25 Temmuz 2013, Perşembe 07:35:54

AHL'DE KAÇAK TELEFON OPERASYONU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekiplerince, Hong Kong’dan Türkiye’ye gelen yolcu uçağında 10 bin 174 adet kaçak cep telefonu ele geçilirken, bin 402 adet cep telefonu bataryası ve 170 adet cep telefonu kapağına da el konuldu...
  • aynı sekılde akaryakıt da boyle..
  • BU FAIS FARKI KIMIN CEBINE GIRDIGINI MALIYE BAKANLIGINA SORMAK LAZIM SADECE VATANDASI KAZIKLAMAKLA OLMAZ.
  • Dışarıda 100 liraya satılan telefon Türkiye'de iki üç katına satıldığı sürece bu tür kaçakçılığın önüne geçilemez. Bu fahiş fiyat farkı kimin cebine giriyor acaba?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ekiplerince, Türk Hava Yolları’na ait uçakla Hong Kong’dan Türkiye’ye gelen bir yolcunun beyanı incelendi. Beyan içeriğindeki bilgilerin risk analizi dahilinde değerlendirilmesi neticesinde eşya, evrak kontrolü yapılmak üzere geçici depolama alanında takibe alındı.

Yolcu beraberinde gelen eşyaların bulunduğu kolilerden birinin açılması ve incelenmesi neticesinde kolilerin içerisinde cep telefonu olduğu ortaya çıktı. Otomotiv yedek parçası beyanıyla getirilen ve yurda kaçak yolla sokulmak istenen çok sayıda cep telefonuna el konuldu.

Sayımı yapılan cep telefonlarının 8 bin 290 adedi Nokia, 764 adedi Samsung, 780 adedi Vertu, 340 adedi Iphone marka olduğu, toplamda 10 bin 174 adet kaçak cep telefonunun yanında bin 402 adet cep telefonu bataryası ve 170 adet cep telefonu kapağının kaçak olarak yurda sokulmak istendiği tespit edildi. Kaçak eşyalara el konulurken, eşyaları getiren şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

AHL'DE KAÇAK TELEFON OPERASYONU

Yorumlar

mazot ~ 11 yıl önce
aynı sekılde akaryakıt da boyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAZIK ~ 11 yıl önce
BU FAIS FARKI KIMIN CEBINE GIRDIGINI MALIYE BAKANLIGINA SORMAK LAZIM SADECE VATANDASI KAZIKLAMAKLA OLMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Dışarıda 100 liraya satılan telefon Türkiye'de iki üç katına satıldığı sürece bu tür kaçakçılığın önüne geçilemez. Bu fahiş fiyat farkı kimin cebine giriyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zzz ~ 11 yıl önce
sence?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000