31 Ağustos 2013, Cumartesi 13:36:58

AHL'DE UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Atatürk Havalimanı bugün en yoğun günlerinden birini yaşadı. Tatilcilerin dönüşü, havalimanında uzun kuyruklar oluşması yol açtı.
  • 30 Ağustos Cuma sabahı 7:55 de Münih'e uçtum. Yoğunluk olabileceğini tahmin ederek bagajım olmamasına ve online check in yapmama rağmen iki buçuk saat kala havalimanındaydım. Check in kontuarları çok yoğundu. Sağ taraftaki pasaport kontrol tam bir felaketti, kuyruk bankolara kadar uzamıştı. Görünce sol tarafa yöneldim. Sol taraf nispeten tenhaydı biraz sonra sağ taraftaki kuyruktakileri sola göndermeye başladılar. Sol tarafta 10 kadar pasaport kontrol noktası olmasına karşın sadece 3 tanesi açıktı ve arkasında da 2 güvenlik kontrolü hizmet veriyordu, biraz sonra sol tarafta da yığılma başladı, pasaport ve güvenlikten geçişim yarım saat kadar sürdü. Bu süre içinde ilave kontrol falan açılmadı, 3 memurla devam ettiler. Yılda sadece 3-5 yurtdışı uçuş yapan biri olarak 30 Ağustos tatili ve gurbetçi dönüşülerini tahmin ederken AHL idarecileri bu durumları öngöremiyorlarsa yazık. Önceden tahmin edip gerekli eleman takviyesi nasıl yapılmaz, nasıl bir vurdumduymazlıktır anlam veremiyorum.
  • saygisiz,cikarci bir toplum oldugumuzu bir kez daha dunyaya gosterdik!!! kuyruga aradan girip one gecmeye calismak nasil bir toplum oldugumuzun en acik kanitlarindan biri maalesef!!! boyle bir toplum oldugumuzu,bu gibi durumlarda kuyruk sirasina uymayip one gecmek icin elimizden geleni yapacagimizi bile bile de gorevlilerin onlem almamalari da ayri bir rezalet!!!
  • ATATÜRK HAVALİMANINDA GÜVENLİK ÖZEL GÜVENLİK TARAFINDAN YAPILIYOR PASAPORT KONTROLÜNDEN SORUMLU POLİSLER HER YERDE VARLAR PASAPORTLARDA YOKLAR YETKİLİ MÜLKİ AMİRİN KONUYA PARMAK BASMASINI RİCA EDİYORUZ.
  • 4 saat önceden gelmiş.zaten önceden gelmek lazım. 1 saat kalamı geldin? yoğun zamanları bilmen lazım hangi ülke ne zamanlar yoğun olur? yaz bitmiş en yoğun zamanlar dönüşler başladı turist ol yerli ol bunu bilmen lazım.herkes istanbula geliyor şaşıracak birşey yok.istanbul burası kopenhag değil.kopenhag bakırköy kadar yer.karıştırma.

Tatil için Türkiye’ye gelen turist kafilelerinden dönüş yolculuğuna başlayanların oluşturduğu yoğunluk Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde adeta çileye neden oldu. Özellikle yurtdışına çıkış işlemlerinin yapıldığı pasaport bankolarındaki kuyruk Atatürk Havalimanı’nda yolculara zor anlar yaşattı. Yolcu kuyruğu pasaport bankolarından yaklaşık 200 metre uzaklıkta olan güvenlik kontrol noktalarına kadar uzarken, yolcular pasaport kuyruklarında dakikalarca kendilerine sıra gelmesi için beklemek zorunda kaldı. Kuyruk nedeniyle ön taraflara geçmeye çalışan vatandaşlara ise yine ilk tepki Türk yolculardan geldi. Zaman zaman yabancı yolcularla tartışan Türk yolcular ise görevlilerin gelmesiyle birlikte yatıştı.

Pasaport bankolarında oluşan sıranın uzaması nedeniyle ek önlemler alan ve personelini artıran yetkililer sıranın kısa sürede erimesini sağlayarak yolcuların mağdur olmasını ve uçaklarını kaçırmasını önlemeye çalıştı. Kimi yolcular ise oluşan pasaport kuyruğu nedeniyle uçağını kaçırdı. İstanbul’dan Kopenhang’a gidecek olan ve uçağını kaçırdığını söyleyen Maci Mirslovski, “Dün uçağımı kaçırdım, pasaport kontrolünde ve diğer sıra yüzünden. Bugün büyük bir stres içindeyim. Bugün bu yüzden 4 saat önce geldim. Gerçekten çok şaşırdım ve bu benim için çok sürpriz oldu. Şirketim bana yeni bir bilet aldı.Aynı zamanda yaklaşık yarım saattir bekliyorum” dedi.

Tatillerinin bittiğini ifade eden gurbetçi Nedim Yıldırım ise şunları söyledi:

“İzmir’den geldik. Hemen kuyruğa girdik. Aşağı yukarı yarım saatten beri bekliyoruz, giremedik pasaport kontrolüne. Ümit ediyorum yetişiriz uçağımıza. İlk defa böyle kuyrukla karşılaşıyorum.”
 

AHL'DE UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yolcu ~ 11 yıl önce
30 Ağustos Cuma sabahı 7:55 de Münih'e uçtum. Yoğunluk olabileceğini tahmin ederek bagajım olmamasına ve online check in yapmama rağmen iki buçuk saat kala havalimanındaydım. Check in kontuarları çok yoğundu. Sağ taraftaki pasaport kontrol tam bir felaketti, kuyruk bankolara kadar uzamıştı. Görünce sol tarafa yöneldim. Sol taraf nispeten tenhaydı biraz sonra sağ taraftaki kuyruktakileri sola göndermeye başladılar. Sol tarafta 10 kadar pasaport kontrol noktası olmasına karşın sadece 3 tanesi açıktı ve arkasında da 2 güvenlik kontrolü hizmet veriyordu, biraz sonra sol tarafta da yığılma başladı, pasaport ve güvenlikten geçişim yarım saat kadar sürdü. Bu süre içinde ilave kontrol falan açılmadı, 3 memurla devam ettiler. Yılda sadece 3-5 yurtdışı uçuş yapan biri olarak 30 Ağustos tatili ve gurbetçi dönüşülerini tahmin ederken AHL idarecileri bu durumları öngöremiyorlarsa yazık. Önceden tahmin edip gerekli eleman takviyesi nasıl yapılmaz, nasıl bir vurdumduymazlıktır anlam veremiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıllardır aynı!!! ~ 11 yıl önce
bahsettiğiniz 3-5 memurla çalışma durumu yıllardır öyle ve ne ahl yönetimi ne thy yönetimi ne tav ne devlet ne mülki idare amiri ne güvenlik ve pasaport amirleri bu durumu umursuyor!!!!
saygisizlik ~ 11 yıl önce
saygisiz,cikarci bir toplum oldugumuzu bir kez daha dunyaya gosterdik!!! kuyruga aradan girip one gecmeye calismak nasil bir toplum oldugumuzun en acik kanitlarindan biri maalesef!!! boyle bir toplum oldugumuzu,bu gibi durumlarda kuyruk sirasina uymayip one gecmek icin elimizden geleni yapacagimizi bile bile de gorevlilerin onlem almamalari da ayri bir rezalet!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAHİPSİZ ~ 11 yıl önce
ATATÜRK HAVALİMANINDA GÜVENLİK ÖZEL GÜVENLİK TARAFINDAN YAPILIYOR PASAPORT KONTROLÜNDEN SORUMLU POLİSLER HER YERDE VARLAR PASAPORTLARDA YOKLAR YETKİLİ MÜLKİ AMİRİN KONUYA PARMAK BASMASINI RİCA EDİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
4 saat önceden gelmiş.zaten önceden gelmek lazım. 1 saat kalamı geldin? yoğun zamanları bilmen lazım hangi ülke ne zamanlar yoğun olur? yaz bitmiş en yoğun zamanlar dönüşler başladı turist ol yerli ol bunu bilmen lazım.herkes istanbula geliyor şaşıracak birşey yok.istanbul burası kopenhag değil.kopenhag bakırköy kadar yer.karıştırma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000