25 Mayıs 2008, Pazar 17:47:29

AHL'de rekor kokain

Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Nijerya uyruklu Olusoji Aderemi'nin midesinden 2 kilo 80 gram kokain maddesi bulundu.

Anormal kilosuyla şüpheleri üzerine çeken Aderemi'nin çekilen röntgen ile ortaya çıkan kokainin bir insanın midesinde taşınan en ağır miktar olduğu öne sürüldü. Zanlıların uyuşturucu maddeleri mide asidine dayanıklı olan prezervatiflere sardıkları belirlendi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Atatürk Havalimanı dedektifleri aşırı kilo ve göbeğinden şüphelendikleri Olusoji Aderemi'yi takibe aldı. Şüpheli davranışlarıyla dikkat çeken Aderemi, havalimanında polis tarafından gözaltına alınarak sorgulandı. Son dönemde artan mide-içi uyuşturucu kuryeleri nedeniyle dikkatli davranan polis Aderemi'ye vücudunda herhangi bir madde olup olmadığını sordu. Aderemi bir şey bulunmadığını söyleyince Haseki Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede MR'ı çekilen Aderemi'nin mide ve bağırsaklarında çok sayıda cisim olduğu görüldü. Verilen bir tıbbi ilaç ile dışkı yöntemiyle çıkarılan yabancı cisimleri inceleyen polis, kapsüller halindeki maddenin kokain olduğunu belirledi.

Aderemi'nin vücudundan 2 kilo 80 gram ağırlığında 122 kapsül uyuşturucu madde çıkartıldı.

Polis ve doktorlar ilk kez bu kadar fazla uyuşturucu maddesinin bir insan midesinden çıktığını, bu miktarın rekor olduğunu savundu.

Daha önce benzer operasyonda yakalanan bir uyuşturucu kuryesinin midesinden 1 kilo 700 gram kokain 100 kapsüle sarılı olarak ele geçirildiği hatırlatıldı.

İnsan vücuduna temas etmesi halinde ölüme neden olabilecek uyuşturucu maddesinin güvenli nakli için prezervatif kullanıldığı bildirildi. Prezervatifin çinko bir levhayı bile eritebilen mide asidine dayanıklı olduğu için uyuşturucu kuryeleri tarafından tercih edildiği belirtildi.

Doktor kontrolünden geçirilen Aderemi sorgulanmak üzere Narkotik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

AHL'de rekor kokain

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000