04 Temmuz 2016, Pazartesi 11:45:55

Atatürk Havalimanı saldırısı ses kayıtlarına yansıdı

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz salı günü meydana gelen bombalı terör saldırısından sonra yaşanan olağanüstü durum pilotlar ile hava trafik kontrolörlerinin iletişim sağladığı frekansa da yansıdı.
  • Neyi anladın ki...
  • Ben uzun sure dinledim en son ucagin inmesine izin verilene kadar, kontrolorler olayi Ingilizce ifade etmekte cok zorlandilar. Bence Ingilizce kitligi cok tehlikeli bir durum yaratiyor. Umarim bir kazaya sebep olmaz bir gun.

Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz salı günü meydana gelen bombalı terör saldırısından sonra yaşanan olağanüstü durum pilotlar ile hava trafik kontrolörlerinin iletişim sağladığı frekansa da yansıdı. Uçakta hastalanan yolcu için inişte ambulans talep eden THY pilotuna hava trafik kontrolörü, "Şu an Atatürk Havalimanında olağanüstü bir hal mevcut. İndikten sonra siz de bilgisini alırsınız. Sağlık birimine ulaşamadık" diye bilgi verdi.

Türk Hava Yolları'nın Trabzon-İstanbul uçuşunda yolcusu rahatsızlanan pilot, saldırıların gerçekleştiği saatten 45 dakika sonra Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'nden ambulans talep etti.

Kontrolör pilota, "Ambulans talebiniz var mutabık mıyız?" diye sordu.  Bunun üzerine THY pilotu da "mutabık hasta yolcumuz var" bilgisini verdi. Kontrolör ise, "Efendim şu an Atatürk Havalimanında olağanüstü bir hal mevcut indikten sonra siz de bilgisini alırsınız. Sağlık birimine ulaşamadık.Siz de şirketinizle temas edin lütfen" dedi. Bunun üzerine pilot da, "Anladım şirketimizle temasımız mevcut" diyerek konuşmayı sonlandırdı.

Atatürk Havalimanı saldırısı ses kayıtlarına yansıdı

Yorumlar

İngilizve ~ 8 yıl önce
Neyi anladın ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ingilizce ~ 8 yıl önce
Ben uzun sure dinledim en son ucagin inmesine izin verilene kadar, kontrolorler olayi Ingilizce ifade etmekte cok zorlandilar. Bence Ingilizce kitligi cok tehlikeli bir durum yaratiyor. Umarim bir kazaya sebep olmaz bir gun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 8 yıl önce
Rutin konuşmaların haricinde, özellikle böyle olağanüstü beklenmedik olayları açıklarken, belirsizlikleri de dikkate aldığımızda kontrolörden ya da herhangi birinden anadilinde bile akıcılık beklemek yanlış olur. Bunu lisan kıtlığı ile açıklamak yanlış.
Biraz geniş bakmak gerek ~ 8 yıl önce
Sorun ingilizceden ziyade olayın ani gelişimi sonucunda resmi makamların konuya müdahelesine kadar frekansta tam olarak ne söyleneceğinin belirlenememesidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000