03 Şubat 2009, Salı 14:16:41

Atatürk Havalimanı Avrupa'da lider oldu!

Atatürk Havalimanı, Avrupa’da uçak trafiği artan tek havalimanı…
  • hızlıyken frene sert basıp burnu dikmiş abicim işte, apronda taxi yaparkende rüzgarı hafif arkaya aldıysa, kumanda da verilmediyse rüzgar için....
  • eğer uçak iniş sonrası taksi yoluna çıkarken (yani yönü değişirken)böyle bir fren yaptıysa ve rüzzgar biliyorsunuz ki tam istenildiği gibi tam karşıdan gelmez,30 derecelik bir sapmaylada geliyor olabilir,o vakit tüm bunların bileşkesinde kuyruktan bir etki yapmış olabilir,şanssızlık yani,biraz da sert frenleme elbette...
  • öncelikle herkese gecmis olsun,kimsenin burnunun kanamamasi sevindirici...fakat anlamadigim bir nokta var...zaten rüzgara karsi inilip kalkiliyor, dolayisiyla rüzgarin bir etkisi varsa,burnu dikmeye degil, kuyrugu tekrar indirmeye karsi olmasi gerekir...yoksa benim mi sabah sabah tersim döndü yahu :)

Avrupa Havaseyrüsefer Emniyeti Teşkilatı EUROCONTROL’ün 2008 yılı analiz sonuçlarına göre; Atatürk Havalimanı, Avrupa’da uçak trafiği en çok artan havaalanı oldu.

EUROCONTROL tarafından hazırlanan raporda, Avrupa’daki en yoğun havaalanı sıralamasında 10. sıraya yükselen Atatürk Havaalanı’nın uçak trafiğinin bir önceki yıla göre yüzde 5 artış gösterdiği belirtildi.

Avrupa’daki en yoğun 20 havaalanının tümünde uçak trafiğinde düşüş gözlenirken Atatürk Havalimanı, yüzde 5 artış ile uçak trafiği artan tek havalimanı oldu. Raporda, Avrupa’nın en yoğun havaalanı olan Paris De Gaulle Havaalanı’nın uçak trafiğinde yüzde 5 azalma, ikinci ve üçüncü havaalanları olan Frankfurt ve Londra Heathrow Havaalanlarında da yüzde 3 düşüş yaşandığı açıklandı.

İlk on içinde yer alan Madrid Havaalanı’nda yüzde 13, Münih Havaalanı’nda yüzde 7, Amsterdam Havaalanı’nda yüzde 6, Roma Havaalanı’nda yüzde 9, Barselona Havaalanı’nda yüzde 19 ve Viyana Havaalanı’nda yüzde 7 düşüş gözlendi.

Analiz sonuçlarına göre ayrıca, İstanbul-İzmir hattı Avrupa’da en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkur sıralamasında 9. sırada yer aldı. En yoğun 20 parkur sıralamasında,Barselona-Madrid birinci, Milan-Roma ikinci, Paris-Toulouse üçüncü oldu.

Atatürk Havalimanı Avrupa'da lider oldu!

Yorumlar

gözlemci ~ 15 yıl önce
hızlıyken frene sert basıp burnu dikmiş abicim işte, apronda taxi yaparkende rüzgarı hafif arkaya aldıysa, kumanda da verilmediyse rüzgar için....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vecihi ~ 15 yıl önce
eğer uçak iniş sonrası taksi yoluna çıkarken (yani yönü değişirken)böyle bir fren yaptıysa ve rüzzgar biliyorsunuz ki tam istenildiği gibi tam karşıdan gelmez,30 derecelik bir sapmaylada geliyor olabilir,o vakit tüm bunların bileşkesinde kuyruktan bir etki yapmış olabilir,şanssızlık yani,biraz da sert frenleme elbette...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BoraJK ~ 15 yıl önce
öncelikle herkese gecmis olsun,kimsenin burnunun kanamamasi sevindirici...fakat anlamadigim bir nokta var...zaten rüzgara karsi inilip kalkiliyor, dolayisiyla rüzgarin bir etkisi varsa,burnu dikmeye degil, kuyrugu tekrar indirmeye karsi olmasi gerekir...yoksa benim mi sabah sabah tersim döndü yahu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000