31 Temmuz 2009, Cuma 08:02:22

AHL'de domuz gribi tespit edildi

Yunanistan’da tatil yapan iki Türk, Türkiye’ye girişte termal kameralarda yüksek ateşli görününce hastaneye kaldırıldı...

Olimpik Havayolları’nın Atina-İstanbul seferini yapan uçağıyla 28 Temmuz akşamı Atatürk Havalimanı’na inen iki kadın yolcuda, termal kameradan geçerken yüksek ateş tespit edildi. İki genç kadın ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom olay konusunda şu bilgileri verdi:

“İki yolcunun şikâyetleri Yunanistan’da 27 Temmuz 2009 tarihinde başlamış ancak virüs tespit edilmemiş. Türkiye’ye dönüşlerinde yüksek ateşli oldukları görüldüğü için test yapıldı ve sonuç pozitif çıkarak domuz gribi virüsü taşıdıkları belirlendi. Hastalarımız evlerindeki izole edilmiş ortamda tedavi ediliyor. Durumları da gayet iyi.” Bu arada Uludağ’da düzenlenen ve yabancı öğrencilerin de katıldığı Uluslararası Gençlik Kampı’nda bir yabancı eğitmen ile beş öğrencide “domuz gribi” virüsü saptandığı ve hastanede tedavi altına alındıkları öğrenildi.

Milliyet

AHL'de domuz gribi tespit edildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000