25 Nisan 2016, Pazartesi 09:32:02

Atatürk Havalimanı'na giren köpekler için özel tim!

Atatürk havalimanında, aprona girerek uçuş trafiğini olumsuz etkileyen köpeklerle mücadele için tim kuruldu. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, “Köpekler uyuşturucu iğneyle uyuşturulup, zarar verilmeden havalimanı dışındaki hayvan barınaklarına gönderiliyor" dedi.
  • köpeğin girdiği yerden insan da girer ... nasıl havalimanı burası , güvenli değil
  • Yazık o köpeklere. Üzerlerine çatı falan çöker mazallah.
  • AHMET BEY TİMİNENE ŞAHİN K ALIRMISIN,
  • dhmi güvenlik gece nobetınde uyursunuz ve size gece nobetinde uyumak yasak ama en cok siz uyursunuz kopekler bile sizin guvenlik zincirinizi kırıyor durum bole ise bizim güvenliğimiz ne olucak ? siz yatın para gelsin coluk cocuk yiyin paraları ucaklar pass gecsın ayakta bile uyuyosunuz bide utanmadan tazminat istiosunuz polisten bile cok para alıyorsnz ozel guvenlgin calıstgının 1/4 kadar bile iş yapmıyorsnz bence sizi ozelleştirmeli. yada acil kapının onune koyulmalısınız
  • " Hayvansever " ler yine saçmalamışlar. Bunların, özellikle de dul kadınların, neden hayvanları çok sevdiklerine dair çok şeyler anlatıldı. Fakat burası yeri değil. Onlar anlarlar zaten.
  • ya geçen amaroklu bıyıklı bir abi vardı kuş timi diye. onun köpek timi olanından yok mu*?
  • " Bütün önlemler alınmasına rağmen " denilerek köpeklerin hava alanına girmemeleri için önlemlerin alındığını söyleyen yetkililer, buna rağmen köpeklerin girmeleri engellenemiyorsa demek ki " Bütün önlemler alınmasına rağmen ", yeterli önlemler alınmamış. Ayrıca köpekler sadece hava alanında değil; bütün İstanbul ve Türkiye genelinde korku yaratıyorlar. Bunların çözümü ikide bir kaçtıkları,kontrolsüz barınaklara bırakılmaları değil; zehirlenerek veya vurularak öldürülmeleridir. Ancak bu sayede İstanbul ve diğer şehirlerde yaşayan insanlar güven içinde olurlar.

Atatürk Havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri, uçuşların aksamaması için gece gündüz aralıksız çalışıyor. Atatürk havalimanında göçmen kuşlarla birlikte aprona giren köpekler de uçuş trafiğini olumsuz etkiliyor. Atatürk havalimanın da oluşturulan özel bir ekip, aprona ve piste giren köpeklerle 24 saat mücadele ediyor. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak “Apron Trafik Şefliğinde köpeklerle mücadele eden bir grubumuz var” dedi.

BARINAKDAN KAÇAN KÖPEKLER APRONA GİRİYOR
Atatürk havalimanı yakınında bulunan hayvan barınaklarından kaçan veya bırakılan köpekler Atatürk havalimanı apronuna girerek uçuş trafiğini olumsuz etkiliyor. Geçen yıl yaptıkları çalışmayla havalimanı apronuna giren ve girmeye çalışan 90’a yakın köpeği yakalayan ekipler,  bu yılın ilk 4 ayında yakaladıkları köpek sayısı 20’ye yaklaştı. Atatürk havalimanında yakalanan köpekler barınaklara veya havalimanına uzak bir yere bırakılıyor. Köpeklerin, havalimanına girme ihtimali yüksek olan bölgelere 9 metal kafes yerleştirildi. Havalimanı çevresindeki hayvan barınaklarından bırakılan ve kaçan köpekler havalimanı apronuna girmesi nedeniyle zor anlar yaşan ekiplerin, titizlikle yürüttüğü çalışmalara  zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri destek veriyor.

7 GÜN 24 SAAT MÜCADELE
Yürütülen çalışmayla ilgili bilgi veren DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, şöyle konuştu: “Pist üzerinde bulunan ne varsa hayvanlar dahil diğer malzemeler dahil uçaklar için büyük tehdit oluşturuyor. Çok büyük bir arazideyiz. Köpekler bütün önlem alınmış olmasına rağmen, tel örgülerle her taraf kapatılmış olmasına rağmen zaman zaman havalimanından içeri girebilmekte. Piste çıkıp uçaklara zarar vermesini engellemek için Apron Trafik Şefliğinde köpeklerle mücadele eden bir gurubumuz var. Sadece kuş ve köpeklerle ilgili temin ettiğimiz arazi aracımız var, 7 gün 24 saat esasına göre çalışan köpekler ve kuşlarla mücadele eden. Bunlar hem devriye usulü çalışıyor hem de pilotlardan ya da kuleden gelecek talep doğrultusunda gerek köpekler gerek kuşların bulunduğu yere gidip bu hayvanların piste girmesini engelliyor.”

ZARARSIZ ŞEKİLDE YAKALANIYOR
Havalimanına giren köpekleri zarar vermeden yakalamaya özen gösterdiklerinin altını çizen Bayrak, “Yakalanan köpekler için kafes sistemi var. Kafeslere tuzak sistemi ile yakalıyoruz en zararsız şekilde büyükşehir belediyesinden de yardım alarak köpekler uyuşturucu iğneyle uyuşturulup zarar verilmeden havalimanı dışındaki hayvan barınaklarına gönderiliyor” dedi.

UÇAKLAR PAS GEÇMİŞTİ
Özellikle geçen yıl Atatürk havalimanı pistine giren köpekler nedeniyle hareketli anlar yaşanmış, Porto-İstanbul seferini yapan THY uçağı, inişinin ardından piste giren köpeklerden birine çarpmıştı. Uçağın iniş takımlarına çarpan köpek ölürken iniş yapacak olan 3 uçak pisti pas geçerken, bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kalmıştı.

Atatürk Havalimanı'na giren köpekler için özel tim!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

sıkıntı ~ 8 yıl önce
köpeğin girdiği yerden insan da girer ... nasıl havalimanı burası , güvenli değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 8 yıl önce
Yazık o köpeklere. Üzerlerine çatı falan çöker mazallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 8 yıl önce
AHMET BEY TİMİNENE ŞAHİN K ALIRMISIN,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi güvenli ne iş yapıyor ? ~ 8 yıl önce
dhmi güvenlik gece nobetınde uyursunuz ve size gece nobetinde uyumak yasak ama en cok siz uyursunuz kopekler bile sizin guvenlik zincirinizi kırıyor durum bole ise bizim güvenliğimiz ne olucak ? siz yatın para gelsin coluk cocuk yiyin paraları ucaklar pass gecsın ayakta bile uyuyosunuz bide utanmadan tazminat istiosunuz polisten bile cok para alıyorsnz ozel guvenlgin calıstgının 1/4 kadar bile iş yapmıyorsnz bence sizi ozelleştirmeli. yada acil kapının onune koyulmalısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
" Hayvansever " ler yine saçmalamışlar. Bunların, özellikle de dul kadınların, neden hayvanları çok sevdiklerine dair çok şeyler anlatıldı. Fakat burası yeri değil. Onlar anlarlar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayfon uygulaması ~ 8 yıl önce
Kardeş çok mu animal sekmesine bastın açtığın web sitelerinde?
boş bakkal ~ 8 yıl önce
b-52 tartar
B-52 ~ 8 yıl önce
" Ayfon uygulaması"..Hayır. " Animal Sekmesi " basmadım. Ama ilk aklına gelen bu olduğuna göre sen yakından ilgilisin galiba hayvanlara.....Haydi ....haydi...söyle utanma...herşeyin tedavisi var.
Sn B-52 ye ~ 8 yıl önce
Bir gün anneniz ya da eşiniz ya da kız kardeşiniz de dul kalacak. Bu eko sistem. Her canlı doğar büyür ve ölür.. Herkes tadacak:) ölümü.. Babanızı kaybettiğin vakit anneniz bir fino alırsa onu ve köpeğini hor görmeyin lütfen..
B-52 ~ 8 yıl önce
Babam gideli çok oluyor. Keza annem de öyle. Kızkardeşim ise yok. Bekar olduğum için eşim de yok. Fakat annenizin, sizin veya kızkardeşinizin yaptığı tercihleri bana söylemeniz de çok manidar. Anne ve kızkardeşinizin veya sizin fino köpeği ile yaptıkları ne beni ne de başkasını ilgilendirir. Ama karakterinizin bir göstergesi olduğu kesin.
cofri ~ 8 yıl önce
ya geçen amaroklu bıyıklı bir abi vardı kuş timi diye. onun köpek timi olanından yok mu*?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
" Bütün önlemler alınmasına rağmen " denilerek köpeklerin hava alanına girmemeleri için önlemlerin alındığını söyleyen yetkililer, buna rağmen köpeklerin girmeleri engellenemiyorsa demek ki " Bütün önlemler alınmasına rağmen ", yeterli önlemler alınmamış. Ayrıca köpekler sadece hava alanında değil; bütün İstanbul ve Türkiye genelinde korku yaratıyorlar. Bunların çözümü ikide bir kaçtıkları,kontrolsüz barınaklara bırakılmaları değil; zehirlenerek veya vurularak öldürülmeleridir. Ancak bu sayede İstanbul ve diğer şehirlerde yaşayan insanlar güven içinde olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TERÖR ~ 8 yıl önce
Vur kurtul diyorsun yani.
Hayvansever ~ 8 yıl önce
Bence senin aldığın nefes boş asıl senin zehirlenerek öldürülmen gerekiyor . Senin ki can onların ki patlıcan mı ??? Az vicdanlı olun vicdanlı merhametiniz ağzınızda değil kalbinizde olsun
İnsanoğlu ~ 8 yıl önce
Dışarda hayvandan zararlı insanoğlu geziyor onlar için alacağın önlemler neler yazsana ? Bu kadar mı cahil olunur köpekler senin için nasıl bir tehlike yaratıyor acaba Hiç bir hayvana zarar vermezsen sana saldırmaz
F/O dan B-52 ye ~ 8 yıl önce
Yavv hee heee her şey halloldu bütün güvenlik sıkıntısı çözüldü de köpekler kaldı. Arkadaşlar bu kişinin yorumunda Bir insanın köpeklerden korktuğu için neler yapabileceğini görüyoruz. Dünyada ki en tehlikeli canlı insandır. ''insanlık'' ölmüş dedirten bir yorum. Ayrıca oturduğum yerde ki köpekler mahalleye sahip çıkıyor ve onları besliyoruz kimseye de bir zararları olmuyor. Bazı köpekler çok agresif olabiliyor oda insanların kötü davranmasından kaynaklanıyor. He bu arada uslubun çok kötü öldürmek değil uyutmak denir ona...
Bu kadarda olamaz ya ~ 8 yıl önce
Gercekten insanliktan nasibinizi alamamissiniz! Hayvan sevmeyen insan sevemez gerci o yuzden sizin gibi ne oldugu mechul varliklara birsey anlatmaya calismamaliyiz! Yazik sizin etrafinizdaki insanlara!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000