05 Nisan 2008, Cumartesi 15:00:12

ATATÜRK HAVALİMANI APRONUNDA GÖRÜNMEZ KAZA

Atatürk Havalimanı'nda kalkış için hazırlanan uçağa, çöp kamyonu çarptı...

İran Cumhuriyeti'ne bağlı Caspian Havayolları'nın İstanbul-Urmyeh seferini yapacak olan tarifeli yolcu uçağına, yolcu ve yük alımı esnasında apronda çalışan bir çöp kamyonu sağ kanat ucundan çarptı. Olayda yaralanan olmazken, Tupolev-154 tipi Rus yapımı uçağın sağ kanat ucu kırıldı. Saat 18.00'da kalkması planlanan Rus yapımı uçağın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yetkili teknik bakım personeli olmaması ve kırılan kanat parçasının İran'dan gönderilmesi işleminin gecikmesi nedeniyle 31 saatlik rötara neden olduğu öğrenildi. 160 yolcusu olan uçak ancak dün gece 00.45'de teknik bakımın eksiksiz bir şekilde yapılmasının ardından İstanbul'dan ayrıldı.

Edinilen bilgilere göre önceki gün (3 Nisan Perşembe) Atatürk Havalimanı'nda 17.30 sularında meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle oldu; "Caspian Havayolları'nın İstanbul-Urmyeh seferini yapacak olan uçak, apronda yolcularını ve yükünü almak için 221 nolu alanda park halinde bulunuyordu. 222 nolu park pozisyonunda bulunan bir başka yolcu uçağının çöplerini toplayan 34 AS 397 çöp kamyoneti geri giderken Caspian Air'e ait uçağa sağ kanadından çarptı. Kazada yaralanan olmazken, uçağın sağ kanat ucunun kırıldığı tespit edildi. Kazadan sonra yolcu ve bagaj yükleme işlemleri durdurularak Tupolev-154 tipi olan Rus yapımı uçak, teknik bakıma alındı."

31 SAATLİK RÖTAR

Atatürk Havalimanı'nda lisanslı teknik personelinin olmaması ve kırılan parçanın yerine yenisinin bulunmaması 31 saatlik gecikmeye neden oldu. Uçağın yolcuları şirket tarafından belirlenen bir otele yerleştirildi. İran'dan yenisi gelecek olan parçanın geç gelmesi yolcuların tepkisine neden oldu. Yolcuların gecikmenin uzaması nedeniyle şirketi alkışlarla protesto ettikleri öğrenildi.

İran'dan gelen parçanın buradaki teknik bakım personeline yetki verilmesiyle birlikte uçağın kırılan sağ kanat ucu tamir edildi. Uçak dün gece 00.45'de 160 yolcusunu alarak Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. Olayla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürlüğü soruşturma başlatırken, İran'ın İstanbul Başkonsolosluk yetkilileri de kazayla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

ATATÜRK HAVALİMANI APRONUNDA GÖRÜNMEZ KAZA

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000