18 Nisan 2008, Cuma 17:09:58

AHL'de Sakal-ı Şerif izdihamı

Atatürk Havalimanı camiinde ziyarete açılan Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini görmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Atatürk Havalimanı camiinde ziyarete açılan Hazreti Muhammed'in Sakal-ı Şerif'ini görmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Görme engelli Onur Poyraz isimli bir kişi, Sakal-ı Şerif'i gönül gözüyle görmenin daha önemli olduğunu vurguladı.


Sakal-ı Şerif, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bugün havalimanı camiinde Cuma namazının ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Dualar eşliğinde sarıldığı örtüleri açılan Sakal-ı Şerif'i görenler duygu dolu anlar yaşarken, bazıları da gözyaşlarını tutamadı. Sakal-ı Şerif'in bulunduğu cam hazneye dokunmak ve öpmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, cep telefonları ile de bol bol fotoğraf çekti. Onur Poyraz isimli görme engelli bir kişi ise Sakal-ı Şerif'i gönül gözüyle görmenin daha önemli olduğunu vurguladı.

 
Öte yandan camiye gelenlere 'Veda Hutbesi', 'Hilye-i Şerif' ile gül suyu ve lokum dağıtıldı. İmam Mustafa Coşkun, Hazreti Muhammed'e olan sevginin asırlar boyu bitmediğini ve bitmeyeceğine işaret ederek, "Hırka-i Şerif, ayak izi, Sakal-ı Şerif ve kutsal emanetler efendimizin geride kalan hatıralarıdır. Onların halkımız tarafından ziyaret edilmesini önemle rica ediyorum'' dedi. Tüm insanların Adem ve Havva'dan geldiğini hatırlatan Coşkun, Kutlu Doğum Haftası'nın savaşların yaşandığı dünyada hayır ve kurtuluşlara vesile olması temennisinde bulundu.

AHL'de Sakal-ı Şerif izdihamı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000