13 Ocak 2011, Perşembe 08:21:54

AHL'DE YENİ UYGULAMA

Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlarda meydana gelen gecikmelerin önüne geçebilmek için, yer-terminal sahası içinde inişe geçen uçaklar arasında daha önce 5 mil (9 km) olarak uygulanan mesafe 3 mile (5.5 km) düşürüldü.
  • DESENİZE PAS GEÇMELER DAHA DA ARTACAK,THY VE SUNEX İN ÖZELLİKLE GECE UÇUŞLARINDA UYGULADIKLARI DÜŞÜK SÜRATLE UÇUŞ ,DAHA FAZLA SAAT YAZMAK İÇİN PİSTİ EN SONUNDAN TERK ETME MEYİLİ VE YAVAŞ TAKSİ UYGULAMALARI..BENCE 5 TEN 7 YE ÇIKSA DAHA İYİ OLURDU.
  • iyiki varsın moscow cuk sen olmazsan biz o fkra gibi yorumlarına nereden bulacazda gülecez :)
  • 05 // ILS 3A Calismiyor...
  • Değişen bir şey yok, iki orta kategorideki uçak arasındaki ayrım icao standartlarında 3 mildir. Bizdeki kontrolörler 5 mil uyguluyordu.
  • Moscow Lıons bu alemın palyaçosu, işleri güçleri milleti güldürmek :) her türlü koşulda inermişde uçarmışda. Buyur marifetin varsa Alaskada buz kaplı denizin üstüne in. Eskimoları taşı ülkene ! İnde bak nasıl buzlu denizin dibini boyluyor hurda uçaklarınız :)))) En azından filoya 737 yi atarsınız, biraz modern teknoloji görsün halkınız :) SEVAPTIR
  • DENEYİMLİ kontrolörlermi işe başlamış. Daha önceki 5 mil uygulamasından 3 mil e düşürülmesini sağlayan hangi değişiklik yapılmış. Yoksa ben yaptım oldu mu diyeceğiz. Bana göre şirketlerin klapasite artırılsın baskısına dayanamadıklarından ve sonuçları tam hesaplanmadan atımış bir adım. Bu uygulama Avrupada yapılıyor ama bizim 4 kat ve tam eğitimli personel sayısıyla, tam Alt yapıyla (taxiway ve park yeri). Acaba bunlardan hangisini gerçekleştirdik ki 3 mil oldu? Bu şartlar altında bir hadise meydana gelirse bunun sorumlusu çalışian personelmi yoksa onu bu şartlar altında çalışmaya zorlayanlarmı? Neyse canım NEREM DOĞRUKİ!!
  • ya kardeşim sen kimsin Thy ile ne alıp veremediğin var anlamıyorum seni ya..Aeroflot senin olsun Transaero senin olsun Donavia senin olsun ama allah aşkına saçma sapan kelimeler ile Thy'ye saldırma senin işin gücün varsa işinle gücünle uğraş ya
  • Rus uçakları yaklaşma usüllerinden muaf mı acaba. Görüş yetersizse inemezsiniz,CATIIIA ile daha düşük bir görüşte iniş şansınız oluyor,uçakla alakası olan bir şey değil. Havacılık yapın biraz,siyah dumanlar kaplamış bir hava sahasına zaten ancak sizin gibi üstün akıllılar (!) girer. Avrupa hava sahası kapalıyken de Avrupa'da uçtunuz zaten değil mi. Rus uçakları SLOT'a da tabii değil zaten değil mi. Meydan kapalıysa veya NOTAM'landıysa onlara da tabii değilsiniz zaten değil mi. Rus milliyetçiliği yapmadan önce birazcık havacılık öğrenin de insanlar size gülmesinler.
  • GÜNAYDIN; BATIDAN 30 YIL SONRA !
  • Sis,mis CAT 3A farketmez..Rus ucaklari icin isterse istanbul semalarini siyah dumanlar kaplasin,05/23 pisti buz tabakasi haline gelsin,Rus sirketleri olarak ineriz bizler..Thy icin yapilan bu uygulama yerinde oldu,artik ufak bir siste cit-kirildim olmazlar.
İki uçak arasındaki mesafenin azaltılmasıyla da hava trafiği hız kazanacak. Bu uygulamanın hayata geçmesinin kule ile yaklaşma kontrol arasında inişe geçen iki uçak arasındaki ayrımın da 3 mile düşürülmesi için zemin hazırladığını belirten yetkililer, 3 mil radar ayırmasının yapılabilmesi ve saatlik iniş-kalkış kapasitesinin artırılabilmesi için diğer kriterlerinde tamamlanması gerektiğini belirtti.

GÜVENLİ İNİŞ
Bu arada daha önce 300 metre uzatılarak 2 bin 600 metre uzunluğa ulaşan ve daha emniyetli hale getirilen 05/23 pisti, dün gece yarısından itibarken CAT 3A uygulaması başladı. Pistin standartlarının yükseltilmesi ile birlikte Florya yönünde Ataköy yönüne iniş yapacak uçaklar, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü zamanlarda bile güvenli bir şekilde iniş yapabilecekler.

(Cevdet Özdemir - Sabah)
AHL'DE YENİ UYGULAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
DESENİZE PAS GEÇMELER DAHA DA ARTACAK,THY VE SUNEX İN ÖZELLİKLE GECE UÇUŞLARINDA UYGULADIKLARI DÜŞÜK SÜRATLE UÇUŞ ,DAHA FAZLA SAAT YAZMAK İÇİN PİSTİ EN SONUNDAN TERK ETME MEYİLİ VE YAVAŞ TAKSİ UYGULAMALARI..BENCE 5 TEN 7 YE ÇIKSA DAHA İYİ OLURDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyiki varsın moscow cuk sen olmazsan biz o fkra gibi yorumlarına nereden bulacazda gülecez :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
05 // ILS 3A Calismiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Değişen bir şey yok, iki orta kategorideki uçak arasındaki ayrım icao standartlarında 3 mildir. Bizdeki kontrolörler 5 mil uyguluyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Moscow Lıons bu alemın palyaçosu, işleri güçleri milleti güldürmek :) her türlü koşulda inermişde uçarmışda. Buyur marifetin varsa Alaskada buz kaplı denizin üstüne in. Eskimoları taşı ülkene ! İnde bak nasıl buzlu denizin dibini boyluyor hurda uçaklarınız :)))) En azından filoya 737 yi atarsınız, biraz modern teknoloji görsün halkınız :) SEVAPTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DENEYİMLİ kontrolörlermi işe başlamış. Daha önceki 5 mil uygulamasından 3 mil e düşürülmesini sağlayan hangi değişiklik yapılmış. Yoksa ben yaptım oldu mu diyeceğiz. Bana göre şirketlerin klapasite artırılsın baskısına dayanamadıklarından ve sonuçları tam hesaplanmadan atımış bir adım. Bu uygulama Avrupada yapılıyor ama bizim 4 kat ve tam eğitimli personel sayısıyla, tam Alt yapıyla (taxiway ve park yeri). Acaba bunlardan hangisini gerçekleştirdik ki 3 mil oldu? Bu şartlar altında bir hadise meydana gelirse bunun sorumlusu çalışian personelmi yoksa onu bu şartlar altında çalışmaya zorlayanlarmı? Neyse canım NEREM DOĞRUKİ!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya kardeşim sen kimsin Thy ile ne alıp veremediğin var anlamıyorum seni ya..Aeroflot senin olsun Transaero senin olsun Donavia senin olsun ama allah aşkına saçma sapan kelimeler ile Thy'ye saldırma senin işin gücün varsa işinle gücünle uğraş ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rus uçakları yaklaşma usüllerinden muaf mı acaba. Görüş yetersizse inemezsiniz,CATIIIA ile daha düşük bir görüşte iniş şansınız oluyor,uçakla alakası olan bir şey değil. Havacılık yapın biraz,siyah dumanlar kaplamış bir hava sahasına zaten ancak sizin gibi üstün akıllılar (!) girer. Avrupa hava sahası kapalıyken de Avrupa'da uçtunuz zaten değil mi. Rus uçakları SLOT'a da tabii değil zaten değil mi. Meydan kapalıysa veya NOTAM'landıysa onlara da tabii değilsiniz zaten değil mi. Rus milliyetçiliği yapmadan önce birazcık havacılık öğrenin de insanlar size gülmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
GÜNAYDIN; BATIDAN 30 YIL SONRA !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sis,mis CAT 3A farketmez..Rus ucaklari icin isterse istanbul semalarini siyah dumanlar kaplasin,05/23 pisti buz tabakasi haline gelsin,Rus sirketleri olarak ineriz bizler..Thy icin yapilan bu uygulama yerinde oldu,artik ufak bir siste cit-kirildim olmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000