15 Haziran 2011, Çarşamba 14:15:33

AHL'DE OPERASYON!

Atatürk Havalimanı'nda bir hafta arayla düzenlenen iki ayrı operasyonda Brezilya Sao Paulo'da bir kilisede görevli papaz olduğunu söyleyen H.C. ile misyoner kadın M.J., 17 kilo 950 gram kokainle yakalandı...
  • Brezilya dünyanın en büyük gecekondu mahallesi ile gecekondu nüfusuna ahip bir ülkedir.. Dünyada en fazla fakirin yaşadığı ülkelerdende bir tanesidir. Bununla birlikte uyuşturucunun her türlüsünün yetiştirildiği binlerce dönüm tarım arazileri vardır, uyuşturucu ticaretinin yapıldığı bir ülkedir.. İnsanlarda para kazanmak için ticaretini yapıyorlar ve yakalanıyorlar..
Atatürk Havalimanı’nda uygulama yapan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 Haziran 2011’de bir kadını şüphe üzerine yabancı uyruklu M.J.’yi durdurdu. M.J.’nin valizinde yapılan aramada pantolonun ve kot şortların kemer kısmına saklanmış 2 kilo 150 gram kokain bulundu. Gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen M.J.’nin polise Sao Paulo’da bir kilisede çalıştığını ve kendisinin misyoner olduğunu söylediği öğrenildi. 
 
M.J. bu iş karşılığında 4 bin dolar aldığı belirtildi. 
Öte yandan narkotik ekipleri 13 Haziran 2011’de Atatürk Havalimanı’nda yine benzeri bir operasyon düzenledi. Profil takip uzmanı narkotik polisleri şüphelendiği bir kişiyi durdurdu. Şüpheli H.C.’nin valizinde yapılan aramada gömlek, pantolon ve nevresim takımları içine saklanmış 15 kilo 800 gram kokain bulundu. Ayrıca valizin için incil ve benzeri dini kitaplar çıktı. Bunun üzerine yabancı uyruklu C.H., gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 
 
C.H.’nin emniyetteki sorgusunda polise, Brezilya’nın Sao Paulo bir kilisede dini görevli olarak görev yaptığını ve 4 bin dolar karşılığında kuryelik yaptığını söylediği öğrenildi. C.H.’nin Brezilya’dan getirdiği kokaini Nijerya’ya götürmeyi düşündüğü belirtildi. 
 
Yetkililer, bu iki şüphelinin de birbirlerini tanıdığı ve yakalanmamak için bir hafta arayla geldiklerini belirtti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zaman
AHL'DE OPERASYON!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Brezilya dünyanın en büyük gecekondu mahallesi ile gecekondu nüfusuna ahip bir ülkedir.. Dünyada en fazla fakirin yaşadığı ülkelerdende bir tanesidir. Bununla birlikte uyuşturucunun her türlüsünün yetiştirildiği binlerce dönüm tarım arazileri vardır, uyuşturucu ticaretinin yapıldığı bir ülkedir.. İnsanlarda para kazanmak için ticaretini yapıyorlar ve yakalanıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000