07 Mart 2009, Cumartesi 13:07:15

AHL'de yine bir kurye yakalandı

Havalimanında polisin bütün çabalarına rağmen uyuşturucu taşıyan uluslararası kuryelerin ardı arkası kesilmiyor.
  • Bir Amsterdam Schiphol havalimani calisani olarak yaziyorum ,burada risiko ucuslari diye adlandirilan butun guney amerika dan gelen yolculara uygulanan 100% kontrol den sonra kuryeler altarnetif rota lar secmislerdir Turkiyede bunlardan biridir.
  • gün geçmiyor ki airporthaber'de bir uyuşturucu kaçakçılığı haberi yayınlanmasın. bu konuda özveri ile çalışıldığı belli. bu tür kaçakçılıkları önleyen polisimizi kutlarım..

Profil takip uzmanlarının yakaladığı son kuryenin midesinden 50 bin dolar değerinde 1 kilogram kokain çıktı.

Güney Amerika kökenli uyuşturucular arasında Türkiye'deki piyasası en dikkat çeken madde niteliğindeki kokain, kuryeler aracılığıyla Türkiye'ye getirilmeye devam ediyor. Bir hafta önce İsviçre'ye gitmek için Atatürk Havaalanı'na gelen ve 5 kilo 850 gram eroin ile yakalanan tıp öğrencisi Jovana Mileceviç'in ardından şimdi de Brezilyalı Jacelin Monteiro Dasilva yakalandı.

Ülkesi Brezilya'dan Amsterdam aktarmalı Türkiye'ye gelen ve yaklaşık bir gün boyunca uçakla seyahat eden Dasilva, Atatürk Havalimanı'nda polise yakalandı. Uzman polislerin, şüpheli hareketleri nedeniyle dikkatini çeken Dasilva gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Genellikle kadın kuryelerin kokaini midelerinde taşımaları nedeniyle polis Dasilva'nın mide röntgenini çektirdi.

Midesinde tam 97 kapsül kokain tespit edilen kadının, ilaç kullandırılarak uyuşturucuyu çıkarması sağlandı. Kokainin toplam ağırlığının 930 gram olduğu ve Türkiye'deki piyasa değerinin 50 bin dolar olduğu belirtildi. Taşıdıkları uyuşturucunun miktarına göre komisyon aldığı belirlenen kuryenin bu iş için 1000 dolar karşılığında uyuşturucu satıcılarıyla anlaştığı öğrenildi.

Dasilva'nın emniyetteki ifadesinde kokaini alacak kişileri tanımadığını, polis kontrolünden geçtikten sonra kendisini bulacaklarını söylediği belirtildi. Polisin kuryelerle ilgili tespitlerinde ilginç bilgiler yer aldı. Buna göre; bazı kuryeler çok uzun mesafeli yolculuklarda hazım ilaçları kullanarak seyahat ediyor. Ancak taşınan kokain miktarı ve yol mesafesi arttıkça bazı kuryelerin Atatürk Havalimanı'nda fenalaşarak midelerindeki uyuşturucuyu çıkarmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

 

AHL'de yine bir kurye yakalandı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bir Amsterdam Schiphol havalimani calisani olarak yaziyorum ,burada risiko ucuslari diye adlandirilan butun guney amerika dan gelen yolculara uygulanan 100% kontrol den sonra kuryeler altarnetif rota lar secmislerdir Turkiyede bunlardan biridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gün geçmiyor ki airporthaber'de bir uyuşturucu kaçakçılığı haberi yayınlanmasın. bu konuda özveri ile çalışıldığı belli. bu tür kaçakçılıkları önleyen polisimizi kutlarım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000