10 Haziran 2013, Pazartesi 09:28:48

ANKARA-BAĞDAT BAŞLIYOR

Irak Havayoları’nın Ankara-Bağdat uçuşları bugün başlıyor. Bugün saat 11.00’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na inecek Irak Havayolları’nın ilk uçağı için havalimanında karşılama töreni düzenlenecek.

Ankara- Bağdat arasındaki uçuşlar Pazartesi ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada iki gün gerçekleşecek.

Bağdat’tan kalkış saat 09:00, Ankara’dan kalkış saat 12:00 olarak belirlendi. Ankara – Bağdat arası bilet fiyatları ise 300 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Biletler Irak Havayolları’nın Türkiye temsilciliğini yürüten MiadTur’un satış ofislerinden alınabiliyor. Genel merkezi Taksim Elmadağ’da bulunan Miad Tur’un Aksaray, Atatürk Havalimanı, Ankara Kızılay ve Esenboğa Havalimanı ile Antalya Havalimanı ve Yalova’da ofisleri bulunuyor.

Miad Tur yetkilileri, Antalya uçuşlarının da yakında başlayacağını açıkladılar.

Irak Havayolları İstanbul’dan Irak’taki 5 ayrı bölgeye uçuş gerçekleştiriyor.  İstanbul-Bağdat arası karşılıklı her gün uçuş yapılırken, Basra ve Necef’e haftada iki gün,  Erbil’e ise haftada 3 gün karşılıklı sefer düzenleniyor. Süleymaniye’ye ise yaz aylarında karşılıklı 2 gün sefer bulunuyor.

Körfez Savaşı'ndan sonra dış hat seferlerini havayolu şirketlerinden kiraladıkları uçaklarla yapan Irak Havayolları, Şubat 2013’ten itibaren satın aldıklarıyeni Airbus A320-214 tipi uçakları kullanmaya başladılar. Irak Havayolları uçak filosunu geliştirmek için çok sayıda uçak siparişi verdi.

ANKARA-BAĞDAT BAŞLIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000