak Kedi kovalayacak )))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut'a !! ~ 11 yıl önce
1000 kusur kameranin 5-6 kisi tarafindan takip edilmesi normal mi peki?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Normal degil ama Istanbul'un heryerinde olan personel sikintisi dogal olarak AHL'de de var. Eldeki kisitli personel ile görev yürütülüyor. Sonucta sayica eksigimizi insan klonlayarak telafi edebilecegimiz bir teknoloji yok henüz.
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Hemen elma ile armut rantiyecileri türemis. Neymis apron karti varmismismisda neden araniyormusmusmus. Zaten millet olarak da abartma delisiyiz, donuna kadar araniyormusmusmus. En fazla kemer cikariyorsunuz.Arkadas aranmaktan neden gocunuyorsun? Yaran mi var? Sonucta arama noktalarinda görev yapan personel uluslararasi, ulusal ve limanin güvenlik komisyonunun koydugu kurallari uyguluyor. Zaten uygulamak zorunda, uygulamazsa "güvenlik zaafiyetine sebep vermekten sorusturma gecirir. Gelelim kutu mevzusuna. Pasaport polisi önündeki onlarca yolcunun pasaport islemini mi yapacak, etrafi izleyip isinin harici seylerle mi ugrasacak. 1000 küsür kamerayi takip eden 5-6 kisinin gözünden kacma ihtimali de normal. Orada görev yapanlar insan, robot degil. Bu olaya cözüm ise cok basit. Hemen aramalari bahane edip sacmalayacaginiza cözüm üretin. Mesela Tav bu yardim kutularini zincirle yada baska birseyle sabitleyebilir. Not: Yok limanda kart kontrolü yapilmasi lutüf degil görevdir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davuuutt ~ 11 yıl önce
Doğrucu Davut !! sen ne ukala birisisin. Herşeyi sen mi biliyorsun.? Pasaport Polisi baksın veya bakacak demedik karrrdeşimm..Ukalalık yapma.O işin görevlileri veya Kameralar var.Pasaport polisi bakamaz o nu senden çok iyi biliriz.Öğren bari yorum yapmayı.
Dogrucu Davut ~ 11 yıl önce
Evet emniyet ile ilgili konulari hepnizden iyi bilirim. Yazdigin mesajin cevabinin ilk mesajimda oldugunu görebilirsin, önce okumayi ve okudugunu idrak etmeyi ögren.
ZAFİYET ~ 11 yıl önce
ATATÜRK HAVALİMANI, HAVALİMANI OLALI BÖYLE ZAFİYET GÖRMEMİŞTİR. KONUNUN ÖNEMİME BİNAEN LİMANDAKİ O GÜN ÇALIŞAN EMNİYET GÖREVLİLERİ HERHALDE ORAYA GELENLERİN MALINDAN, CANINDAN VE GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU OLDUKLARININ FARKINDA DEĞİLLER Kİ KOSKOCA KUTU DA GÖZ YUMA YUMA GİTMİŞ. YAZIK GERÇEKTEN ÇOK YAZIK. LÖSEVEDE GEÇMİŞ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok güvenli ~ 11 yıl önce
Adamlar utanmasa altındaki donu alıp gidecekler. Ondan sonra x-ray'den geçerken öttün tekrar geç, apron kartın ters tam göster, vay ayağında bot var onu çıkar derler. Bi tarafımın güvenliği. Orada apron kartlı çalışanlara karşı uygulandığı kadar sıkı güvenlik kimseye uygulanmıyor. A kapısından gireceğiz, sanki a kapısı değil habur sınır kapısı mübarek. Ne adam gibi konuşuyorlar, ne de tertip düzen var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYNEN KARDEŞİM ~ 11 yıl önce
YAZILACAK HER ŞEYİ YAZMISSIN KALEMİNE SAĞLIK... PERSONELİ DİDİK DİDİK ARAYACAKLARINA BURUNLARININ DİBİNDEN YARDIM PARASINI ÇALDIRMASALARDI...SİNYAL VERDİ VERMEDİ DİYE DİYE ZAR ZOR GDEÇİYORUZ A KAPISINDA UTANMASALAR ÇIKARKEN İÇ ÇAMAŞIRINIDA ÇIKAR DİCEKLER...KARDEŞİM UÇAKMI ÇALICAK PERSONEL NE HER ÇIKIŞTA O KADAR ARAMALAR TARAMALAR.ZATEN GİRMEK İÇİN HİÇ BİR ŞEY DEMİYORUZ ...O KAPIDAN GEÇEBİLENE HELAL OLSUN ...
yankee ~ 11 yıl önce
Çok ama çok düşündürücü bir olay herkes uyumuş anlaşılan.O çocuk birini bayıltıp koliye koysa kimsenin ruhu duymaz oranın tam beş adım ötesindede polis masası var ve tüm pasaport polislerinin on metre önü vay beeee diyorum vay beeeee.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyare ~ 11 yıl önce
kıytırıktan güvenlik selam söyle o yare...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ÇALIŞANI !! ~ 11 yıl önce
EMNİYET GÖREVLİLERİ ANCAK OFİSLERE GİRİP KART KONTROLÜ YAPSINLAR.SANKİ O OFİSLERDE YABANCI İNSANLAR ÇALIŞIYOR.KONTROL YAPILDIĞINI BİLE BİLE KARTSIZ MI ÇALIŞIYORUZ.BİZ..CEZASININ ODUĞUNUN BİLİNCİNDEYİZ BİZLER. WC DEN BİLE ÇIKARKEN KARTINIZI WC'DE DE TAKIN DEMEDİKLERİ KALDI ZATEN.TERMİNALDE KILIK KIYAFETİ BATIK VAZİYETTE BU TÜR AMAÇLI DOLAŞAN HIRSIZ ÇOK.İNSANLARIN HAL HAREKETLERİNDEN ANLAMALARI LAZIM.İNSAN DAVRANIŞ PSİKLOJİSİ EĞİTİMİ ALMIŞLARDIR MUTLAKA. ONLARIN İŞİ BU SADECE.BAKIN GÖRÜN GÜVENLİK ZAAFİYETİNİ AHL DE ! SAYIN MİA. TAV ÖZEL GÜVENLİK !!! BİLGİLERİNİZE !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
citi ~ 11 yıl önce
Sayın çalışan, ofislere girip apron kart kontrolü yapanalr DHMİ memurlarıdır. Tav güvenlik ya da Emniyet görevlileri hiç bir zaman kontrol yapmaz o şekilde. Ofis dışında vs görürse uyarır.
profil ~ 11 yıl önce
Sayın Citi, EADB tarafınca ofislerde kart kontrolü yapılmaktadır, geçmişte ofisimize gelen emniyet görevlisinin sandalyenin arkasında asılı olan ceketimiz üzerindeki kartı alıp takmamızı istemiştir. Bunu söylediğinde kendi kartı üzerinde olmadığı için aramızda kısa süreli bir tartışma da yaşanmıştır. Bilginize

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000