05 Ağustos 2015, Çarşamba 13:33:13

Atatürk Havalimanı Valisi'ni uçuran rapor

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü, Atatürk Havalimanı’nda güvenlik denetlemesi yaptı. En üst seviyede bulgular tespit edildi, havalimanı mülki idare amiri apar topar değiştirildi.
  • Havalimanı güvenlik konusunda ne yazık ki çok laçka
  • İşe bak yahu TAV denetlemelerden sorunsuz çıkmış. Galiba Tav kapılara göz dikmiş.
  • Çok iyi olmuş zaten şöyle bir saçmalık var giriş kontrol noktasında insanlar didik didik aranıyor bu çok iyi bişey tabiki .. ama çıkış kapılarında tek başına güvenlik görevlisi içeri girmesinler diye duruyor.. bu adam tek başına elinde slah yok jop yok kötü niyetli bir insanı nasıl engellesin .. hadi engellemeyi bırak kendi can güvenliğide tehlikede zaten.. illaki kötü niyetli biri olmasına gerek yok adam ben burdan gircem diye zorlayaqrak girebiliyor girdikten snra iş bitti zaten canlı bomba olsa ne olacak ? ecac bunuda görmeli bnce çok basit bi ihmal
  • Pasaportu okutmayi unuttup ciktim, git gel sefereri donusunde kendim gidip soyledim polislere ben cikarken unutmusum diye. Aciga park etmistik, yan taraftan yuruyup gitsem kimsenin haberi olmayacak. Bu beyim bana 500 lira idari para cezasi kesmisti. Hudud ihlalinden... Sanki sinir telinden atlamisim da kacakcilik yapiyorum. Insanlik hali, ekibe yetisicem diye unuttum o gun. Allahindan bulsun...
  • ILLA GELIP UYARI MI ISTIYORSUNUZ ADAM GIBI YAPSANIZA ISINIZI INSAN NUSFETTELERI
  • Surda yorum yapan kac kisi acaba yaka kartina sahip demeyi gectimde yaka kartini gormus hayatinda..?
  • Maalesef bu daha bişey değil. Makyola verilen kapıdan içeri uzay mekiği sokulur
  • Ülkemizdeki badem eğitim sisteminin ve torpilinin sonuçları bunlar, utanç verici. Bu eğitimsiz güruhla daha çok çok gariplikler ve utançlar yaşayacağız.
  • Havalimanını kendi mülkü gibi gören, yaka kartı takmaya gerek duymayan, kontrol noktalarından elleri ceplerinde aranmadan geçmek isteyen, eksiklerini uygun bir dille sadece kendilerine söylediğinizde bile sizi düşman belleyen kişilerin çok yol almaya ihtiyacı vardır.
  • yine dhmi yine fiyasko..özelleştirin şu geri kalmış kurumu artık

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü, Atatürk Havalimanı’nda güvenlik denetlemesi yaptı. En üst seviyede bulgular tespit edildi, havalimanı mülki idare amiri apar topar değiştirildi.

Avrupa Sivil Havacılık Örgütü (ECAC), 21-29 Nisan tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda güvenlik denetlemelerinde bulundu. Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV’a bağlı özel güvenlik şirketi tarafından hizmet verilen terminal içindeki güvenlik denetlemelerinde herhangi bir bulguya rastlanmadı. Ancak, bazı giriş kapılarında ciddi güvenlik açıkları tespit edildi.

ECAC denetçileri, personel yaka kartlarının kontrolünün tam yapılmadığını belirledi, elle aramalarda ve araç altı aramalarda bulgular tespit etti. Sonrasında ise bulgu seviyesi en yüksek not olan 4 olarak rapor edildi. ECAC’ın, dikkat çektiği güvenlik açıklarına ilişkin düzeltmeler yapılmasını istediği ve süre verdiği öğrenilirken bu sürede bulgular kapatılmazsa ciddi yaptırımlar olabileceği de hatırlatıldı. Bulgular eksiksiz olarak düzeltilirse ECAC, herhangi bir yaptırımda bulunmayacak. Bu yüzden eksiklerin giderilmesi için derhal harekete geçildi. 

Rapor sonuçları Temmuz ayında Türkiye’ye gönderildi. Türk sivil havacılık otoritesi, raporu İstanbul Valiliği’ne ve DHMİ’ye iletti.

İstanbul Valiliği, negatif bulgularla dolu raporla ilgili Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Türk’ten savunma istedi.  Ancak  savunma yeterli bulunmadı ve Mülki İdare Amiri Mehmet Türk apar topar görevden alındı. Yerine ise daha önce Atatürk Havalimanı’nda başarılı bir dönem geçiren Mehmet Ali Ulutaş atandı.

©AirportHaber

Atatürk Havalimanı Valisi'ni uçuran rapor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Atatürk ~ 9 yıl önce
Havalimanı güvenlik konusunda ne yazık ki çok laçka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allaalla ~ 9 yıl önce
İşe bak yahu TAV denetlemelerden sorunsuz çıkmış. Galiba Tav kapılara göz dikmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tav güvenliğe ~ 9 yıl önce
Çok iyi olmuş zaten şöyle bir saçmalık var giriş kontrol noktasında insanlar didik didik aranıyor bu çok iyi bişey tabiki .. ama çıkış kapılarında tek başına güvenlik görevlisi içeri girmesinler diye duruyor.. bu adam tek başına elinde slah yok jop yok kötü niyetli bir insanı nasıl engellesin .. hadi engellemeyi bırak kendi can güvenliğide tehlikede zaten.. illaki kötü niyetli biri olmasına gerek yok adam ben burdan gircem diye zorlayaqrak girebiliyor girdikten snra iş bitti zaten canlı bomba olsa ne olacak ? ecac bunuda görmeli bnce çok basit bi ihmal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olsun ~ 9 yıl önce
Pasaportu okutmayi unuttup ciktim, git gel sefereri donusunde kendim gidip soyledim polislere ben cikarken unutmusum diye. Aciga park etmistik, yan taraftan yuruyup gitsem kimsenin haberi olmayacak. Bu beyim bana 500 lira idari para cezasi kesmisti. Hudud ihlalinden... Sanki sinir telinden atlamisim da kacakcilik yapiyorum. Insanlik hali, ekibe yetisicem diye unuttum o gun. Allahindan bulsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QADS ~ 9 yıl önce
ILLA GELIP UYARI MI ISTIYORSUNUZ ADAM GIBI YAPSANIZA ISINIZI INSAN NUSFETTELERI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Surda yorum yapan kac kisi acaba yaka kartina sahip demeyi gectimde yaka kartini gormus hayatinda..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taner ~ 9 yıl önce
senden daha çok gördükleri kesin
Dhmi ~ 9 yıl önce
Maalesef bu daha bişey değil. Makyola verilen kapıdan içeri uzay mekiği sokulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badem ~ 9 yıl önce
Ülkemizdeki badem eğitim sisteminin ve torpilinin sonuçları bunlar, utanç verici. Bu eğitimsiz güruhla daha çok çok gariplikler ve utançlar yaşayacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 9 yıl önce
Sonra da bu zavallıların oyu ile ülke bir adım ileri gidemiyor. Badem sistemi güzel lafmış...
fod ~ 9 yıl önce
Havalimanını kendi mülkü gibi gören, yaka kartı takmaya gerek duymayan, kontrol noktalarından elleri ceplerinde aranmadan geçmek isteyen, eksiklerini uygun bir dille sadece kendilerine söylediğinizde bile sizi düşman belleyen kişilerin çok yol almaya ihtiyacı vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
de ha me i ~ 9 yıl önce
yine dhmi yine fiyasko..özelleştirin şu geri kalmış kurumu artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000