29 Haziran 2015, Pazartesi 11:32:22

Atatürk Havalimanı pisti açıldı

Atatürk Havalimanı’ndaki üç pistten biri olan 17L-35R pisti, 80 günlük bakım çalışmalarından sonra dün hava trafiğine açıldı.
  • Bu iki kelimelik ifade "vatan hainliği" o kadar kolay ve o kadar bilinçsizce kullanılıyor ki! Bir havaalanının yapılıp yapılmaması, kişiler için, şirketler için çok önemli , hayat memat meselesi olabilir, bunu anlayabilirim ama, bir ülke için heleki Türkiye gibi tarihin akışını değiştirmiş büyük, anlı şanlı bir milletin kurduğu bu ulu Devlet için hiç de öyle işi vatan hainliğine vardıracak kadar önemli bir şey değildir. Yapılsa iyi mi olur, evet, yapılmaz ise kayıplarımız olur mu, ona da evet. Ama işin diğer yönleri de var. Batak olmayan başka yere yapılabilir miydi, evet, çok daha uygun yerler bulunabilir miydi evet, daha ucuza, daha kısa sürede yapılabilir miydi, evet, daha önce bitse daha mı iyi olurdu, evet, İstanbul için istanbulda yaşayanlar için hayat memat meselesi olan kuzey ormanları yok edilmeden yapılsa daha mı iyi olurdu evet.... Bir iş yapılırken artıları eksileri değerlendirilir , en uygun seçeneğin hayata geçirilmesi gerekir. İşte aksi de benim için Vatan hainliğidir.
  • Bu çalışmayı yapan ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Kim ne derse desin Atatürk Havalimanı önemli bir havalimanıdır ve öyle kalacaktır.
  • 3. Havalimani yapilmasin demek dis guclerin avukatligini yapmak demektir yani VATAN HAINLIGIDIR
  • Gider öğrenirsin'i siz bir de van-çu-vaneyt'e anlatın bence :-)
  • Güzel Atatürk'üm.. Sana yakışır..
  • Paralel iniş hakkında detaylı açıklama yapan arkadaşıma teşekkür ediyorum. Boylelikle 3.havalimaninin ne kadar gereksiz olduğu hakkında daha fazla konusmaya gerek yok
  • Paralel iniş için pist merkez hatları arasındaki mesafeye göre 4 kategori var. 1) vfr iniş kalkışlar için 210 metre yeterli. Yolcu uçakları için kullanılabilir mi sorusunun cevabı evet, bakınız los angles airport. 2) ifr segregated iniş / kalkışlar için 760 metre 3) ifr bağımsız inişler için 1035 metre ( özel radar donanımı gerekli) 4) ifr bağımsız inişler için 1310 metre ( özel radar donanımı gerekli) 5) ifr tam bağımsız inişler için 1525 metre. Sonuç istenirse iki pist bağımsız paralel yaklaşma için kullanılabilir. Üstelik Amerikayı yeniden keşfetmeye de gerek yok. Amerika yerinde duruyor, gider öğrenirsin hacı.
  • Senin soluduğun hava bile sana çok ya
  • açılışa kim gelmiş, gazoz açmışlar mı, yufka açmışlar mı:) yeni havalimanı dedikleri bumu yoksa:)
  • Öğrenmek için soruyorum.Paralel iniş yapılabilmesi için pist aralıkları kaç metre olması gerekiyor,mevcut durumda iki pist arası kaç metre.

Atatürk Havalimanı’nda Sefaköy-Florya yönündeki 3 bin metre uzunluğa sahip 17L-35R pisti bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Nisan ayında kapatılan pistin bakım ve yenileme çalışmaları 80 gün sürdü. 70 gün sürmesi planlanan çalışmalar, yağmur sebebiyle 10 gün rötarlı olarak hizmete açıldı.

Yapıldığı günden bu yana en kapsamlı bakıma tabi tutulan pistte ilk kez alt dolgu yapılarak güçlendirildi. Beton kaplama yapılan ve elektrik tesisatı komple yenilenen pistteki banketler de yenilendi.

Atatürk Havalimanı’nın üç pistinden biri olan 17L-35R pisti, 6 Nisan-17 Haziran tarihleri arasında notamlanmıştı. Ancak çalışmalar yağmur sebebiyle pist ancak 28 Haziran günü saat 10:00 itibariyle hizmete açılabildi.

©Airporthaber.com

Atatürk Havalimanı pisti açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

O kadar basit mi ~ 9 yıl önce
Bu iki kelimelik ifade "vatan hainliği" o kadar kolay ve o kadar bilinçsizce kullanılıyor ki! Bir havaalanının yapılıp yapılmaması, kişiler için, şirketler için çok önemli , hayat memat meselesi olabilir, bunu anlayabilirim ama, bir ülke için heleki Türkiye gibi tarihin akışını değiştirmiş büyük, anlı şanlı bir milletin kurduğu bu ulu Devlet için hiç de öyle işi vatan hainliğine vardıracak kadar önemli bir şey değildir. Yapılsa iyi mi olur, evet, yapılmaz ise kayıplarımız olur mu, ona da evet. Ama işin diğer yönleri de var. Batak olmayan başka yere yapılabilir miydi, evet, çok daha uygun yerler bulunabilir miydi evet, daha ucuza, daha kısa sürede yapılabilir miydi, evet, daha önce bitse daha mı iyi olurdu, evet, İstanbul için istanbulda yaşayanlar için hayat memat meselesi olan kuzey ormanları yok edilmeden yapılsa daha mı iyi olurdu evet.... Bir iş yapılırken artıları eksileri değerlendirilir , en uygun seçeneğin hayata geçirilmesi gerekir. İşte aksi de benim için Vatan hainliğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyfettin Duru ~ 9 yıl önce
Bu çalışmayı yapan ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Kim ne derse desin Atatürk Havalimanı önemli bir havalimanıdır ve öyle kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatan hainlerine ~ 9 yıl önce
3. Havalimani yapilmasin demek dis guclerin avukatligini yapmak demektir yani VATAN HAINLIGIDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gider öğrenirsin ~ 9 yıl önce
Gider öğrenirsin'i siz bir de van-çu-vaneyt'e anlatın bence :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 9 yıl önce
Güzel Atatürk'üm.. Sana yakışır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 9 yıl önce
Paralel iniş hakkında detaylı açıklama yapan arkadaşıma teşekkür ediyorum. Boylelikle 3.havalimaninin ne kadar gereksiz olduğu hakkında daha fazla konusmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel iniş ~ 9 yıl önce
Paralel iniş için pist merkez hatları arasındaki mesafeye göre 4 kategori var. 1) vfr iniş kalkışlar için 210 metre yeterli. Yolcu uçakları için kullanılabilir mi sorusunun cevabı evet, bakınız los angles airport. 2) ifr segregated iniş / kalkışlar için 760 metre 3) ifr bağımsız inişler için 1035 metre ( özel radar donanımı gerekli) 4) ifr bağımsız inişler için 1310 metre ( özel radar donanımı gerekli) 5) ifr tam bağımsız inişler için 1525 metre. Sonuç istenirse iki pist bağımsız paralel yaklaşma için kullanılabilir. Üstelik Amerikayı yeniden keşfetmeye de gerek yok. Amerika yerinde duruyor, gider öğrenirsin hacı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bagimsiz kullanim ~ 9 yıl önce
bagimsiz inis-inis veya bagimsiz kalkis icin VFR kullanim gerekli, FAA'in farkli kurallari olabilir. Bu ICAO kurallarina gore yeterli degil. IST icin 35L/R beraber kullanilir iken 05'i sadece kalkis icin kullanmak mumkun olabilir. bunun icin de yeni SID STAR dizayni lazim ancak yer trafigi (ground movement) buna engel olur. kisaca 3 pist operasyonu oldukca zor. 2 pist operasyonu zaten suruyor. 3ncu havalimaninin gereksizligini bu kadar basit bir sekilde elimine etmek mumkun degil. Los Angeles konusuna gelince visual approachlarda cok faydali olduguna katiliyorum ancak istanbula toplamda fayda getirmiyor. sadece 35L/R pistleri olsaydi dusunulebilirdi haklisiniz, ancak toplam fayda getirmedigi aciktir.
Açılış a ~ 9 yıl önce
Senin soluduğun hava bile sana çok ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fazlası ~ 9 yıl önce
o zaman fazlasını sana versin iyi gelir belki
fazlası ~ 9 yıl önce
o zaman fazlasını sana versin iyi gelir belki
alooo ~ 9 yıl önce
alooo ne alaka bence konu ile hiç alkan yok zaten 1 kişi senin yorumunu begenmiş o da kendin mi:)
açılış ~ 9 yıl önce
açılışa kim gelmiş, gazoz açmışlar mı, yufka açmışlar mı:) yeni havalimanı dedikleri bumu yoksa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATL ~ 9 yıl önce
Öğrenmek için soruyorum.Paralel iniş yapılabilmesi için pist aralıkları kaç metre olması gerekiyor,mevcut durumda iki pist arası kaç metre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tbtgnd ~ 9 yıl önce
En az 700 m.
ICAO ANNEX 14'e ~ 9 yıl önce
Göre 1035 mt olmalı. Atatürk havalimanında .8-3.6 pistinin batısında merkez hatları arasında 210 metre...
tbtgnd ~ 9 yıl önce
Yorumu beğenmeyen 17 kişiye soruyorum. Yorumun neresini beğenmediniz? Soru, sorulmuş cevabını vermişiz. Acaip bir milletiz...
yanit ~ 9 yıl önce
tbtgnd, yaniti yanlis vermissiniz bu yuzden begenilmemis olabilirsiniz. Annex 14 referanslari ile veriniz lutfen. bahsettiginiz "en az" degil, 760 metreden az olamaz (independent icin) staggered icin her 150 mt threshold kaydirilmasi icin yanlamasina aralik 30 metre azaltilir ta ki en az 300 metreye kadar. ICAO DOC 9643

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000