26 Ocak 2018, Cuma 09:31:13

Atatürk Havalimanı'nda bitcoin operasyonu

Piyasaları sarsan kripto para ‘Bitcoin’ gümrük muhafaza ekiplerini de alarma geçirdi.
  • İşlemci fiyatları 1000-2000 tl artmışken ddr3 ram alamazken geriye tek çare bu kalıyor.
  • önlerinde yatan bulamamışlar.. yoksa ton ton altın bile getirsen goren olmuyor.. 8 kg et getireni iceri atarlar..
  • Kişisel kullanımı için almış o kadar malzemeyi. Ciddiyim. Nasıl el konuluyor akıl sır ermiyor.
  • basit bir soru gumruğe açiklamaniz gereken herhangi bir esya var midir diye bir soru soruluyor medenice bir soru. neden doğru söylenmez acaba..amerikan gumruğunde sen evraka yoktur diye imza atiyorsun sonra tekrar sana soruyorlar ve cevap veriyorsun seni yine de x raya cihazina koy bakalim bavullarini diyorlar ve yalan soylediğin ortaya çiktiğinda ne kadar para cezasi var bilir misiniz acaba. amerikada..ama turkiye olunca olur mu hiç.Turkiyede kanunlar kurallar yoktur degil.midir
  • Okadar maden mühendisi işsiz, açın insanların önünü... TGS ye alım var mı?
  • bu yasağın mantığını anlamak mümkün değil.tüm dünyada serbest
  • Çiftlik bank ile bir çok kişide bu kurayaya takıldı :) getirisi güzel bir madencilik
  • Iphone X’le, macbookla, gelenleri de yakalayalım o zaman bir de operasyon demişler buna, onlarla madenciliği yapılabilen kripto paralar da var. Zaten ekran kartıyla bitcoin madenciliği yapılmaz ethereum’dur o.
  • Türkiyede ekran kartı ve diğer elektronik eşyalara fahiş değerde vergi uygulanırsa olacağı bu...

Piyasaları sarsan kripto para ‘Bitcoin’ gümrük muhafaza ekiplerini de alarma geçirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, New York ve Abu Dabi’den getirilerek yurda sokulmaya çalışılan işlem gücü yüksek ‘Bitcoin üretim cihazı’ bilgisayar parçaları ele geçirildi. 2 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı’nda bir gün arayla iki ‘Bitcoin’ operasyonu yaptı. İlk operasyon, 18 Aralık 2017’de ABD’nin New York şehrinden İstanbul’a gelen Batuhan A.’ya yönelik yapıldı. “Gümrüğe tabi eşyam yok” diyerek yeşil hattan geçip Türkiye’ye girmek isteyen Batuhan A.’nın beraberinde getirdiği valizler X- Ray cihazına gönderildi. Valiz içinde Bitcoin üretiminde kullanılan 12 ekran kartı, 1 güç kaynağı, 1 kamera, 27 ekran kartı slotu, 1 sensör ve 1 sinyal tespit cihazı bulundu. Gümrüklenmiş değerinin 6 bin 892 lira olduğu belirlenen malzemelere el konuldu.

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre ikinci operasyon, 19 Aralık 2017 günü Abu Dabi’den gelen Rojin İ.’ye yönelik yapıldı. Yeşil hattan geçerek giriş yapacağı sırada durdurulan

Rojin İ.’nin valizinde 5 ekran kartı ile 5 güç kaynağı bulundu. Rojin İ.’nin valizindeki parçaların da 76 bin 500 lira değerinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında, savcılık talimatıyla 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nun 3/1. maddesi ‘Eşyayı, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ülkeye sokmak’ suçlamasıyla adli işlem yapıldı. Operasyonla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da emniyetten bilgi istediği öğrenildi.

ENERJİ TÜKETİMİ 159 ÜLKEDEN FAZLA

Bitcoin; herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan elektronik para birimi. ‘Derin ağ’da en çok kullanılan ‘Kripto para’ olan Bitcoin’in üretim işlemine madencilik (mining) deniyor. Kripto para üretimi, algoritmalarla hazırlanan bir dizi matematiksek hesabın çözülmesiyle yapılıyor. Ancak asıl önemli olan ise hesabın en hızlı şekilde çözülmesi. Bu noktada da hızlı bilgisayarlar devreye giriyor. Birbirine paralel bağlanmış yüzlerce, hatta binlerce grafik kartının sürekli çalışmasıyla madenciler avantaj elde etmeye çalışıyor. Ancak bu işlem sırasında büyük bir enerji tüketimi ortaya çıkıyor. Yıllık küresel geliri 17.2 milyar $ olan Bitcoin’in üretiminde aralıksız çalışan sistemi soğutmak için devasa bir enerji gerekiyor. Öyle ki, Bitcoin madenciliği enerji tüketimi bakımından 159 ülkeyi geride bıraktı, 58 ülkenin ardından 59’uncu sıraya yerleşti. Kripto paraların yayılma hızı 2017’deki gibi devam ederse, 2020’de tüm dünyada harcanan enerjinin toplamını geride bırakacak.

Atatürk Havalimanı'nda bitcoin operasyonu

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

i7 6900k ~ 6 yıl önce
İşlemci fiyatları 1000-2000 tl artmışken ddr3 ram alamazken geriye tek çare bu kalıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yatan ~ 6 yıl önce
önlerinde yatan bulamamışlar.. yoksa ton ton altın bile getirsen goren olmuyor.. 8 kg et getireni iceri atarlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
satan ~ 6 yıl önce
son zamanlarda okuduğum en iyi yorum. goebbels halt etmiş bunların yanında.
Gümrük ~ 6 yıl önce
Kişisel kullanımı için almış o kadar malzemeyi. Ciddiyim. Nasıl el konuluyor akıl sır ermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlker ~ 6 yıl önce
Beyan etmediği üçin
camaroth ~ 6 yıl önce
basit bir soru gumruğe açiklamaniz gereken herhangi bir esya var midir diye bir soru soruluyor medenice bir soru. neden doğru söylenmez acaba..amerikan gumruğunde sen evraka yoktur diye imza atiyorsun sonra tekrar sana soruyorlar ve cevap veriyorsun seni yine de x raya cihazina koy bakalim bavullarini diyorlar ve yalan soylediğin ortaya çiktiğinda ne kadar para cezasi var bilir misiniz acaba. amerikada..ama turkiye olunca olur mu hiç.Turkiyede kanunlar kurallar yoktur degil.midir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk madenciliğinin önü açılsın... ~ 6 yıl önce
Okadar maden mühendisi işsiz, açın insanların önünü... TGS ye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
miner ~ 6 yıl önce
minecraft'ta madencilik deneyimim var arff tgs alım var mı
tüm dünyada ~ 6 yıl önce
bu yasağın mantığını anlamak mümkün değil.tüm dünyada serbest

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hur karga ~ 6 yıl önce
Çiftlik bank ile bir çok kişide bu kurayaya takıldı :) getirisi güzel bir madencilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 6 yıl önce
Yakında patlayacak adamlar kaçıcak görürsün çiftlikbank’ı
6892 lira ~ 6 yıl önce
Iphone X’le, macbookla, gelenleri de yakalayalım o zaman bir de operasyon demişler buna, onlarla madenciliği yapılabilen kripto paralar da var. Zaten ekran kartıyla bitcoin madenciliği yapılmaz ethereum’dur o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergi ~ 6 yıl önce
Türkiyede ekran kartı ve diğer elektronik eşyalara fahiş değerde vergi uygulanırsa olacağı bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000