30 Ocak 2016, Cumartesi 15:00:57

AHL'de kuş alarmı

Uçuş esnasında kuş sürüleriyle karşılaşan pilotlar, kuleyi bilgilendirdi. O anlar ise ses kayıtları tarafından kaydedildi.
  • Geçen iniyoruz, kuşun teki çıktı önüme. Dedim kuş ben 340 kaptanıyım, yıldızlı kaptanım. Sivil havacılık benden sorulur ben olmasam bu uçak uçmaz. Sana izin vermesem sende uçamazsın. Dedim.. Anlamadı, tuttum kanatlarından bi silkeledim kendine getirdim. Arkadaşlarını da aldı gitti. Fctm, very normal procedures, how to deal with hairy flying think. Kısmında yazar. Ben buldum.
  • Bu kus surulerine acilen bir cozum bulunmali hem canlilara.zarar vermeden hemde ucaklarimiza zarar vermeden. Yoksa hem canlilarin canina hemde milyonlarca liramizin telef olmasina neden olacak bu sorun.
  • Kuş sürüsü Frankfurt'ta da, Manchester'da da, Dublin'de de rapor edilir, edilmelidir. Soğan cücüğü kadar bile olmayan beyniyle yorum yapmış arkadaş.Pardon ama siz havacılığın neresindesiniz?
  • Kemal....Artist kaptan dediğin oluru olmazı değil, arkasından gelen uçağın emniyeti için bilgi vermiş...Neyin hazımsızlığını yaşıyorsun sen?
  • Hakan abiye tamamiyle katılmakla beraber burada çoğunluk olarak yapılan sürekli bir DHMİ kötüleme kampanyalarına artık cevap vermekten yorulduk. AHL'nin iş yoğunluğu yetmezmiş gibi birde eksik imkanlarla yapılan kuş mücadelesi, 6 milden kısa iniş uçağının önünde yapılan çalışmanın neticesi pek iç açıcı olmuyor maalesef.
  • DHMI'nin çalışma yapmadığını nerden biliyorsunuz acaba zaten burada yorum yazanların %85'i sürekli kulaktan dolma bilgilerle hareket ettikleri için ortaya "devlet hiç bir iş yapmıyor" gibi bir düşünce çıkıyor. Kuşla ve Vahşi hayatla mücadele aracını görse tanımaz onu bırak apronda dhmi'ye ait bir araç görse tanımaz ama dava açmayı çok güzel bilir. Yapılanları burda telsiz kayıtlarıyla yayınlamıyo oluşumuz bir mücadele içinde olmadığımız anlamına gelmez.
  • Artist kaptanlar, kendilerini önemli ve işi bilir göstermek için olur olmaz herşeyi rapor ediyorlar. Aynı şeyi Frankfurt'ta da yapsınlar görelim madem o kadar baba kaptanlar! Fırçayı yer otururlar, herkes işini biliyor, kuşlar kaptanların ikazı ile gitmezler. Başkalarına işletini öğretmesinler, sürat ve irtifalarını doğru dürüst tutup ingilizceye çalışsınlar.
  • Ay canlarim benim. kiyamam onlara. ltf Sakin kuslara carpmayin.
  • ses kayitlari tarafindan kaydedildi ne demek ?
  • civciv çıkacak kuş çıkacak! kuşlara özgürlük! gökyüzünün tek hakimi kuşlar olmalı!!

Uçuş esnasında kuş sürüleriyle karşılaşan pilotlar, kuleyi bilgilendirdi. O anlar ise ses kayıtları tarafından kaydedildi.

Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz yönde etkileyen ve tehlikeye yol açan kuş sürüleriyle karşılaşan pilotlar, olası bir tehlikeyi önlemek için Hava Trafik Kontol Merkezi'ne sürekli bilgilendirmede bulundu. Havada kuş sürüsü ile karşılaşan bir pilot, "Güney tarafta büyük bir kuş sürüsü var malumat" diyerek kontrolörü bilgilendirdi. Bir başka pilot ise, "Pistin her iki tarafında yoğun miktarda kuş sürüleri zaman zaman pisti de katediyor bilginize" diye bilgi verdi.

Araştırmalara göre İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuşlar en çok Ataköy-Florya yönündeki pistin yaklaşma yüzeyi, Sefaköy, Ataköy tarafındaki pist başlarında ve Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde sıklıkla tespit ediliyor. Kuşlar pist başlarında 0-10 metre ve yaklaşma yüzeylerinde 0-1000 metre aralıklarında görülüyor. Bugüne kadar Atatürk Havalimanı'nda kuşlar birçok uçağa çarparak hasar verdi. Kuşlarla mücadele siren çalarak veya ses çıkarmak suretiyle devam ediliyor. Kuş çarpmalarının çoğunluğu hava araçlarının kalkış ya da inişleri sırasında oluşuyor. En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve leylekler geliyor. 

AHL'de kuş alarmı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Kuş ~ 8 yıl önce
Geçen iniyoruz, kuşun teki çıktı önüme. Dedim kuş ben 340 kaptanıyım, yıldızlı kaptanım. Sivil havacılık benden sorulur ben olmasam bu uçak uçmaz. Sana izin vermesem sende uçamazsın. Dedim.. Anlamadı, tuttum kanatlarından bi silkeledim kendine getirdim. Arkadaşlarını da aldı gitti. Fctm, very normal procedures, how to deal with hairy flying think. Kısmında yazar. Ben buldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt. ~ 8 yıl önce
Bu kus surulerine acilen bir cozum bulunmali hem canlilara.zarar vermeden hemde ucaklarimiza zarar vermeden. Yoksa hem canlilarin canina hemde milyonlarca liramizin telef olmasina neden olacak bu sorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal'e ~ 8 yıl önce
Kuş sürüsü Frankfurt'ta da, Manchester'da da, Dublin'de de rapor edilir, edilmelidir. Soğan cücüğü kadar bile olmayan beyniyle yorum yapmış arkadaş.Pardon ama siz havacılığın neresindesiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuş ~ 8 yıl önce
kuşa çekil dersin çekilir. ancak işsiz pilotlar kuleye bildirir sanki gökyüzünün tek sahibi kendisiymiş gibi!!
M_Huey ~ 8 yıl önce
Kemal....Artist kaptan dediğin oluru olmazı değil, arkasından gelen uçağın emniyeti için bilgi vermiş...Neyin hazımsızlığını yaşıyorsun sen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cihan Aydın ~ 8 yıl önce
Hakan abiye tamamiyle katılmakla beraber burada çoğunluk olarak yapılan sürekli bir DHMİ kötüleme kampanyalarına artık cevap vermekten yorulduk. AHL'nin iş yoğunluğu yetmezmiş gibi birde eksik imkanlarla yapılan kuş mücadelesi, 6 milden kısa iniş uçağının önünde yapılan çalışmanın neticesi pek iç açıcı olmuyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan Uzun ~ 8 yıl önce
DHMI'nin çalışma yapmadığını nerden biliyorsunuz acaba zaten burada yorum yazanların %85'i sürekli kulaktan dolma bilgilerle hareket ettikleri için ortaya "devlet hiç bir iş yapmıyor" gibi bir düşünce çıkıyor. Kuşla ve Vahşi hayatla mücadele aracını görse tanımaz onu bırak apronda dhmi'ye ait bir araç görse tanımaz ama dava açmayı çok güzel bilir. Yapılanları burda telsiz kayıtlarıyla yayınlamıyo oluşumuz bir mücadele içinde olmadığımız anlamına gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 8 yıl önce
Artist kaptanlar, kendilerini önemli ve işi bilir göstermek için olur olmaz herşeyi rapor ediyorlar. Aynı şeyi Frankfurt'ta da yapsınlar görelim madem o kadar baba kaptanlar! Fırçayı yer otururlar, herkes işini biliyor, kuşlar kaptanların ikazı ile gitmezler. Başkalarına işletini öğretmesinler, sürat ve irtifalarını doğru dürüst tutup ingilizceye çalışsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pinar ~ 8 yıl önce
Ay canlarim benim. kiyamam onlara. ltf Sakin kuslara carpmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pinara ~ 8 yıl önce
guzelim uzulmedigin sey varmi?
mr.voice recorder ~ 8 yıl önce
ses kayitlari tarafindan kaydedildi ne demek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
civciv ~ 8 yıl önce
civciv çıkacak kuş çıkacak! kuşlara özgürlük! gökyüzünün tek hakimi kuşlar olmalı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000