27 Mayıs 2016, Cuma 09:50:13

AHL'de hava trafiği 20 dakika durdu

Atatürk Havalimanı, İstanbul'u Fetih kutlamalarında gösteri uçuşu yapacak olan Türk Yıldızları prova uçuşları sırasında 20 dakika hava trafiğine kapatıldı.
  • Bu turk yildizlari para israfindan baska bir sey degil aslinda. 20 yildir da hep ayni numarala . Bir adim ilerleme yok
  • Türk Yıldızlarının ne zaman göstero yapacağı önceden belliymiştir. O saate uçak almasalardı meydana. CTOT denen şeyi adam gibi kullanacak bir akıllı yok mu memlekette?
  • Pazar günü , aksam dalgası yine heyecanlı geçecek anlaşılan :))
  • 20 dakika=2bekleme, 2bekleme=500kg yakıt, 100uçak olsa 500.100=50 ton yakıt tüketimi.Sebep? Gösteri provası???
  • Gösteri uçuşu provası için bu kadar yoğun bir havalimanı kapatılıp, tonlarca yakıt boşa harcamak hiç rasyonel değil. Prova Çorlu'da yapılamazmıydı acaba ?
  • Dün Bombay uçağında, Tam saatinde kapı kapandığı halde 1 saat 15 dakika sonra kalktık. Kaptan, bizden kaynaklanmayan nedenlerden motor çalıştırma izni alamıyoruz diye anons yaptı. Ben de bu yüzden az kalsın Indigo iç hat uçuşumu kaçırıyordum. Bu arada hep gittiğim LKB yerine diğer Kenyalı LKA ile gittim. Kesinlikle koltuklar çok rahatsız. Bizim diğer 777 ler de hiç sırt ağrısı ile inmezdim uçaktan. Bakalım dönüşe ne denk gelecek. Saygılar
  • akp nin oyuncağı olan Türk Yıldızları
  • Asker kokenli abilerim de katılsalardı gösterilere, 737 lerle güzel işler çıkarırlardı valla
  • Ben o saatte inişe geliyordum, yaklaşma sebep belirtmeden pist kapalı ifadesini kullandı, haberde her zamanki gibi eksiklik var!
  • Doğru 2 saate ulaşan ctot ler ile önlem alındı

Atatürk Havalimanı, İstanbul'u Fetih kutlamalarında gösteri uçuşu yapacak olan Türk Yıldızları prova uçuşları sırasında 20 dakika hava trafiğine kapatıldı.

Pazar günü Yenikapı'da gerçekleşecek İstanbul'un Fethi'nin 563'üncü kutlamalarında gösteri uçuşu yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları prova uçuşlarını gerçekleştirdi. Prova uçuşları sırasında Atatürk Havalimanı dün saat 19.15 ile 19.35 arası uçuş trafiğine kapatıldı Bu sırada kalkış için bekleyen uçaklar oldukları yerde bekletilirken iniş yapmak isteyen uçaklar ise havada tur atmak durumunda kaldı.

Bu sürede Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri de havada olan pilotlara, "İstanbul üzerinde yıldızlar çalışma yapıyor. İniş kalkışa kapalı meydan. Yaklaşık 20 dakika çalışmaları devam edecek" bilgilendirmesinde bulundu.

Prova gösterisinin tamamlanmasının ardından uçuşlar normale dönerken Devlet Havalimanı işletmesi yetkililerinin hava trafiğinin en az seviyede etkilenmesi için önceden provalar gerekli önlemleri aldıkları bildirildi.

AHL'de hava trafiği 20 dakika durdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Gereksiz ~ 8 yıl önce
Bu turk yildizlari para israfindan baska bir sey degil aslinda. 20 yildir da hep ayni numarala . Bir adim ilerleme yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geri ~ 8 yıl önce
Sen çok gereklisin ya...senin gibiler oldukça kıymet artıyor
Slot ~ 8 yıl önce
Türk Yıldızlarının ne zaman göstero yapacağı önceden belliymiştir. O saate uçak almasalardı meydana. CTOT denen şeyi adam gibi kullanacak bir akıllı yok mu memlekette?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 8 yıl önce
Belliydi notamla evet. Ayrıca beklemede uçakta olmadı. Biyerlerinizden sallamayın
sürücü ~ 8 yıl önce
Sevgili atco, madem inişlerde sorun yoktu onun için mi onur uçağından sonra gelen atlas 321 uçağı yakın kalarak pass geçmek zorunda kaldı ve ancak 8 inişin arkasından yeniden yaklaşmaya alınabildi ? Ben bu sırada Bombay uçağında beklemede idim.
Pazar Günü ~ 8 yıl önce
Pazar günü , aksam dalgası yine heyecanlı geçecek anlaşılan :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A321 ~ 8 yıl önce
20 dakika=2bekleme, 2bekleme=500kg yakıt, 100uçak olsa 500.100=50 ton yakıt tüketimi.Sebep? Gösteri provası???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 8 yıl önce
İyi matematik de istanbula hayatta saatte yüz uçak gelmez yaknız...
ATCO ~ 8 yıl önce
AĞZI OLAN KLAVYE ERKEĞİ MAŞALLAH İŞİN İÇİNDEYİM BEN BU KADAR ŞİKAYET ETMEDİM SALLAYIN KLAVYEDEN ARTİZLER.
A321 ~ 8 yıl önce
Gösteri uçuşu provası için bu kadar yoğun bir havalimanı kapatılıp, tonlarca yakıt boşa harcamak hiç rasyonel değil. Prova Çorlu'da yapılamazmıydı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sürücü ~ 8 yıl önce
Dün Bombay uçağında, Tam saatinde kapı kapandığı halde 1 saat 15 dakika sonra kalktık. Kaptan, bizden kaynaklanmayan nedenlerden motor çalıştırma izni alamıyoruz diye anons yaptı. Ben de bu yüzden az kalsın Indigo iç hat uçuşumu kaçırıyordum. Bu arada hep gittiğim LKB yerine diğer Kenyalı LKA ile gittim. Kesinlikle koltuklar çok rahatsız. Bizim diğer 777 ler de hiç sırt ağrısı ile inmezdim uçaktan. Bakalım dönüşe ne denk gelecek. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akp ~ 8 yıl önce
akp nin oyuncağı olan Türk Yıldızları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Mehter takımını kaldırmıştınız, tekrar iktidar olursanız Türk yıldızlarını da kaldırıp kökten çözersiniz.. İstanbulun kurtuluşunda uçmayacak da ne zaman uçacak acaba?
JFK ~ 8 yıl önce
Düşünsenize Air Show için JFK veya LHR unkapatıldığını... :)
Kurtuluş? ~ 8 yıl önce
İstanbul'un kurtuluşu değil, Türkler tarafından alınması. Atatürk'le ilgili tüm kutlamaları saçma sebeplerle iptal et, sonra Istanbul'un 'kurtulusunu' şaşalı kutla. Yazıklar olsun. Ödediğim vergiler haram olsun.
Muhittin ~ 8 yıl önce
Asker kokenli abilerim de katılsalardı gösterilere, 737 lerle güzel işler çıkarırlardı valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 8 yıl önce
Ben o saatte inişe geliyordum, yaklaşma sebep belirtmeden pist kapalı ifadesini kullandı, haberde her zamanki gibi eksiklik var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NOTAM ~ 8 yıl önce
notamlara bakmadan inişe mi geliyorsun? vah halimize.
???? ~ 8 yıl önce
Emergency isteseydin sen de...Bakalım n'olurdu?
!!! ~ 8 yıl önce
Gökçene indim ben, alakasız yorum yapmışsın!
Apr ~ 8 yıl önce
Doğru 2 saate ulaşan ctot ler ile önlem alındı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000