30 Temmuz 2010, Cuma 08:59:27

AHL'DE KAÇAK ALTIN OPERASYONU

Kazak uyruklu iki kadın kuryenin yurda kaçak yollarla sokmaya çalıştığı 6 kilo altın, Atatürk Havalimanı'ndaki polis tarafından yakalandı.
  • kazak bayanın biri gümrüklü alandan yolcu krşılamaya el çantassı ve sırt çantası ,ile çıkıyor 35 dk. orada kalıyor ve e sırt çantasını orada bırakarak tekrar gümrüklü alan girip pasaportuna işlem yaptırıyor gümrükten çıkışında polis el ve sırt çantasında nasıl oluyrda 5675 gr. altını yakalıyor!...bu senaryoyu tabii yuttular. İntikamını polis alıyor meraklanmayın cenabi Allaahtan korkun allah var. Yolcu karşılamadan alınan el ve sırt çantasıgümrüklü alandan o andaçıkmamıştır.
  • Gümrüklü alandan Gümrük
  • 30.7.2010 tarihindeki yorumumda olayların detayını bilmeden yazmıştım. Özür dilerim şimdi iyice anlaşıldı. VİP te yakut ve elmas taşları kaçakçılığını duyduktan sonra yorumumda yanlışlığın farkına vardım. Demekki iç durumu bilmeden yazmamak gerekiyormuş. Vebaline girdik gariplerin. Bağışlayın...
  • Gönderen: İlkay Çok yazık yolcuyu gümrüklü alandan el çantaları kontrol edilmeden dışarı çıkarıyorlar sonra içeri alıyorlar. Tezgah hazır. 32 kg. altın resmi olarak işlem görüyor. dışarıdan ambara giren bayan kontrole tabi,i tutulmadığından 5.600 gr. altını unutuyor ve kaçak diye işlem görüyor. Bu nasıl vicdanki gerek emniyet gerekse vicdansız müfettiş Allahtan korkmadan memur menfaat temin ederek altını gönderdi diyebiliyor. Çok yazık Allah daima doğrunun yanındadır. Bu yanlışlıkların ve kasırlı davranışı adalet çözer ama memurlara haksızlık edilöiş sayılır.
  • İşlenmiş altında % 1, külçe ve hurda altında vergi yok. Altın Dünya piyasalarında aynı ons tabii yani heryerde fiyatı borsaya bağlıdır. ALTININ kaçakçılığı olmaz... AYRICA 19kg. işlenmiş altında vergi 20*50.000 $ = 1.000 / 01= 100 $ eder bu vergiden kim kaçabilir. Memur bu kadar alçalamaz. ikincisi 35 kg. altını kaçağa soksa yarısı kendilerine ikramiye olarak ödeneceğini çok iyi bilir.
  • Yalnız bayanlarda 210.000 $ da yakalanmış ondan neden bahsetmediniz. Parası olan kişiler bu altınları ufak meblağ temin ederek göndereceklerini sanmmadığımız gibi Memurların masum olduğuna ve bu memurlar tarafından bazılarının işlerine çomak sokulanlar tarafından oyuna getirildiklerini biliyoruz.
  • Gümrük görevlileri o kadar yolcu ile nasıl baş ediyorlar hayret hertürlü insan gelip geçiyor hırlısıda hırsızıda polis burada görev yaptığını sanıyor ama nafile boş polis gümrüğe yardımcı olacağına kendi milletinden ve devlet memurundan şüphe edeceğine omuz omuza verip çalışması gerekir onlarda nerede bu .....
  • Gümrük görevlileri yolcularda bulunan 32 kg. altını 4458 sayılı Kanun 82. maddesi gereğince Transit işlemine tabii tutuluyor 6 kg tutulmuyor bu olacak iş değil? ayrıca Kaçakçılık fiilini oluşturacak şüphe ve sezgiye rastlasalardı; Görevleri gereği 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun gereğini yaparak, Kanunun 23. maddesinde belirtildiği gibi Giriş eşyasında CİF kıymetinin % 50’si kadar ikramiye alırlardı. Bu işte başka iş var. 2.000.000$lık giriş eşyasından 1.000.000 $ ikramiye alacak görevlileri başka amaçla kullanmaya çalışanlar olmasın.
  • Gümrük görevlileri yolcularda bulunan altınlar 32 kg. altını 4458 sayılı Kanun 82. maddesi gereğince Transit işlemine tabii tutuluyor 6 kg tutulmuyor bu olacak iş değil? ayrıca Kaçakçılık fiilini oluşturacak şüphe ve sezgiye rastlasalardı; Görevleri gereği 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun gereğini yaparak, Kanunun 23. maddesinde belirtildiği gibi Giriş eşyasında CİF kıymetinin % 50’si kadar ikramiye alırlardı. Bu işte başka iş var. 2.000.000$lık giriş eşyasından 1.000.000 $ ikramiye alacak görevlileri başka amaçla kullanmaya çalışanlar olmasın.
  • o yüzden mi tutuklandılar????
Alınan bilgiye göre, çarşamba günü transit olarak İstanbul'a gelen ve buradan da başka bir ülkeye uçacak olan Kazakistan uyruklu kadın yolcular Gulzhamal Yernazarova (27) ve Gulyaıu Ibrasheva (42), Atatürk Havalimanı'nda gümrük görevlileri tarafından kontrol için durduruldu. İki kadın yolcunun bagajlarında yapılan kontrollerde 12 kilo külçe, 19 kilo da işlenmiş altın tespit edildi. Bunun üzerine altınlar H.Ş. ve İ.A. adlı gümrük görevlileri tarafından tutanak tutularak ambara kaldırıldı.

İşlemlerin ardından gümrüklü sahadan çıkan iki kadın yolcu, bu sefer polis tarafından durduruldu. Kadın yolcuların bagajları ve el çantaları X-Ray cihazlarından geçirildi. Kazak kuryelerin el çantalarında ve bir poşette 6 kilo altın tespit edilince polis iki kuryeyi gözaltına aldı. Kadın kuryeler polise verdikleri ilk ifadede, iki gümrük görevlisinin 6 kilo altını Türkiye'ye sokmalarında kendilerine yardımcı oldukları iddiasında bulundu. Bunun üzerine H.Ş. ve İ.A. adlı iki gümrük görevlisi ile kadınların altınları getirdiği kuyumcu da polis tarafından gözaltına alındı.

Savcılığın talimatı ile evlerinde arama yapıldığı öğrenilen iki gümrük görevlisinin adliyeye sevk edileceği belirtildi. Serbest kalıp kalmayacakları adliyeye çıktıktan sonra belli olacak olan iki gümrük görevlisinin, kadın kuryelerin yaptığı suçlamaları kabul etmediği, suçlamaların iftiradan ibaret olduğunu söyledikleri öğrenildi. (Milliyet)
AHL'DE KAÇAK ALTIN OPERASYONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
kazak bayanın biri gümrüklü alandan yolcu krşılamaya el çantassı ve sırt çantası ,ile çıkıyor 35 dk. orada kalıyor ve e sırt çantasını orada bırakarak tekrar gümrüklü alan girip pasaportuna işlem yaptırıyor gümrükten çıkışında polis el ve sırt çantasında nasıl oluyrda 5675 gr. altını yakalıyor!...bu senaryoyu tabii yuttular. İntikamını polis alıyor meraklanmayın cenabi Allaahtan korkun allah var. Yolcu karşılamadan alınan el ve sırt çantasıgümrüklü alandan o andaçıkmamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gümrüklü alandan Gümrük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
30.7.2010 tarihindeki yorumumda olayların detayını bilmeden yazmıştım. Özür dilerim şimdi iyice anlaşıldı. VİP te yakut ve elmas taşları kaçakçılığını duyduktan sonra yorumumda yanlışlığın farkına vardım. Demekki iç durumu bilmeden yazmamak gerekiyormuş. Vebaline girdik gariplerin. Bağışlayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gönderen: İlkay Çok yazık yolcuyu gümrüklü alandan el çantaları kontrol edilmeden dışarı çıkarıyorlar sonra içeri alıyorlar. Tezgah hazır. 32 kg. altın resmi olarak işlem görüyor. dışarıdan ambara giren bayan kontrole tabi,i tutulmadığından 5.600 gr. altını unutuyor ve kaçak diye işlem görüyor. Bu nasıl vicdanki gerek emniyet gerekse vicdansız müfettiş Allahtan korkmadan memur menfaat temin ederek altını gönderdi diyebiliyor. Çok yazık Allah daima doğrunun yanındadır. Bu yanlışlıkların ve kasırlı davranışı adalet çözer ama memurlara haksızlık edilöiş sayılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşlenmiş altında % 1, külçe ve hurda altında vergi yok. Altın Dünya piyasalarında aynı ons tabii yani heryerde fiyatı borsaya bağlıdır. ALTININ kaçakçılığı olmaz... AYRICA 19kg. işlenmiş altında vergi 20*50.000 $ = 1.000 / 01= 100 $ eder bu vergiden kim kaçabilir. Memur bu kadar alçalamaz. ikincisi 35 kg. altını kaçağa soksa yarısı kendilerine ikramiye olarak ödeneceğini çok iyi bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yalnız bayanlarda 210.000 $ da yakalanmış ondan neden bahsetmediniz. Parası olan kişiler bu altınları ufak meblağ temin ederek göndereceklerini sanmmadığımız gibi Memurların masum olduğuna ve bu memurlar tarafından bazılarının işlerine çomak sokulanlar tarafından oyuna getirildiklerini biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gümrük görevlileri o kadar yolcu ile nasıl baş ediyorlar hayret hertürlü insan gelip geçiyor hırlısıda hırsızıda polis burada görev yaptığını sanıyor ama nafile boş polis gümrüğe yardımcı olacağına kendi milletinden ve devlet memurundan şüphe edeceğine omuz omuza verip çalışması gerekir onlarda nerede bu .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gümrük görevlileri yolcularda bulunan 32 kg. altını 4458 sayılı Kanun 82. maddesi gereğince Transit işlemine tabii tutuluyor 6 kg tutulmuyor bu olacak iş değil? ayrıca Kaçakçılık fiilini oluşturacak şüphe ve sezgiye rastlasalardı; Görevleri gereği 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun gereğini yaparak, Kanunun 23. maddesinde belirtildiği gibi Giriş eşyasında CİF kıymetinin % 50’si kadar ikramiye alırlardı. Bu işte başka iş var. 2.000.000$lık giriş eşyasından 1.000.000 $ ikramiye alacak görevlileri başka amaçla kullanmaya çalışanlar olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gümrük görevlileri yolcularda bulunan altınlar 32 kg. altını 4458 sayılı Kanun 82. maddesi gereğince Transit işlemine tabii tutuluyor 6 kg tutulmuyor bu olacak iş değil? ayrıca Kaçakçılık fiilini oluşturacak şüphe ve sezgiye rastlasalardı; Görevleri gereği 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunun gereğini yaparak, Kanunun 23. maddesinde belirtildiği gibi Giriş eşyasında CİF kıymetinin % 50’si kadar ikramiye alırlardı. Bu işte başka iş var. 2.000.000$lık giriş eşyasından 1.000.000 $ ikramiye alacak görevlileri başka amaçla kullanmaya çalışanlar olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o yüzden mi tutuklandılar????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000