18 Şubat 2010, Perşembe 13:50:47

AHL'NİN DİBİNE 20 KATLI OTEL YAPACAKLAR!

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar için tehlike yarattıkları gerekçesiyle binaların yıkılmasının planlandığı bölgenin hemen yanında, 18 numaralı piste tam 821 metre mesafede bulunan ve daha önce botanik bahçesi olan araziye 62 metrelik otel izni verildi.
  • DHMI nin ne halta yaradığını hep merak etmiştim.bu haber beni aydınlattı.demekki DHMI \\\"havaalanı civarını yandaşa peşkeş çekme kurumu\\\".çünkü bu arazi orman müdürlüğünün fidanlığı.ancak bildiğim kadarı ile IST meydanı aynı zamanda askeri meydan statüsüde taşıyor.TSK bu rezilliğe nasıl müsade etti? onu halen çözebilmiş değilim.
  • Valla yazık kesin durdurma kararı çıkar o inşaatı yaptırmazlar bekleyin görün....
  • iyicene çığrından çıktı ahl çevresi yıkılarak genişletilmesi planlanıyor .bunlar ne yapıyor ve acaba dhmi hangi sınırlara bakarak izin veriyor o bölge patente çok yakın değilmi
  • yaw arsa bi kere devlet malı mı ? onu bilmiyosuunuz.belki şahsa ait.hemen nerden çıkartıyosunuz hükümet sattı şunu etti bunu etti diye ya ? ordamıydınız ? he zaten burayı satın alan kişiyle başbakan pazarlık yaptı cumhurbaşkanımızda aracı oldu komisyon aldı.ya bi gidin yaa hayal dünyanızda kavrulun yaratıklar sizi
  • 'hava alanınız var diye biz inşaat yapmayacakmıyız' diye görüş olabilirmi!Bukadarınada pes!Diyelimki yarın birgün o otel yapıldı,bir süre sonra allah korusun bir uçak piste yaklaşırken o otele çarptı bunun hesabını kim verecek,onca can kaybından kim sorumlu olacak?Ozaman anlarlar otelin yıldızlarını 5 mi 7 mi!Bile bile lades diyorlar..bu saçma görüşü bildiren kişide allah korusun oyle bır felaket olunca heleki o uçakta birde yakını olunca ozaman çoook iyi anlar .akılları başlarına gelir ama ne yazıkki bülkemizde hep kötü olaylardan sonra ders alıyor ınsanlar.Saygılarımla..
  • BURASI AYAMAMA DERESİ KENARI.. SON DERE ISLAH PROJESİNE GÖRE DE İZİN VERİLMEMESİ VE YIKILMASI GEREK. İLK MAHKEME BAŞVURUSUNDA İNŞAAT DURUR VE TAKSİM' DEKİ GÖKKAFES GİBİ YILLARCA HAYALET BİNA OLUR. BEKLEYELİM , GÖRELİM..
  • arkadaşlar şehrin içine tabiki havalimanı olmaz ama ahl oraya yapıldığında orası istanbul dışıydı aynı şu anda yeni yeni kentleşmeye başlayan saw ın geçendeki durumu gibi lütfen gülünçleşmeyelim dağdan gelip bağdakini kovmak gibi olur bu ayıptır yani havalimanını nasıl büyütüp daha fazla uçak ve turist çekebiliriz diye düşünceğinize havalimanını nasıl ortadan kaldırırız diye düşünüyorsunuz yazık yani
  • Yaaaa bazı arkadaşlarda;yav biz neden bu LTBA'ye CATIII yapmıyoruz diyorlardı...yapalım yapalım sonrada minimalarda yaklaşan arkadaşlar bile bile CFIT yapsınlar...yazıklar olsun be beee...her şeyimiz satılık...yuh
  • E pes yani. Bu nasıl bir ülke ? Bu nasıl bir hükümet ? Ne hallere geldik arkadaşlar ? Adam oteli pazarlarken pist görür diye pazarlayacak herhalde. Ve eminim 2 sene sonra da pistten şikayetçi olup ataköy gibi dava açmaya başlayacak.
  • Eren holding! Bunlar Lacoste, Calvin Klein, Swatch gibi pahalı ürünlerin Türkiye temsilcisi. Para bol. Eh karşıda da memleketi pazarlayan boşbakan var. Kazan-kazan durumuna çok güzel örnek. Ha, şehir ve o şehirde yaşayan vatandaşlar her zaman kaybediyor ama kimin umrunda?

Gazete HaberTürk'ün haberine göre; Bitlisli bir ailenin sahibi olduğu Eren Holding, Bahçelievler'de Kuyumcukent'in hemen karşısında bulunan ve planlarda "botanik bahçesi" olarak görülen 44 bin metrekarelik araziyi Hazine'den satın aldı.

'PLANA TADİLAT YAPTIK'

Arazi ile ilgili ilk plan tadilatı 2005'te yapıldı. Şirketin başvurusu ile Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan plan tadilatı botanik bahçesine ticaret ve turizm fonksiyonu verildi. Daha önce bulunmayan inşaat izini ise yer üstünde 88 bin metrekare olarak belirlendi. Ancak yükseklik, 4 katla sınırlandırıldı. Arazinin sahibi şirketin burada 4 katlı büro, ofis, iş hanı, gazino, lokanta, çarşı, çok katlı mağaza, banka, otel, sinema, tiyatro salonu, apart konut, sosyal ve kültürel tesis, özel eğitim tesisleri yapabilmesinin önü açıldı.

4 KAT SINIRI KALKTI

Araziyle ilgili 2007'de bir "plan tadilatı" daha yapıldı. Şirket yine Belediyeye başvurdu. Yapılan plan notlarında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü genelgesi yer aldı. Genelgede "Pist başından itibaren 3 bin metre mesafede insanların toplu bulunacakları yapılara izin vermeyin" denildi. Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün de 4 kattan fazla yapıya izin verilmeyeceği uyarıları yer aldı. Ancak Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, "Deniz seviyesinden 62 metre yüksekliğe kadar inşaat yapılabilir" diye görüş bildirince, 4 kat sınırlaması kaldırıldı. Şirket, 62 metreye kadar istenildiği kadar kat yapma hakkı elde etti. Planlanan otele son şekli geçen hafta verildi. İlçe Belediyesi 1/1000 ölçekli imar planında "4 kat sınırı"na yeniden yer verdi. Bunun üzerine bir plan tadilatı daha, önceki hafta Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne geldi. İlçe belediyesinin 4 kat sınırına uyulmadı ve 62 metrelik otelin önü açılmış oldu.

300 MİLYON DOLAR RANT

Eren Holding'in 4 ve 5 yıldızlı iki otel yapmayı planladığı alanda, yapılan plan tadilatları ile, bölgedeki arsaların metrekare fiyatının 3 bin dolar olduğu göz önüne alınırsa, 300 milyon dolarlık bir rant oluşturulduğu ortaya çıkıyor.

AHL

AHL

AHL'NİN DİBİNE 20 KATLI OTEL YAPACAKLAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 14 yıl önce
DHMI nin ne halta yaradığını hep merak etmiştim.bu haber beni aydınlattı.demekki DHMI \\\"havaalanı civarını yandaşa peşkeş çekme kurumu\\\".çünkü bu arazi orman müdürlüğünün fidanlığı.ancak bildiğim kadarı ile IST meydanı aynı zamanda askeri meydan statüsüde taşıyor.TSK bu rezilliğe nasıl müsade etti? onu halen çözebilmiş değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Valla yazık kesin durdurma kararı çıkar o inşaatı yaptırmazlar bekleyin görün....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyicene çığrından çıktı ahl çevresi yıkılarak genişletilmesi planlanıyor .bunlar ne yapıyor ve acaba dhmi hangi sınırlara bakarak izin veriyor o bölge patente çok yakın değilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaw arsa bi kere devlet malı mı ? onu bilmiyosuunuz.belki şahsa ait.hemen nerden çıkartıyosunuz hükümet sattı şunu etti bunu etti diye ya ? ordamıydınız ? he zaten burayı satın alan kişiyle başbakan pazarlık yaptı cumhurbaşkanımızda aracı oldu komisyon aldı.ya bi gidin yaa hayal dünyanızda kavrulun yaratıklar sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
'hava alanınız var diye biz inşaat yapmayacakmıyız' diye görüş olabilirmi!Bukadarınada pes!Diyelimki yarın birgün o otel yapıldı,bir süre sonra allah korusun bir uçak piste yaklaşırken o otele çarptı bunun hesabını kim verecek,onca can kaybından kim sorumlu olacak?Ozaman anlarlar otelin yıldızlarını 5 mi 7 mi!Bile bile lades diyorlar..bu saçma görüşü bildiren kişide allah korusun oyle bır felaket olunca heleki o uçakta birde yakını olunca ozaman çoook iyi anlar .akılları başlarına gelir ama ne yazıkki bülkemizde hep kötü olaylardan sonra ders alıyor ınsanlar.Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BURASI AYAMAMA DERESİ KENARI.. SON DERE ISLAH PROJESİNE GÖRE DE İZİN VERİLMEMESİ VE YIKILMASI GEREK. İLK MAHKEME BAŞVURUSUNDA İNŞAAT DURUR VE TAKSİM' DEKİ GÖKKAFES GİBİ YILLARCA HAYALET BİNA OLUR. BEKLEYELİM , GÖRELİM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar şehrin içine tabiki havalimanı olmaz ama ahl oraya yapıldığında orası istanbul dışıydı aynı şu anda yeni yeni kentleşmeye başlayan saw ın geçendeki durumu gibi lütfen gülünçleşmeyelim dağdan gelip bağdakini kovmak gibi olur bu ayıptır yani havalimanını nasıl büyütüp daha fazla uçak ve turist çekebiliriz diye düşünceğinize havalimanını nasıl ortadan kaldırırız diye düşünüyorsunuz yazık yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaaaa bazı arkadaşlarda;yav biz neden bu LTBA'ye CATIII yapmıyoruz diyorlardı...yapalım yapalım sonrada minimalarda yaklaşan arkadaşlar bile bile CFIT yapsınlar...yazıklar olsun be beee...her şeyimiz satılık...yuh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E pes yani. Bu nasıl bir ülke ? Bu nasıl bir hükümet ? Ne hallere geldik arkadaşlar ? Adam oteli pazarlarken pist görür diye pazarlayacak herhalde. Ve eminim 2 sene sonra da pistten şikayetçi olup ataköy gibi dava açmaya başlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eren holding! Bunlar Lacoste, Calvin Klein, Swatch gibi pahalı ürünlerin Türkiye temsilcisi. Para bol. Eh karşıda da memleketi pazarlayan boşbakan var. Kazan-kazan durumuna çok güzel örnek. Ha, şehir ve o şehirde yaşayan vatandaşlar her zaman kaybediyor ama kimin umrunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000