26 Ocak 2014, Pazar 09:20:50

ALMANLARIN EN BÜYÜK RAKİBİ OLACAK!

3'üncü Havalimanı, lojistikçilerin yatırım listesine girdi. UTİKAD Başkanı Erkeskin, "Proje, 48 saatlik bürokratik işlemleri 3 saate indirecek. Tüm şirketler yatırıma hazırlanıyor" dedi.
  • Bu bir hayaldir. Yapılması bu rakamlarla mümkün değildir. Hikayeden öteye geçemez.
  • aynayami bakiyorsun??
  • Ilk kazma nezaman vurulacak, bilen var mi? Saygilar niklas34
  • Havacılıkta daha çok gelişmemizi sağlayacak çok önemli bir proje. Zamanında yapılıp işler hale geldiğinde dahili ve harici bedbahtlar hariç herkes memnun olacaktır.
  • Bu bir kandırmacadır, 3.'sü hayaldir, ve son olarak dövizin son 40 günde anormal yükselişi bu rüyayı iyice suya gömmüştür, kesinlikle rantabl değildir ,hiç bir finansör buna yanaşmaz,kimse de yeşermeyecek yere de yatırım yapmaz. 22 milyar dolardan bahsediliyor şu an için, oysa AHL'nına 3 milyar dolar yatırım ile iki adet pist eklenebilir. (17-35 L C R) ( 05-23 L,R) Tüm istimlak bedelleri dahil 3 milyar doları geçmez ve gerekli altyapı ile kapasite iki katına çıkar. 3.havalimanının teknik olarak yeri uygun değildir.Aşırı rüzgarlıdır.Kışın uçuşların % 60-70 'ni başka bir havalimanına yönledirirsin ağır hava koşullarından ötürü, milyarlarca yatırım heba olur.Haritada fay hattını yerini değiştirebilirsin ama meteorolojiyi değiştiremezsin,rüzgarın,yağmurun,fırtınanın şiddetini ayarlamamazsın. Aman bee!!! Ne diye dil döküyorum ki ben,finansörler bunu bildiği için yanaşmıyorlar zaten,keriz mi onlar,esas keriz bu işe inananlardır.
  • yapılabilirse almanlara rakip olur :)))
  • Almanlar hakli olarak kendikerini ve Frankfurtun pozisyonunu savunacaklar. Bize dusen ise kendi cikarlarimizi savunmak. Bu proje parti ve hukumetler ustu bir projedir. Alman kurduna yem etmemeliyiz.
  • Bu açıklamanın zamanlaması manidar:))
  • Hep bu dis mihraklar istemiyor ilerlememizi. Kendi halimize biraksalar ucacagiz.

3'üncü Havalimanı, lojistikçilerin yatırım listesine girdi. UTİKAD Başkanı Erkeskin, "Proje, 48 saatlik bürokratik işlemleri 3 saate indirecek. Tüm şirketler yatırıma hazırlanıyor" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük ihalesi olarak kayıtlara geçen 3'üncü Havalimanı, daha başlamadan rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Türk lojistik sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerin bir an önce bitmesini istediği proje, özellikle Almanya ve Dubai'nin pazar payını önemli oranda Türkiye'ye çekecek. Uzakdoğu ile batı arasında tam bir köprü konumunda olan Türkiye, bu özelliğini 3'üncü Havalimanı ile de perçinleyecek. Projenin Frankfurt ve Dubai'den önemli oranda taşımacılık payını çekeceğini söyleyen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, "Yerli ve yabancı lojistik şirketleri projenin bulunduğu bölgede dev tesisler kurmak için milyar dolarlık yatırım planı yapmaya başladı" dedi.

KÖPRÜ OLACAĞIZ

İstanbul'un stratejik konumun 3'üncü Havalimanı'nın bitmesiyle gerçek anlamını bulacağını söyleyen Erkeskin, "Türkiye, bu projeyle Çin ile Batı arasında gerçekten köprü oluyor. Üretim Uzakdoğu'da, tüketim ise Batı'da. Bu nedenle uluslararası taşımacılık pastasını tek başına yiyen, taşımacılığının merkezleri olan Almanya ve Dubai, bu projenin yapılmasından endişe ediyor" dedi.

İŞLEM SÜRESİ 3 SAAT

Erkeskin, Atatürk, Sabiha Gökçen ve Çatalca havalimanlarının büyüyen Türkiye ekonomisi için yetersiz kaldığını bu nedenle uluslararası taşımacılıktan Türkiye'nin hak ettiği payı alamadığını söyledi. Erkeskin, "Şu anda Atatürk Havalimanı'na inen bir yükün işlemleri 48 saati buluyor. 3'üncü Havalimanı bu süreyi yaklaşık 3 saate indirecek" dedi.

ALMANYA'YA EN GÜÇLÜ RAKİP GELİYOR

İstanbul'un bu proje sonrası Singapur gibi dünyanın en önemli 'hub'ı olacağını belirten Erkeskin, bunu Almanlar'ın da dile getirdiğini vurguladı. Dünyada 12 havalimanının işletmesini yapan Fraport'un Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Peter Schmitz, "İstanbul'a yapılacak 3'üncü Havalimanı bize bu konuda rakip olacak" demişti. Son yıllarda yakaladığı ivmeyle lojistik üs olma yolunda ilerleyen Türkiye'de, 3 bin firma bulunuyor. Yabancı sermayeli şirket sayısı ise, yaklaşık 480. Yaklaşık 1.1 milyon kişinin çalıştığı sektörün büyüklüğüne ilişkin net rakam olmasa da 100-250 milyar dolarlık bir büyüklükten söz ediliyor. (Sabah)

ALMANLARIN EN BÜYÜK RAKİBİ OLACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Ötesi yok ~ 10 yıl önce
Bu bir hayaldir. Yapılması bu rakamlarla mümkün değildir. Hikayeden öteye geçemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ya ~ 10 yıl önce
aynayami bakiyorsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ilk kazma nezaman vurulacak, bilen var mi? Saygilar niklas34

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 10 yıl önce
Havacılıkta daha çok gelişmemizi sağlayacak çok önemli bir proje. Zamanında yapılıp işler hale geldiğinde dahili ve harici bedbahtlar hariç herkes memnun olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Bu bir kandırmacadır, 3.'sü hayaldir, ve son olarak dövizin son 40 günde anormal yükselişi bu rüyayı iyice suya gömmüştür, kesinlikle rantabl değildir ,hiç bir finansör buna yanaşmaz,kimse de yeşermeyecek yere de yatırım yapmaz. 22 milyar dolardan bahsediliyor şu an için, oysa AHL'nına 3 milyar dolar yatırım ile iki adet pist eklenebilir. (17-35 L C R) ( 05-23 L,R) Tüm istimlak bedelleri dahil 3 milyar doları geçmez ve gerekli altyapı ile kapasite iki katına çıkar. 3.havalimanının teknik olarak yeri uygun değildir.Aşırı rüzgarlıdır.Kışın uçuşların % 60-70 'ni başka bir havalimanına yönledirirsin ağır hava koşullarından ötürü, milyarlarca yatırım heba olur.Haritada fay hattını yerini değiştirebilirsin ama meteorolojiyi değiştiremezsin,rüzgarın,yağmurun,fırtınanın şiddetini ayarlamamazsın. Aman bee!!! Ne diye dil döküyorum ki ben,finansörler bunu bildiği için yanaşmıyorlar zaten,keriz mi onlar,esas keriz bu işe inananlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamyoncu'ya ~ 10 yıl önce
Havacimisin kamyoncumusun ama bu ise bilginin yetmedigi asikar.Projenin detaylarini biliyormusun?Hangi psit nereye yapilacak?Dunyanin en yogun 2. havalimani Ohare ruzgarli sehrin gobeginde ve duz bir arazi uzerine kurulu ama 6 pist ile hic bir ucak gecikme yasamiyor.Iki pist ile basin goge mi erecek?Yesilkoy'de park yeri yok,terminal yetersiz,bakim tesisleri yetersiz.Bu alanin ihalesi yapildi alan belli satan belli ve havalimani yapilacak
gülen ~ 10 yıl önce
yapılabilirse almanlara rakip olur :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Almanlar hakli olarak kendikerini ve Frankfurtun pozisyonunu savunacaklar. Bize dusen ise kendi cikarlarimizi savunmak. Bu proje parti ve hukumetler ustu bir projedir. Alman kurduna yem etmemeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manidar ~ 10 yıl önce
Bu açıklamanın zamanlaması manidar:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hep bu dis mihraklar istemiyor ilerlememizi. Kendi halimize biraksalar ucacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000