04 Mayıs 2009, Pazartesi 08:15:02

AHL'de uyuşturucu operasyonu

Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu bir kadın kuryenin de aralarında bulunduğu 3 kişi, 5,5 kilogram eroinle yakalandı...

Alınan bilgiye göre, uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Güney Afrika uyruklu Namatheba Rosetta D. (37) adlı kadının hareketlerinden şüphelenen İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üstünü aradıkları kadının el ve ayak bileklerine sarılı 20 kapsül içinde yaklaşık 500 gram eroin ele geçirdi.

Hastaneye götürülen kadının mide ve sindirim sisteminde de 28 adet kapsül görüldü. Doktor kontrolünde ilaç verilerek 28 kapsülün doğal yollardan çıkmasını bekleyen polis, bu kapsüller içinde de 500 gram eroin elde etti.

Namatheba Rosetta D'nin ifadesi doğrultusunda operasyonu genişleten polis, Beyoğlu'nda bir eve operasyon düzenleyerek kapsüller halinde hazırlanan yaklaşık 4,5 kilogram eroin daha ele geçirdi.

Evde bulunan ve Türkiye'ye mülteci olarak sığındıkları anlaşılan Kamerun uyruklu Ernest B. (24) ile Ruandalı Muhammed Tajudeen A. (28) da gözaltına alındı.

İfadelerinde 3 bin dolar karşılığında kuryelik yaptıklarını belirten biri kadın 3 kişi, polisteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

AHL'de uyuşturucu operasyonu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000