14 Mayıs 2008, Çarşamba 08:39:21

Atatürk Havalimanı yine malzeme oldu!

Atatürk Havalimanı Türkiye'den yapılan birçok uçuşun merkezi konumundaolduğu için bugüne kadar çok sayıda köşe yazarına malzeme oldu... Şimdi ise bugüne kadar yazılmamış bir eleştiri geldi(!) Atatürk Havalimanı'na...
  • Uluslararası bir kitleye hitap eden bir alandır havalimanı.Burada İngilizce yazması bir kompleks göstergesi değildir.Kaldı ki kesilen biletlerin üzerindeki bilgiler ve tüm açıklamalar da İngilizcedir.Boş milliyetçilik yapan (örneğin Fransa) gibi ülkelerin dışında örneğin Frankfurt havalimanında dahi airport yazmaktadır.Şimdi adam Japonya da havalimanını Japonca yazarsa olur mu? Eleştiri yaparken biraz düşünmeli bence.Adam birşey söylemiş-sanki çok önemli birşeymiş gibi- Ayşe Arman da inanmış, hiç araştırmadan eleştiri yapmış.Bence gereklilikler dışındaki komplekslerimizi eleştirelim önce.

Uçağın tekerlekleri piste değdiği anda parmağıyla yazıyı gösterdi: Atatürk Airport.

Anlamadım. "Saçma gelmiyor mu?" dedi. "Ne saçma gelmiyor mu?"

"Her ülkenin havaalanında kendi dilinde yazar ama bizde Atatürk Havaalanı yerine Atatürk Airport yazıyor. Biraz aşağılık kompleksi kokmuyor mu?"

"Sen de nelere takıyorsun!" dedim. Ama sonra benim de kafama takıldı. Haklıydı galiba.

...

Ayşe ARMAN
HÜRRİYET

Atatürk Havalimanı yine malzeme oldu!

Yorumlar

taylankaraca ~ 16 yıl önce
Uluslararası bir kitleye hitap eden bir alandır havalimanı.Burada İngilizce yazması bir kompleks göstergesi değildir.Kaldı ki kesilen biletlerin üzerindeki bilgiler ve tüm açıklamalar da İngilizcedir.Boş milliyetçilik yapan (örneğin Fransa) gibi ülkelerin dışında örneğin Frankfurt havalimanında dahi airport yazmaktadır.Şimdi adam Japonya da havalimanını Japonca yazarsa olur mu? Eleştiri yaparken biraz düşünmeli bence.Adam birşey söylemiş-sanki çok önemli birşeymiş gibi- Ayşe Arman da inanmış, hiç araştırmadan eleştiri yapmış.Bence gereklilikler dışındaki komplekslerimizi eleştirelim önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000