27 Nisan 2009, Pazartesi 16:27:21

AHL'de, 'Domuz Gribi' için karantina odaları hazırlanıyor

Dünyada domuz gribi korkusu yayılırken, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi harekete geçti.
  • Ya SAW ne olacak ?

Meksika’da domuz gribi nedeniyle 113 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye’de de hastalıkla ilgili önlemler alınmaya başladı. İlk olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabipliği harekete geçti.

Kurum, ilk olarak Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amirliği’ne salgının tehdit unsuru oluşturdu yönünde bir yazı göndermesinin ardından, tüm havayolu şirketleri de konuyla ilgili uyarı yazısı gönderildi. Özellikle Türkiye’ye sefer yapan havayolu şirketlerinin ateşli hastalıklarla karşı karşıya kaldıklarında durumu Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’ne bildirmeleri gerektiği tebliğ edildi.

Ayrıca olası bir vaka ile karşılaşıldığında hastanın gözlem altında tutulabilmesi için Atatürk Havalimanında karantina odaları hazırlandı.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş,”Domuz Gribi” nedeniyle daha önce Kuş Gribi salgının da alınan önlemlerin aynısının uygulanacağını açıkladı.

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş Sağlık Bakanlığının talimatı üzerine  “Domuz Gribi”nin yurda girişinin önlemesi amacıyla Atatürk Havalimanı'nda daha önce yaşanan  “Kuş Gribi” salgınında alınan önlemlerin aynısını uygulayacaklarını belirterek şunları söyledi, “Havayolu şirketlerini yurt dışı uçuşların özellikle Türkiye’ye gelişi anında hastalık belirtisi şüphesi görülen yolcularını bildirmeleri konusunda uyardık. Söz konusu hastalık belirtilerini taşıyan yolcu, uçuş ekibi tarafından önce kuleye bildirecek. Kule de, havalimanında konuşlanan sağlık ekiplerini ve ilgili diğer birimleri anında durumdan haberdar edecek. Hasta, uçaktan sağlık ekipleri tarafından steril şartlarda öncelikle indirilerek, özel hazırlanmış karantina odasına alınacak. Hastaya ilk tetkik ve tahliller yapıldıktan sonra şüphe hali devam ederse yine olağanüstü şartlarda Haseki Hastanesi'ndeki karantina odasına sevk edilecek"

Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Baştabibi Aykut Yener Kavak da “İhtiyaç duyulacak bone, koruyucu gözlük, maske, eldiven, beyaz önlük, galoş ve tulum gibi malzemelerin takviyesini yaptık. Riskli ülkelerden gelecek olan uçaklar belli körüklere yönlendirilecek ve biz kapıda önlem alacağız. Orada kurulan geçici merkezde 1 hekim, 2 hemşire ve 1 de polis memuru görevli olacak” dedi.

AHL'de, 'Domuz Gribi' için karantina odaları hazırlanıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ya SAW ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000