28 Kasım 2015, Cumartesi 12:17:05

AHL'de uçağa kuş çarptı

Atatürk Havalimanı’na iniş halindeki uçağa kuş çarptı. Pilot, çarpan kuşun piste düşme ihtimaline karşı kuleyi uyardı.
  • İki adet araçlı kuş kovucu almışlardı. Kullanılmıyor mu işe mi yara mıyor?
  • allah rahmet eylesin :(
  • Oraya halk arasinda "tarlabasi" denilir. Onun icin cok kus olabilir. Ingilizcesi de "runover" olur, sorry "overrun". Overrun=a clear area beyond the end of an airport runway.
  • Herkes bilgisini uçağına ve uçuşuna saklasın. Herkes ne denilmek istediğini anlıyor ama sırf hava civadan dolayı İngiliz kepçesi ile Fransız b..k u yiyor.
  • Arkadaş herkes herşeyi biliyor. Sık kullanılmasada Overrun = Stopway .
  • Tk da bir Yugo anlamak icin iki isaret; oncelikle kibri, daha sonra ise detaylarla gizlenilmeye calisilan bilgisizligidir- burada yorum yapanlardqn biri bence Yugo
  • Pist bilesenlerini yazan arkadas internet pilotumudur merak ettim. Acaba onun bldigini sandigi overrun runway excursion olmasin....
  • 10 yılda bir gerçekleşen nadir bir olay, tam manşetlik. bilgilendirme için teşekkürler airporthaber. en az biraz önce susamam kadar haber değeri taşıyor.
  • Displaced threshold diye birşeyde var.
  • Overrun da kuş vurdu..pilot böyle rapor ettiyse derhal eğitime alınması lazım daha pist bileşenleri nedir bunlara ne ad verilir bunu bilmiyor..pistte overrun diye bir bölge yoktur stopway yada clearway vardır.uçak pistten çıkarsa overrun olmuş demektir.airporthaber lütfen bir havacılık istesi olarak sizler de bunları bilin ve haberlerinizde yanlış bilgiler vermeyin artık

Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkış yapan uçaklar için kuşlar tehlikeli olmaya devam ediyor. Bugün Atatük Havalimanı’nda yaşanan olayda Ataköy-Florya yönündeki pistine inişe geçen bir uçağa kuş çarptı.

Uçağına kuş çarpan pilot, hava trafik kontrolörüne,"Overrunda( inişteki uçakların güvenliği için yapılmış pist başlangıç noktasından hemen geriye doğru uzanan emniyetli bölge) kuş vurdu. Pistin içerisine düşmüş olabilir. Follow Me(apron aracı) kontrol edebilirse iyi olur" anonsuyla bilgi verdi. Pilotun kuleyi uyarmasının ardından inişteki diğer uçakların pilotlarına da kuşlarla ilgili bilgi verildi.

Pistte de kuş olup olmadığı kontrol edildi. Edinilen bilgiye göre kuşun çarptığı uçakta hasar meydana gelmediği öğrenildi.

AHL'de uçağa kuş çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
İki adet araçlı kuş kovucu almışlardı. Kullanılmıyor mu işe mi yara mıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
allah rahmet eylesin :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarlabasi ~ 8 yıl önce
Oraya halk arasinda "tarlabasi" denilir. Onun icin cok kus olabilir. Ingilizcesi de "runover" olur, sorry "overrun". Overrun=a clear area beyond the end of an airport runway.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cc ~ 8 yıl önce
Herkes bilgisini uçağına ve uçuşuna saklasın. Herkes ne denilmek istediğini anlıyor ama sırf hava civadan dolayı İngiliz kepçesi ile Fransız b..k u yiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KK ~ 8 yıl önce
Arkadaş herkes herşeyi biliyor. Sık kullanılmasada Overrun = Stopway .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yugo ~ 8 yıl önce
Tk da bir Yugo anlamak icin iki isaret; oncelikle kibri, daha sonra ise detaylarla gizlenilmeye calisilan bilgisizligidir- burada yorum yapanlardqn biri bence Yugo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pess yani overrun ~ 8 yıl önce
Pist bilesenlerini yazan arkadas internet pilotumudur merak ettim. Acaba onun bldigini sandigi overrun runway excursion olmasin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok enterasan ~ 8 yıl önce
10 yılda bir gerçekleşen nadir bir olay, tam manşetlik. bilgilendirme için teşekkürler airporthaber. en az biraz önce susamam kadar haber değeri taşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overrun ~ 8 yıl önce
Displaced threshold diye birşeyde var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overrun?? ~ 8 yıl önce
Overrun da kuş vurdu..pilot böyle rapor ettiyse derhal eğitime alınması lazım daha pist bileşenleri nedir bunlara ne ad verilir bunu bilmiyor..pistte overrun diye bir bölge yoktur stopway yada clearway vardır.uçak pistten çıkarsa overrun olmuş demektir.airporthaber lütfen bir havacılık istesi olarak sizler de bunları bilin ve haberlerinizde yanlış bilgiler vermeyin artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000